Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2009

ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ...
ήτοι:
"Τα λεφτά είναι δανεικά, χέρια αλλάζουν τακτικά.
Να τα κάψεις! Τι τα θες? Μήπως τα'χες κι από χτες"?


Άκου να δεις φίλε μου...
Έχουμε κι εμείς οι φτωχοί τα προβλήματά μας τώρα με την οικονομική κρίση, έχουμε αρχίσει τις περικοπές από δω κι από κει, αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά και πραγματιστικά, μία η άλλη μας ήρθε. Τι είχαμε - τι χάσαμε... Όπως θα έλεγε και ο έτσι του Highgate, στην τελική δεν έχουμε να χάσουμε παρά μόνο τις αλυσίδες μας...

Αν μας ήξερε προσωπικά ο Σόλων ο Αθηναίος, μάλλον θα μας έλεγε ότι έχουμε όλα τα προσόντα να γίνουμε "οι ολβιώτατοι των ανθρώπων", ας πούμε.
Κι αν ο μεγαλοκαρχαρίας Κροίσος ρώταγε τον Σόλωνα τι γνώμη έχει για την πάρτη μας, ο Σόλων μάλλον θα του έλεγε ότι έχουμε όλα τα φόντα να μπούμε στην ίδια λίστα με τον Τέλλο, τον Κλέοβι και τον Βίτωνα (τρία φτωχαδάκια και μπατηράκια της εποχής του Σόλωνα, που ο Σόλων τα ανέφερε στον Κροίσο ως υποδείγματα ευτυχισμένων ανθρώπων -ή, για την ακρίβεια, ως υποδείγματα ευτυχισμένων νεκρών ανθρώπων. Ρίξε μια ματιά, ω, αναγνώστα, στο 30-31 της Κλειούς του Ηροδότου).

Βέβαια υπάρχει και η άποψη που λέει ότι ο Σόλων είχε λάθος κριτήριο για την ευτυχία, και ότι είναι μεγαλύτερη μαγκιά να ζεις μέσα στη χλιδή, κι ας σε μισεί όλη η οικουμένη, κι ας σου κάνουν ενδεχομένως οι θεοί κανένα άσχημο χουνέρι προς το τέλος του βίου σου.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι εγώ προσωπικά, άμα γίνει εντελώς ζόρικη η οικονομική κρίση, το μόνο που έχω να χάσω είναι ελάχιστα ευρώ. Καμιά χιλιάδα, το πολύ.

Τι να πούμε όμως και για το Σπύρο Λάτση, ας πούμε... Μιλάμε, το άτομο βλέπει την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολλάρια, μέσα σ' ένα χρόνο... Και πιθανότατα έπεται συνέχεια...
Και τι να πούμε για το Βασιλάκη το Γκέϊτς, που βλέπει την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 18 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο...

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στον Λάτση, ας πούμε, έχουν μείνει ακόμα 3,8 δις δολλάρια, για να'χει να παίζει. Ο δε Βασιλάκης ο Γκέητς, έχει ακόμα 40 δις δολάρια για να τρώει κάνα σάντουιτς σε ώρα ανάγκης.
Εντάξει, δεν είναι και απελπιστική η κατάστασή τους.
Αλλά, όσο να'ναι, η δική μου κατάσταση είναι καλύτερη: Στο φινάλε, έχω την ελπίδα ότι ακόμα κι αν χάσω τα χίλια ευρά μου, ενδέχεται να βρω στο δρόμο κάνα πορτοφόλι και να ρεφάρω. Ενώ αυτοί θα πρέπει να περιμένουν και να περιμένουν και να περιμένουν να τελειώσει η όλη φάση με την κρίση, προκειμένου να έρθουν στα ίσα τους.

Όλα αυτά τα έξυπνα, τα σκέφτηκα διαβάζοντας στο σάιτ της Ημερησίας, μια ανάλυση περί του κατά πόσα μπικικίνια έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο η συνολική περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Και κατέληξα στο συμπέρασμα που έχω καταλήξει παιδιόθεν: Το να μαζεύεις φράγκα είναι ισοδύναμο του να κάνεις μια τρύπα στο νερό.

Α! Μια και είπα για τρύπα στο νερό, δείτε κι αυτό το βιντεάκιον, όπου ένας τυπάς ισχυρίζεται ότι βρήκε έναν ιδιοφυή τρόπο ώστε με ένα απλό σπίρτο να βάζει φωτιά στο νερό. Πλάκα έχει.
Το βρήκα στο ευλόγιον του "παράτολμο".

6 σχόλια :

  1. Μάλλον έτσι μας δουλεύουν για να λυπούμαστε τους πλουσίους.

    Η λογική ερώτηση είναι πόσα μένουν στην τσέπη του καθενός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ, έτσι είναι.

    Για να γίνει ορθό ασέσμεντ του όλου πρότζεκτ (καλά, γόλδεν βόι είμαι;) πρέπει να σφυρίξει πρώτα ο κόραξ, ή να τραγουδήσει η χοντρή (ότι έρθει πρώτο).

    Όσο για το βίδεο έχω να πω τούτο:

    Προσέχτε που πετάτε τις μπαταρίες σας ρεεεε!!!!

    (Καλά τώρα σώθηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Πολύκαρπε, μια καλή ιδέα θα ήταν να αρχίσουμε να τους κοιτάμε θλιμμένα και να τους λέμε πως όντως τους λυπούμαστε!
    Ίσως έτσι να καταλάβαιναν πως αρχίσαμε να τους δουλεύουμε, έχοντας καταλάβει ότι μας δουλεύουνε...
    :-)

    *Πόλσε, ποίος ο κόραξ? Ο διαιτητάουα? και ποία η χονδρή?

    Τώρα εις τα των εμβαταριών: Υποψιάζομαι ότι ο εφευρέτης της ανακαλύψεως, είχε ως κίνητρο την άνοδο της τιμής των καυσίμων: Αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης, βάζοντας στον καυστήρα, νερό με 5-6 μπαταρίες.
    Αλλά εμείς ξέρουμε πως και αυτή η εφεύρεσις, δεν έχει μέλλον: Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι "ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό".
    :-(
    Ήτοι, η γκίνια μας είναι μεγάλη εις το ενεργειακόν, αδερφέ και φίλε...
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Πρκλ
    Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ούτε η φτώχια, επίσης... Οπότε, όπως λέει και μία φίλη, καλύτερα πλούσιος και όμορφος παρά πτωχός και άσχημος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Σχολιαστά, όπως λέει και το παλαιόν ρητόν:
    "Αν έχεις πολλά λεφτά, δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, μπορείς όμως να την νοικιάσεις για λίγο..."

    *Μελ, μη νομίζεις... Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που ήταν σοφοί άνθρωποι, δεν είχαν εμπιστοσύνη στις τσέπες. Υποψιάζομαι ότι τα ρούχα τους δεν είχαν τσέπες.
    Ακόμα και τον οβολό για τον βαρκάρη, απ' όσο ξέρω, τον έβαζαν στο στόμα του μακαρίτη. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, μπορεί να το έκαναν σαν να του έλεγαν: "Μακαριστέ αδελφέ ημών, ό,τι έφαγες-έφαγες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίον ρητόν, δεν το ήξευρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si