Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ

Ο κουμπάρος του μπατζανάκη της συνυφάδας του κολλητού ενός γκαρσονιού γνωστού ουζερί του Παγκρατίου, ο οποίος δουλεύει κούριερ σε εταιρεία δημοσκοπήσεων, το είπε καθαρά στον μπατζανάκη της συνυφάδας του κολλητού του γκαρσονιού, και το γκαρσόνι μου το εκμυστηρεύτηκε -με κάθε επιφύλαξη, βέβαια:

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πανικός επικρατεί στα επιτελεία των 2 μεγάλων κομμάτων, μπροστά στη θεαματική άνοδο των "Φίλων του Ανθρώπου" όπως αυτή καταγράφεται στις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, μεγάλο τμήμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, φαίνεται να έχει αγγιχτεί από το εμπνευσμένο σύνθημα
"Οσάκις αξιοπρεπής άνθρωπος
αναζήτησε πολιτική στέγη,
η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε"
.

Παράλληλα, ορδές επιστημόνων φέρονται να έχουν ενθουσιαστεί με το σλόγκαν των Φίλων του Ανθρώπου
"ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ"


Ενώ την ίδια στιγμή, μεγάλο κομμάτι του δημοσιογραφικού κόσμου που έχει αναλάβει εργολαβία την ενημέρωσή μας, βρίσκεται αντιμέτωπο με το γνωστό πρόταγμα:


Πάμε καλά σου λέω!!!
Αλλά ακόμα κι αν πέσουμε, θα ξέρουμε την αιτία!!!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Όλο ντιμπέϊτ και ντιμπέϊτ... Μας πρήξασι τας γεννητικάς περιοχάς με τα ντημπέϊτ. Πας να πιείς μια μπύρα και σου προκύπτει ντιμπέϊτ. Εντάξει, μια σούπα ήντουσαν. Και δεν ταιριάζει η σούπα με τη μπύρα.
Άνθεξα να δω και τα ξενέρια του σημερινού ντιμπεϊτιού στη Μουριά. Κόντεψα να κοιμηθώ.

Ωστόσο, διαμόρφωσα πολιτική -και δη εκλογική- άποψη, συγκρίνοντας τους ξενέρωτους με την εμπνευσμένη εναλλακτική πρόταση.
Και κατέληξα στο εξής πολιτικό συμπέρασμα:

ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Διότι, ως λέγει και το γνωστόν ρητόν:


Από εδώ και μέχρι τις εκλογές, το prkls.blogspot.com θα είναι στρατευμένο στην προπαγάνδιση του κόμματος"ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"

Ψήφισέ μας!
Βοήθα μας φτωχέ να μη σου μοιάσουμε!


Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Κι επειδή όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, όλο και περισσότεροι θα σου ζαλίζουν τον έρωτα καλώντας σε να πας να ψηφίσεις, λέγοντάς σου ότι ψηφίζοντας αυτούς που θα σε αντιπροσωπεύσουν "παίρνεις μέρος στη γιορτή της δημοκρατίας" και ότι "εδώ στον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία, δεν νοείται να υπάρχουν άνθρωποι που αδιαφορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα", και άλλα τέτοια φούμαρα...

Άκου ένα τσιτάτο, καλέ μου ψηφοφόρε, για να έχεις να τους το λες κοιτώντας τους υποτιμητικά για την αμορφωσιά τους!

Το τσιτάτο είναι από τον Αριστοτέλη -που βέβαια δεν ήταν και κανένας φοβερός δημοκράτης, κι αυτό φαίνεται από την εξέλιξη των μαθητών του: δάσκαλος του Μεγαλέξαντρου ήταν, και η δημοκρατία με το Μεγαλέξαντρο είχαν σημαντικές διαφωνίες... τι διαφωνίες δηλαδή... εντελώς τσακωμένος ήταν ο Μεγαλέξαντρος με τη δημοκρατία- αλλά παρόλα αυτά ο Αριστοτέλης ήταν φοβερός φιλόσοφος και έκοβε η γκλάβα του, ως εκ τούτου είχε πιάσει την ουσία του νοήματος της δημοκρατίας:

"...Δημοκρατικόν μεν είναι το κληρωτάς είναι τας αρχάς, το δ' αιρετάς ολιγαρχικόν, και δημοκρατικόν μεν το μη από τιμήματος, ολιγαρχικόν δε το από τιμήματος..." (Αριστοτέλους Πολιτικά, 1294b)

Τι λέει ο φιλόσοφος, δηλαδή, καλέ μου ψηφοφόρε?
Θα στο κάνω δίφραγκα, για να το εμπεδώσεις:

Η βασική κατάκτηση της δημοκρατίας, λέει ο Αριστοτέλης, είναι το ότι οι αξιωματούχοι της πολιτείας εκλέγονται με κλήρωση. Σε όσο περισσότερα αξιώματα οι αξιωματούχοι εκλέγονται με κλήρωση, τόσο περισσότερο δημοκρατικό είναι το πολίτευμα.

Το να εκλέγονται οι αξιωματούχοι με ψηφοφορία (διότι και στην αρχαία δημοκρατία σε κάποια αξιώματα οι αξιωματούχοι εκλεγόντουσαν με ψηφοφορία), ο Αριστοτέλης το θεωρεί κατάλοιπο της ολιγαρχίας.

Επίσης, κατάλοιπο της ολιγαρχίας θεωρεί το να μην εκλέγονται ως αξιωματούχοι της πολιτείας προλετάριοι, φαναρτζήδες, λουστραδόροι επίπλων, εργαζόμενοι σε εκκοκκιστήρια βάμβακος, νταλικιέρηδες, ταξιτζήδες, οικιακές βοηθοί, βρεφονηπιοκόμοι, κοπτοραπτούδες, περιπτεράδες, σουβλατζήδες, σταυλίτες του ιπποδρόμου, μαρμαράδες κλπ,
αλλά, αντιθέτως, όλοι οι αξιωματούχοι της πολιτείας να είναι βιομήχανοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, παπατζήδες του χρηματιστηρίου, εισοδηματίες, ηθοποιοί, οικονομολόγοι, πράκτορες της ΚΥΠ, δημοσιογράφοι, απόστρατοι στρατηγοί, πρόεδροι ΜΚΟ και καθηγητές φιλοσοφίας.

Αυτό, το να εκλέγονται δηλαδή ως αξιωματούχοι της πολιτείας μόνο μέλη των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων και τάξεων ("από τιμήματος") και μόνο επαγγελματίες των κυριλέ επαγγελμάτων, ο Αριστοτέλης το θεωρεί επίσης κατάλοιπο της ολιγαρχίας.

Όταν λοιπόν σε ρωτήσει κάποιος για ποιό λόγο γράφεις στ' αρχίδια σου τη γιορτή της δημοκρατίας, εσύ θα του πεις:
α) Διότι "δημοκρατικόν είναι το κληρωτάς -και όχι αιρετάς- είναι τας αρχάς",
β) Διότι δεν έχεις υπόψη σου κάποιον σουβλατζή, περιπτερά, λαχειοπώλη ή βιομηχανικό εργάτη που να έχει εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα τα τελευταία 160 χρόνια, επομένως οι εκλεγόμενοι βουλευτές είναι "από τιμήματος", πράγμα ολιγαρχικόν και ουδόλως δημοκρατικόν, και
γ) Διότι, εσύ δεν είσαι ολιγαρχικών αρχών, αλλά είσαι δημοκρατικός πολίτης.

Πίστεψέ με, θα σε κοιτάει σα χαζός. Θα τον έχεις ταπώσει.

Διότι, καλέ μου ψηφοφόρε, η έννοια "δημοκρατία" είναι μια ταλαιπωρημένη έννοια. Το είχα πιάσει και το Δεκέμβρη αυτό το θέμα της έννοιας "δημοκρατία" και δη "Ελληνική Δημοκρατία", αλλά -όπως σχεδόν πάντα- βαρέθηκα και το άφησα στη μέση.
(Άμα θες να δεις τι έλεγα πριν από 9 μήνες, κάνε κλικ εδώ... Μάλλον θα μάθεις πράγματα που δεν ήξερες για την ιστορία -ίσως και την πατρότητα- του όρου "Ελληνική Δημοκρατία").

Διότι, μιλάμε, έχουμε πήξει στους ολιγαρχικούς δημοκράτες, και κάποιος πρέπει να τους τα σούρει. Διότι, εδώ μιλάμε -και σου μιλάω μπέσα- ακόμα και η χούντα (ξέρεις, η χούντα του 1967-1974) όταν έδιωξε το βασιλιά για τους δικούς της λόγους, άλλαξε τις σφραγίδες στα δημόσια έγγραφα και αντί για "Βασίλειον της Ελλάδος" έγραφαν "Ελληνική Δημοκρατία", παρόλο που ήταν χούντα του κερατά. Μιλάμε, ακόμα απορώ πως δε βρικολάκιασαν οι αρχαίοι δημοκράτες να δαγκώσουν το λαρύγγι των χουντικών γι' αυτή την θρασύτατη προσβολή μνήμης.

Κάτι άλλα αριστερόστροφα ρετάλια όταν διένυαν τη νεανική επαναστατική τους περίοδο -ήτοι πριν να πιάσουν την καλή- είχαν το εφιαλτικό όραμα να μας κάτσουν στο σβέρκο ως δικτάτορες του προλεταριάτου, και να ονομάσουν την εφιαλτική δικτατορία τους "Λαϊκή Δημοκρατία", με λουλουδάκια και παπαρουνίτσες... Άλλοι λαϊκοδημοκράτες αυτοί...

Γενικά, το'χουνε βρει παιχνίδι όλοι να παίζουν με λέξεις και έννοιες και να μας πουλάνε δημοκρατία και δωστου "ο τόπος που γέννησε τη δημοκρατία", και πάλι καλά που υπάρχουν τα κείμενα -σαν τα "Πολιτικά" του Αριστοτέλη, για παράδειγμα- που μπορούμε να τους τα τρίβουμε στη μούρη και να τους λέμε "κόφτε το δούλεμα ρε μπαγάσηδες".

Σε βλέπω όμως να με κοιτάς περίεργα και ν' αναρωτιέσαι αν πιστεύω στα σοβαρά ότι μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά ένα πολίτευμα όπου θα έχει "κληρωτάς τας αρχάς".

Το να είναι κληρωτές οι αρχές μιας πολιτείας, έχει βέβαια τα ζόρια του. Έχει όμως κι ένα βασικό καλό, που λέω να το δούμε:

Η κλήρωση αποκλείει την πιθανότητα να είναι κάποιος ισόβιος αξιωματούχος της πολιτείας.
Στην αρχαία Αθήνα, αν θυμάμαι καλά -έχουν περάσει και τα χρόνια- η κλήρωση γινόταν τις παραμονές των Παναθηναίων, και η θητεία των αξιωματούχων κρατούσε ένα χρόνο: Από Παναθήναια σε Παναθήναια. Κάτι τέτοιο, τεσπα.

Ο υπουργός οικονομικών της εποχής, νομίζω ότι εκλεγόταν και δεν έβγαινε με κλήρωση (είπαμε, ακόμα και στην αθηναϊκή δημοκρατία, είχεν απομείνει κατάλοιπα της ολιγαρχίας), αλλά ας τον πάρουμε για παράδειγμα υποθέτοντας ότι έβγαινε με κλήρωση, και χάριν του παραδείγματος ας υποθέσουμε ότι ήσουν ΕΣΥ ο πρώτος κληρωτός υπουργός οικονομικών:

Κληρωνόσουν υπουργός οικονομικών, ας πούμε, και μετά από ένα χρόνο έληγε η θητεία σου, οκέϋ? Όλοι ετοιμαζόντουσαν να γιορτάσουν τα Παναθήναια, κι εσύ κοπάναγες το κεφάλι σου στον τοίχο, γιατί είχες πιαστεί μαλάκας, και είχες βάλει τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων σε δομημένα ομόλογα, οκέϋ? Και τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν φαληρίσει με τη μαλακία που έκανες, οκέϋ?
Και όχι μόνο ήταν στατιστικώς απίθανο να ξανακληρωθείς υπουργός οικονομικών για να κρύψεις κάτω από το χαλί τη μαλακία που έκανες, όχι μόνο δεν θα υπήρχε κόμμα να σε στηρίξει και να σε ρίξει στα μαλακά, αλλά επιπλέον ο κλήρος τα έφερε έτσι ώστε να κληρωθεί διάδοxός σου υπουργός οικονομικών ο γείτονάς σου, αυτός που σε αντιπαθεί επειδή η κατσίκα σου του τρώει το γκαζόν, Οκέϋ?

Ε, πως το φαντάζεσαι? Θα καλοπέρναγες?
Τι θα έκανε ο γείτονας που σε αντιπαθεί, μόλις έβρισκε άδεια τα ταμεία?
Θα σε έτρεχε άσχημα, μιλάμε!
Εγώ πιστεύω ότι θα σου δημεύανε την περιουσία (κυρίως την κατσίκα -που θα την κάνανε θυσία ξερωγώ στην Αρτέμιδα ώστε να σταματήσει να τρώει το γκαζόν του γείτονα), θα σε περνάγανε από 144 δικαστήρια, κι αν σε έβρισκαν ότι δεν είχες δόλο αλλά απλώς πιάστηκες μαλάκας, θα δίνανε το όνομά σου -τιμής ένεκεν- στα κεντρικά ουρητήρια της πόλης... για να σε θυμούνται οι επόμενες γενεές συνταξιούχων και να σε τιμούν δεόντως...
Και, αν δε σε τρατάρανε κανένα ποτηράκι κώνειο στο Πρυτανείο, μπορεί απλώς να σε εξορίζανε ως ανεπιθύμητο μαλάκα. Αλλά και να μη σε εξορίζανε, όλη η πόλη μαλάκα θα σε ανέβαζε, γελοίο θα σε κατέβαζε... Στα θέατρα οι Αριστοφάνηδες θα σε ξέσκιζαν, όλη η πόλη θα γέλαγε με την πάρτη σου, στην αγορά -δεξιά όπως κοιτάς τη Θόλο- θα στήνανε περικαλλή προτομή σου (από φελιζόλ, για να παίζουν βελάκια οι συνταξιούχοι).
Η μπάλα της χλεύης θα έπαιρνε και τη γυναίκα σου, που θα σου έκοβε την καλημέρα, τα παιδιά σου θα δήλωναν ότι είναι νόθα και θα άλλαζαν σχολείο, θα πήγαιναν στο Κυνόσαργες, για να μην τα λένε παιδιά του μαλάκα... Θα αναγκαζόσουν μόνος σου να πάρεις το δρόμο της ξενητειάς.
Τέτοια πράγματα θα συνέβαιναν αν δεν ήσουν προσεκτικός.

Δε θα υπήρχε η κομματική αλληλεγγύη να σε σώσει, να σε ρίξει στα μαλακά. Κανείς δε θα σε λυπόταν: Θα ήσουν εσύ και η κοινωνία. Κι εφόσον δε στάθηκες στο ύψος των απαιτήσεων του αξιώματός σου, η κοινωνία θα σε λιάνιζε.
Εντάξει ως εδώ?

Τι θα συνέβαινε όμως με τους υπόλοιπους? Οι υπόλοιποι θα φοβόντουσαν μην την πατήσουν όπως εσύ. Θα προσλάμβαναν δασκάλους, φιλοσόφους, κόλπα, ιστορίες, θα καλούσαν ξερωγώ τον Αναξαγόρα και τον Παρμενίδη από πόλεις μακρινές, θα γραφόντουσαν στην Ακαδημία του Πλάτωνα και παράλληλα ξερωγώ θα πήγαιναν νυχτερινό στο Λύκειο του Αριστοτέλη, ώστε να μορφωθούν αυτοί και τα παιδιά τους, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ζόρια του ενδεχόμενου δημόσιου αξιώματος.
Το δημόσιο αξίωμα θα έπαυε να είναι ελκυστικό.
Πως λέμε σήμερα "κάντε με πρωθυπουργό για μια μέρα!",
ε, τότε θα έλεγαν "Μακριά από μένα τα πρωθυπουργιλίκια!"
Με βούρδουλες θα τους μάζευαν στο χώρο της συνέλευσης - κλήρωσης (και πίστεψέ με, γινόταν αυτό στην Αθήνα). Χρυσούς θα τους έκανε η πολιτεία για να δεχτούν αξιώματα, θα τους χρυσοπλήρωνε, κι αυτοί θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τα αποφύγουν (και πίστεψέ με, γινόταν κι αυτό στην Αθήνα).
Η εξουσιολαγνεία θα είχε πάει περίπατο.

Με λίγα λόγια, αφενός θα ανέβαινε το επίπεδο της πόλης (Όλο και περισσότεροι θα ήταν κατάλληλοι να κληρωθούν και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ζόρια) αφετέρου θα μειωνόταν η ελκυστικότητα της εξουσίας, που δεν θα ήταν εξουσία αλλά απλώς υπηρεσία (Όλο και περισσότεροι θα ήταν λόγω μορφώσεως σε θέση να εντοπίσουν νωρίς αυτόν που βάζει την κουτάλα στη σούπα, οπότε όλο και περισσότεροι θα ήθελαν να μείνουν μακριά από την κουτάλα).
Με εννοείς?

Ε, αυτά είναι που θέλουν να αποφύγουν οι οπαδοί της ψηφοφορίας και της αιρετότητας. Γι' αυτό έχουν ιδρύσει εκεί πέρα τις δυο εταιρείες "Καραμανλής-Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Α.Ε." και "Παπανδρέου-Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Α.Ε." και ξέρουν ότι εφόσον δεν σκέφτεσαι αυτά που σου λέω, οι επιχειρήσεις τους θα έχουν πάντα μεγάλη πελατεία κι αυτοί ισοβίως θα περνάνε μπέϊκα.

Και γι' αυτό σε ταράζουν στα βαρύγδουπα "Η Ελλάδα γέννησε κοτζάμ Αριστοτέλη" και σε φανφάρες του στυλ "Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας", αλλά δεν σου λένε τι έλεγε ο Αριστοτέλης για τη δημοκρατία.
Ας τα επαναλάβουμε: repeat after me, όπως κάνουν στις ορκωμοσίες:

"...Δημοκρατικόν μεν είναι το κληρωτάς είναι τας αρχάς, το δ' αιρετάς ολιγαρχικόν, και δημοκρατικόν μεν το μη από τιμήματος, ολιγαρχικόν δε το από τιμήματος..."

Κατά τα άλλα, κι εγώ θα ψηφίσω κι εσύ να πας να ψηφίσεις.
Καθότι, άλλο Δημοκρατία και άλλο αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ζούμε σε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, και μέχρι να ζήσουμε -άμποτε- σε δημοκρατία, θα πρέπει να ξηγηθούμε σωστά (όπως το εννοεί ο καθένας) εντός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλιώς θα μας φάνε.
Αλλά να θυμάσαι και τα λόγια του Αριστοτέλη... Κακό δεν κάνει, καλό κάνει!

Υ.Γ:
Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει και μια εφημερίδα, "ΗΕLLHNΩN ΛΟΓΟS" είναι ο τίτλος της, κι έχει αυτή τη φράση του Αριστοτέλη ως προμετωπίδα. Από κάτι φορές που την έχω αγοράσει καλή μου φάνηκε. Τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Πάντως άμα την πετύχεις σε κάνα περίπτερο, πάρτην, ένα ευρώ κάνει. Κι αν τυχόν το γυρίσει στα καλαματιανά κι αυτή, εδώ είμαστε, θα σε ειδοποιήσω.
Πάντως είναι σημαντικό να υπάρχει μια εφημερίδα με την πρωμετωπίδα "Δημοκρατικόν το κληρωτάς είναι τας αρχάς". Διότι καλό είναι να το θυμόμαστε, έστω και μόνο ως φράση.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2009

ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ...

Αυτά δε γίνονται λέμε!!!
Πάνω που έλεγα να περικόψω μερικές δαπάνες από τη διασκέδασή μου (διότι προβλέπεται δύσκολος χειμώνας με βαρβάτη λιτότητα), λες και το ήξερε ο Καραμανλής και μου την είχε στημένη...

Μιλάμε, είχα αποφασίσει να κόψω τις κωμωδίες στο σινεμά, και αντι να πηγαίνω σινεμά, έλεγα να πηγαίνω στις προεκλογικές ομιλίες του φιλόσοφου, του ρήτορος, του διανοούμενου, αλλά πάνω απ' όλα του ανθρώπου Ευάγγελου Αντώναρου.
Θα τον άκουγα και θα στοχαζόμουν (στοχαστικά) πάνω στους βαθυστόχαστους χρησμούς του, και μετά θα έβρισκα τους φίλους στο καφενείο, θα τους έκανα τον Αντώναρο και θα ξεσκιζόμασταν στο γέλιο...
Όμορφα και οικονομικά πράματα, δηλαδή.

Και ο μπαμπέσης ο Καραμανλής μου την έφερε μπαμπέσικα:
Έβαλε τον φιλόσοφο, το ρήτορα, τον διανοούμενο -αλλά πάνω απ' όλα τον άνθρωπο- Ευάγγελο Αντώναρο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με αποτέλεσμα ο φιλόσοφος, ο διανοούμενος, ο στοχαστής -αλλά πάνω απ' όλα ο άνθρωπος- Ευάγγελος Αντώναρος να μη χρειάζεται να κάνει προεκλογικές ομιλίες...

Μιλάμε, να θες να κάνεις οικονομία και να μη σ' αφήνουν...
Κλάψ!
Σνίφ!
Λυγμ!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ!!!

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο σύμβουλος Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Πανταγιάς.

Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Κώστα Σημίτη, έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πανταγιάς ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος προς το Δημόσιο του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα ύψους 100 εκατ. δραχμών.

(Εδώ η είδηση όπως τη μεταδίδει το in.gr
και εδώ η είδηση όπως τη μεταδίδει η Καθημερινή).

Εν τω μεταξύ, η Άννα Ραγκούση Νταλάρα, σύζυγος του Νταλάρα και ξαδέρφη του Γιάννη Ραγκούση, κατεβαίνει ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.
(Σχετικό ρεπορτάζ από το μπλογκ του Αθηναίου, υπάρχει εδώ).

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης, ξάδερφος της Άννας Ραγκούση Νταλάρα, ανακοινώθηκε και επίσημα πως θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, ο μόνος χαμένος της ιστορίας είναι ο Πανταγιάς...
Ενώ, παράλληλα, μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν στον ορίζοντα για τον Τζίμη Πανούση...

Να μου το θυμηθείτε:
Η ιστορία θα τον δικαιώσει τον Πανούση, για εκείνο τον θρυλικό στίχο του, που έλεγε "Όχι άλλο Νταλάρα".

Αντίθετα, η ιστορία θα σταθεί κριτικά προς τη γνωστή παροιμιώδη φράση του Χάρρυ Κλυνν "Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα"... Διότι πιθανολογώ ότι ο Χάρρυ Κλυνν, με αυτή τη φράση του, υποτίμησε ένα ανερχόμενο κοινωνικό φαινόμενο:

Τον Νταλαρισμό, ως νέα μορφή οικογενειοκρατίας.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ...
(άει στο καλό...)


Άκου ρε μάγκα μου τι μπορεί να τύχει στον άνθρωπο εκεί που κοιμάται...

Κοιμόμουν που λες, κοιμόμουν κι ονειρευόμουν έναν κακό εφιάλτη: Ζούσα, λέει, σε μια χώρα με 12 εκατομμύρια κατοίκους. Σαν την Ελλάδα, ένα πράμα.
Σ' αυτή τη χώρα, λέει, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, 205 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα. Ένας στους 60.000 κατοίκους αυτής της μακρινής χώρας, δηλαδή, είχε δολοφονηθεί στο χώρο της δουλειάς του.
Και εκεί που ονειρευόμουν αυτό τον εφιάλτη, μου πέρασε η σκέψη ότι εφόσον δολοφονήθηκαν 205 εργάτες, πιθανότατα οι διπλάσιοι, στατιστικά, θα πρέπει να έχουν ακρωτηριαστεί από το αφεντικό τους, ή να έχουν πάθει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους. Ήτοι, άλλοι δύο στους 60.000 έχουν πάθει σοβαρή ζημιά.

Κι εκεί που τα ονειρευόμουν όλα αυτά τα εφιαλτικά, θυμήθηκα μέσα στον ύπνο μου έναν παλιό πρόεδρο κάποιας ΠΑΕ, μάλλον της ΠΑΕ Άρης Θεσσαλονίκης, δε θυμάμαι πως τον λέγανε, ο οποίος για να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο είχε σκεφτεί την εξής πατέντα:
Να κάνει κλήρωση στο ημίχρονο του αγώνα, και κάποιος τυχερός φίλαθλος να κερδίζει ένα αυτοκίνητο ή κάτι τέτοιο.
(Τι περίεργο πράγμα που είναι τα όνειρα... Που το θυμήθηκα πάλι αυτό...)
Μέσα στον ύπνο μου, λοιπόν, ονειρεύτηκα τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού (ή ίσως τον πρόεδρο της ΑΕΚ -δεν θυμάμαι καλά) να σκέφτεται την εξής πατέντα για να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο:
Κάθε φορά που θα γεμίζει το ΟΑΚΑ με 60.000 κόσμο, θα κάνει μια κλήρωση, όπου ένας τυχερός φίλαθλος θα δολοφονείται στο χώρο της δουλειάς του, ενώ άλλοι δύο τυχεροί θα ακρωτηριάζονται στο χώρο της δουλειάς τους.
Τέλος, 9.000 λιγότερο τυχεροί, θα κερδίζουν ένα δώρο ευτελούς αξίας: Θα μένουν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μέσα στον ύπνο μου, -τι παράξενο πράμα που είναι οι εφιάλτες- είδα τα χαϊβάνια τους φιλάθλους να ενθουσιάζονται με την ιδέα... Άρχισαν να γεμίζουν το γήπεδο, ενθουσιασμένοι.
Ήμουν κι εγώ, λέει, ανάμεσά τους, και τους άκουγα να συζητούν για ένα περίεργο πράγμα που το ονόμαζαν "ντιμπέϊτ" και για ένα άλλο μυστήριο που το ονόμαζαν "ντέρμπι" και για ένα άλλο παράξενο πράμα που το ονόμαζαν "εκλογές".
Έτσι όπως κυκλοφορούσα ανάμεσά τους, αναρωτιόμουν:
Μα καλά, τόσο πολύ τους αρέσει το γεγονός ότι ένας από αυτούς -ο πιο τυχερός- θα δολοφονηθεί από το αφεντικό του, ενώ άλλοι δύο -λιγότερο τυχεροί- θα τραυματιστούν σοβαρά από το αφεντικό τους? Και οι υποψήφιοι 9.000 άνεργοι, τόσο πολύ χαίρονται το μέλλον τους?
Μιλάμε, η απάθειά τους με είχε τρομάξει!
Αντί να βγούν στους δρόμους να τα κάνουν όλα πουτάνα, είχαν πάει στο γήπεδο να δουν το ματς και συζητούσαν για εκλογές και ντιμπέϊτ...

Ξύπνησα καταϊδρωμένος, κι έβαλα ν' ακούσω το εξαίρετον άσμα
"έχουμε πόλεμο μες τη δουλειά ρε βλάκα
τ' αφεντικά εδώ σκοτώνουνε για πλάκα
έχουμε πόλεμο μες τη δουλειά ρε βλάκα
τ' αφεντικά εδώ σκοτώνουνε για πλάκα".

των Javaspa (των οποίων το σιντάκιον "Αναλώσιμοι άνθρωποι" δύνασθε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ).

Το άκουγα και σκεφτόμουν: "Ευτυχώς που δε συμβαίνουν στην Ελλάδα τέτοια πράγματα... Κι αν συμβαίνουν, ευτυχώς που οι ενδιαφερόμενοι δεν τα μαθαίνουν... Ή, κι αν τα μαθαίνουν, ευτυχώς που δεν βγαίνουν στους δρόμους να τα κάνουν όλα μπάχαλο... Ευτυχώς, γιατί έτσι έχουμε κοινωνική γαλήνη, και τ' αφεντικά βγάζουν φράγκα και περνάμε εμείς καλά και τ' αφεντικά περνούν καλύτερα..."

Και μ' αυτές τις αισιόδοξες σκέψεις, ξανα-αποκοιμήθηκα.

Διότι εκλογές έρχονται, βρε αδερφέ. Σιγά μην ασχολούμαι με αυτά τα εφιαλτικά που -ευτυχώς, επαναλαμβάνω- δε συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ή κι αν συμβαίνουν στην Ελλάδα, κανείς δεν ασχολείται με αυτά. Έχουμε σοβαρότερα πράγματα ν' ασχοληθούμε. Αμέ!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

MIND THE G.A.P.

Σκόπευα να κρατήσω τη σκέψη αυτή για τον εαυτό μου και 5-6 φίλους μου αποκλειστικά, διότι μου εφαίνετο ψιλο-συνωμοσιολογική (χώρια που πεντ-έξι γνωστοί μου κόντεψαν να πνιγούν εκεί που τους την εκμυστηρευόμουν παραστατικά καθώς χτυπάγαμε αλύπητα τα ουίσκια μας).

Ύστερα όμως από αυτό το κειμενάκιον-βινδεάκιον στο tvxs που αποτελεί αναδημοσίευση από το κάθε άλλο παρά συνωμοσιολογικό Nationan Geographic... Σχετικά με τα πειράματα των αμερικλανων όσον αφορά την πλύση εγκεφάλου και άλλες "Manchurian Candidate" φάσεις...

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να το πω, μπας και εξηγηθούν τα καθ' ημάς ανεξήγητα!
Ήτοι, έχουμε και λέμε:
Μέχρι πριν κάτι μήνες, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (αρχικά Γ.Α.Π. και αγγλιστί G.A.P.), εθεωρείτο α-κα-τά-λλη-λος για πρωθυπουργός αυτής της δύσμοιρης χώρας.
Σχεδόν άχρηστο τον θεωρούσαν όλοι.
Τι έγινε ξαφνικά και μεταμορφώθηκε σε καταλληλότερος για πρωθυπουργός?
Θαύμα έγινε?

Όχι, φίλε αναγνώστη! Κατηγορηματικά όχι!
Πρόκειται αναμφίβολα για τα αποτελέσματα μιας εκτεταμένης και μακροσκελούς πλύσεως εγκεφάλου, η οποία απέσκοπούσε εις το να τον πάρουμε στα σοβαρά!
Εξηγούμαι:
Επί 5-6 συναπτά έτη, οι κάτοικοι αυτής της δόλιας πόλης, της Αθήνας -αλλά και οι επισκέπτες των Αθηνών- (αθροιστικά, δηλαδή, η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της δόλιας και πολύπαθης χώρας), κάθε φορά που πήγαιναν να πάρουν το μετρό, άκουγαν αρκετές φορές σε κάθε διαδρομή του Μετρό, μια γλυκειά γυναικεία φωνή να τους ζαλίζει τον έρωτα επαναλαμβάνοντας το εξής υποσυνείδητο μήνυμα:

"Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας"
και στο καπάκι, αγγλιστί:
"Please mind the gap between the train and the platform".
Το οποίον, δήθεν χάριν συντομίας, μερικές φορές περικόπτεται εις το απλόν:
"Please mind the G.A.P."
Ήτοι, κάτι σε στυλ
"Πάρτε στα σοβαρά τον G.A.P."

Με πιάνεις?

Σα να λέει
"Μην τον θεωρείτε πως εχει στο κεφάλι του ένα απλό κενό ("gap"). Όχι! Είναι ο G.A.P. που έχει προπονηθεί (trained) για να κατεβάσει τη μαγική προεκλογική πλατφόρμα (platform) που θας ευχαριστήσει (please)".

Άσε δε που μια απλή αναζήτηση στις εικόνες του Google βάζοντας την εν λόγω υποσυνείδητη εντολή (ήτοι την εντολή "mind the GAP"), θα αποδείξει ότι πρόκειται για μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ προβολής του Γ.Α.Π (ή σωστότερα, του G.A.P.)
Από απλά σηματάκια όπως το παρακάτω





έως μπλουζάκια όπως με την τυπωμένη φράση-εντολή, όπως το παρακάτω







έως και κούπες για τον καφέ στο γραφείο





έως πατάκια για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι εισερχόμενοι





έως και εις σέξι εσώρουχα ως το κατωτέρω,




Παντού να επαναλαμβάνεται η φράση - υποσυνείδητη εντολή: "Δώστε σημασία στον G.A.P"...

Αν συνεχιστεί για πολύ αυτό το βιολί με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ υποσυνείδητη πλύση εγκεγάλου υπέρ του Γ.Α.Π., δεν θα αργήσει η μέρα όπου όχι μόνο θα θεωρείται "καταλληλότερος πρωθυπουργός", αλλά θα θεωρείται και ο "καταλληλότερος πλανητάρχης"... Για να μη σου πω ότι τον βλέπω σε λίγο να θεωρείται "καταλληλότερος πρόεδρος της διαγαλαξιακής ομοσπονδίας"!!!

(Μην λησμονούμε πως ήδη, κάτι δεξιοί που πιστεύουν πως είναι σοσιαλιστές, έχουν εκλέξει τον G.A.P. πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!!
Ήτοι, οι κατά φαντασίαν σοσιαλιστές της σοσιαλιστικής διεθνούς, ήδη μάσησαν στην πλύση εγκεφάλου, θεωρώντας τον G.A.P. "καταλληλότερο πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς"! Και αν συνεχιστεί αυτό το βιολί με την υποσυνείδητη πλύση εγκεφάλου, έπεται συνέχεια... )

Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά πλησιάζει και το 2012, και "με ένα G.A.P. επί κεφαλής", δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

Και βαράνε άσχημα τα ΜΑΤ... και θα γεμίσει η Ελλάδα με ανθρώπους που θα έχουν "gap επί κεφαλής", επί διάλεξαν τον GAP για επικεφαλής...

Να θυμάσαι φίλε αναγνώστη ότι στο είχα πει από πριν...

Λοιπόν: Φίλε αναγνώστη, σου αποκάλυψα όλη την αλήθεια που μετέτρεψε-προγραμμάτισε το μυαλό σου ώστε να θεωρείς τον GAP ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν δεν έχω!

(Υ.Γ:
Κι αν με θεωρήσεις Βαρεμένο, σου τονίζω ότι το να είναι κάποιος Βαρεμένος, έχει και πλεονεκτήματα: Αν κάποιος είναι Βαρεμένος, μπορεί να μπει και σε κανένα ξερωγώ ψηφοδέλτιο... Διότι έχει και πλεονεκτήματα το "είσθαι Βαρεμένος":
Σε κάνει να φαντάζεις κάτι σαν τον Τσε Γκεβάρα των Ριζοσπαστικοποιημένων νοικοκυραίων, πράγμα που σε χρίζει υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κι αν τυχόν εκλεγείς, θα είσαι το αντίπαλο δέος του GAP...
Γάμησέ τα κι άφησέ τα, δηλαδή... )

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2009

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
(το λάθος)


1985. Μια ιστορική αφίσα. Η αφίσα με το κοριτσάκι που κρατούσε τα λουλουδάκια. Η αφίσα που μας καλούσε να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για "Ακόμα καλύτερες μέρες". Η αφίσα που μας καλούσε να πούμε "Ναι στη χαρά της Αλλαγής".

Και ψήφισε ΠΑΣΟΚ ο κόσμος, και "οι ακόμα καλύτερες μέρες" ήρθαν. Μέσα στους επόμενους μήνες, σταδιακά η κατάσταση άρχισε να καλυτερεύει και η χαρά της Αλλαγής άρχισε να εδραιώνεται σταδιακά:

Ο 15χρονος μαθητής Μιχάλης Καλτεζας δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από σφαίρα εμβάτσου, το πανεπιστημιακό άσυλο καταργήθηκε για πρώτη φορά -μπούκαραν τα ΜΑΤ συλλαμβάνοντας τους καταληψίες, οι συμμορίες φασιστών για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στους δρόμους ως συνεργάτες της αστυνομίας, η δραχμή έφαγε μια βαρβάτη υποτίμηση, οι αυξήσεις μισθών καταργήθηκαν δια νόμου, η διοίκηση της ΓΣΕΕ που αντέδρασε καταργήθηκε δια νόμου -στη θέση της διορίστηκε -από έναν δικαστάκο- άλλη διοίκηση, αποτελούμενη αμιγώς από υπάκουα ΠΑΣΟΚόσκυλα, το φαινόμενο "Κοσκωτάς" έσκασε μύτη δημιουργώντας σιγά-σιγά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα -με εξαγορές πολιτών, πολιτικών και ενός αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο διοικητής του ΟΤΕ (ο Τόμπρας με τ' όνομα) άρχισε να κάνει βαρβάτες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, το υπουργικό συμβούλιο ματαίως έψαχνε τον πρωθυπουργό -είχε γεροντοκαψουρευτεί κι έκανε κρουαζιέρες με το κότερο "Γκουανταλαχάρα" του τότε ανερχόμενου επιχειρηματία Κόκκαλη -ο οποίος σλόουλι-σλόουλι άρχισε να εξελίσσεται σε εθνικό προμηθευτή, η 17Ν άρχισε να μπουκάρει ανενόχλητη σε στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα κλέβοντας οπλισμό -ρουκέτες που άρχισε να τις εκτοξεύει κατά βούληση, παντού επικρατούσε ένα ατέρμονο κοινωνικό μπάχαλο, η εφημερίδα "Αυριανή" έγινε ο επίσημος εκφραστής του κυβερνητικού ύφους και ήθους -αυριανισμός, τα σκυλάδικα αναβαθμίστηκαν σε πολιτιστικά κέντρα του σοσιαλισμού, ο πληθωρισμός έτρεχε με 20% και βάλε, μια ατμόσφαιρα σαπίλας, συναλλαγής και διαφθοράς είχε κατακάτσει πάνω από την Ελλάδα, ανεβάζοντας τις μετοχές του Μητσοτάκη, κάνοντάς τον να φαντάζει ευλογία συγκρινόμενος με τη λαίλαπα που μας είχε προκύψει...
(Αργότερα θα φανεί το λάθος στον τόνο: Η ευλογία αποδείχτηκε ευλογιά που μπουρδελοποίησε τα πάντα -διευρύνοντας το δρόμο για το σημερινό χάλι).

Και όλα αυτά ξεκίνησαν ακριβώς μετά από αυτή την όμορφη αφίσα που υποσχόταν "ακόμα καλύτερες μέρες" και μας καλούσε να πούμε "ναι στη χαρά της Αλλαγής".
(Από αυτή την αφίσα και η ιστορική φράση του Χάρυ Κλυνν: "Δεν θα το πετύχω αυτό το κοριτσάκι στην αφίσα? Εεεε... θα το σκίσωωωω!" -και ακουγόταν ένα "χράάάτς!!!" σκίσιμο αφίσας).

Τώρα που έρχονται εκλογές, καλέ μου ψηφοφόρε, αν τυχόν δεις κάποια όμορφη και ελκυστική αφίσα που σου υπόσχεται όμορφα πράγματα, μην αρκεστείς στην μπροστινή της όψη: Καλό θα ήταν να κοιτάξεις τι γράφει στο πίσω μέρος της. Έστω κι αν χρειαστεί να τη σκίσεις για να δεις τι γράφει στην πίσω πλευρά. Μην ξαναπάθεις τα ίδια, κρίμα θα ήταν...

[Καταληκτική παρένθεσις.
Είπαμε: Είναι μεγάλο πράμα η μνήμη. Ως είπε και ο συγγραφεύς ξερωγώ Κούντερα: "Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη".

Για τον μέσο ανθρωπάκο του σήμερα, η λήθη είναι κάτι καλό. Κάτι που νικά την κοινωνική έριδα και βοηθάει στην εθνική ενότητα.

Για τους αρχαίους ημών προγόνους -που η γκλάβα τους έκοβε περισσότερο από τη δικιά μας- το πράμα ήταν διαφορετικό:
η Λήθη εθεωρείτο πως καταγόταν από μεγάλη, πριγκηπική γενιά: πρωτότοκη θυγατέρα της Έριδας, εγγονάκι της Νύχτας, και ανηψάκι του Ύπνου και του Θανάτου. Η μαμά Έριδα είχε γεννήσει και πολλά άλλα, όχι και τόσο όμορφα παιδάκια, αδερφάκια της Λήθης: Τον Πόνο, το Λιμό, τους Φόνους, τα Ψεύδη κλπ (Ησιόδου Θεογονία, 211-230).
Από τέτοια οικογένεια επιστεύετο πως κατάγεται η Λήθη.

Όταν λοιπόν το παρόν ευλόγιον ασχολείται με καταστάσεις που συνέβησαν πριν από 20, 30, 50, 100, 1000 ή 2500 χρόνια, κατά βάθος ακολουθά την κοινή γραμμή του Ησίοδου και του Κούντερα, ενισχύοντας τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Άλλωστε, για τους αρχαίους ημών προγόνους, η Μνημοσύνη ήταν κόρη της Γης και του Ουρανού, η οποία επηδήχθη με το Δία και γέννησε τις Μούσες.
Σήμερα όταν λέμε "Γαμιέται ο Δίας" εννοούμε ότι όλα πάνε στραβά. Για τους αρχαίους ημών προγόνους, όμως, κάθε φορά που ο Δίας γαμιόταν με κάποια, πάντα κάτι καλό προέκυπτε.
Εν προκειμένω, όταν ο Δίας εσυνευρέθη μετά της Μνημοσύνης, προέκυψαν αι Μούσαι.

Οι οποίες, φαίνεται πως έχουν να κάνουν με τα γονίδια της μαμάς τους, της Μνημοσύνης, και ως εκ τούτου, αντικειμενικώς έχουν κάτι το αντιεξουσιαστικό μέσα τους, εφόσον μας βοηθούν να αγωνιστούμε τον καλό αγώνα της μνήμης ενάντια στη Λήθη.
Γι' αυτό οι παντοειδείς εξουσιαστές, διαχρονικά, το πρώτο που προσπαθούν να ελέγξουν, να λογοκρίνουν και να καταστείλουν, είναι τα έργα των Μουσών.

Η ύπαρξη εξουσίας, σημαίνει αυτομάτως την επικράτηση της Λήθης επί των θυγατέρων του Διός και της Μνημοσύνης. Αλλιώς δε γίνεται. Αν οι θυγατέρες του Διός και της Μνημοσύνης επικρατήσουν επί της Λήθης, η εξουσία θα πάει περίπατο. Αλλιώς δε γίνεται.

Στο φινάλε, τη λέξη "λήθη" οι δωριείς την έλεγαν "λάθα" -και από αυτό το "λάθα" προέρχεται αυτό που σήμερα λέμε "λάθος". Το λάθος προέρχεται από τη λήθη.

Και, ως γνωστόν, "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου".
Εκ της κάλπης, εν προκειμένω.

Κλείνει η παρένθεσις
]

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
(Βραβείον υποψήφιου νέου Περίκαλλου)

Είπα να ρίξω μια ματιά στα στατιστικά του ευλογίου. Μεταξύ άλλων, είπα να δω τι αναζητούσαν οι αναζητητές που ήρθαν εις το ευλόγιον μέσω κάποιας αναζήτησης στο google.
Και γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας τα αποτελέσματα. Τόσο πολύ, που σκέφτομαι να το καθιερώσω! Κάθε βδομάδα, ο αναγνώστης που έρχεται μέσω του google εις το παρόν ευλόγιον μέσω της πιο παράξενης αναζητητικής ατραπού (ήτοι αναζητώντας το πιο παλαβό πράγμα), να παίρνει τιμητικόν βραβείον -κι ας μου είναι παντελώς άγνωστος!


Γι' αυτή τη βδομάδα, μέχρι στιγμής οι βασικές υποψηφιότητες είναι:

*Ο ένας που έψαχνε "Με ποιές ουσίες μπορεί να καυλώσει τη γυναίκα του".

*Ο άλλος -που πρέπει να έχει τα μυαλά τα δικά μου- κι έψαχνε τη φράση "Ο απόστολος Παύλος ήταν ο πρώτος τροτσκιστής".

(Σ' αυτόν τον τελευταίο, όποιος κι αν είναι, απονέμω προκαταβολικά το τιμητικό "Μέγα Παράσημο του Επίτιμου Ψαγμένου Αναγνώστη του Μήνα"! Συνεχισε έτσι, άγνωστέ μου φίλε, και σύντομα θα με ξεπεράσεις! Σε συγχαίρω!)

Είμαι πολύ χαρούμενος! Το παρόν ευλόγιον -που προ ημερών έκλεισε αισίως τρία χρόνια ευδόκιμου βίου- επιτέλους δικαιώνεται, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις αναζητήσεις του απαιτητικού αναζητητή!!!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ!!!!!!

Και μην ξεχνιόμαστε, έτσι? Στις 4 του Οκτώβρη "όλοι στις κάλτσες", που θα έλεγε και ο αμίμητος wannabe.

Διότι σοβαρά, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ και ειλικρινέστατα, η 4η Οκτωβρίου είναι μια σημαντικότατη μέρα! Τη συγκεκριμένη μέρα, ήτοι την 4η Οκτωβρίου εκάστου έτους, έχει καθιερωθεί (από το 1931) να εορτάζεται με κάθε επισημότητα η παγκόσμια ημέρα των ζώων!

Για την ιστορία της εορτής, καλέ μου ψηφοφόρε, δες εδώ
ενώ η σκέψη της Greenpeace επί της ημερομηνίας, υπάρχει εδώ.

Και, αφού ξεκαθαρίσαμε ποιός ακριβώς θα εορτάζει την 4η Οκτωβρίου, ας κλείσωμεν αυτό το μικρόν σημείωμα, παραθέτοντας τον "Ύμνο του καλού ψηφοφόρου".
Πρόκειται για Ύμνο που είχε συγγράψει ο Ιωάννης Πολέμης και το είχε συμπεριλάβει στην ποιητική συλλογή "Πρώτα Βήματα", που εκυκλοφόρησεν το 1904 από τον Σύλλογον προς Διάδοσιν Ωφελίμων βιβλίων.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ
Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα·
μην τάχα σαν εμένα,
κι εκείνα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.

Aν δεν μιλούν κι εκείνα
κι ο λόγος αν τους λείπει,
μήπως δεν νιώθουν λύπη,
δεν νιώθουν και χαρά;
Μήπως καρδιά δεν έχουν,
στα στήθη τους κρυμμένη,
που τη χαρά προσμένει
κι αγάπη λαχταρά;

Aκόμα κι όταν βλέπω
πως τα παιδεύουν άλλοι,
εγώ θα τρέχω πάλι
με θάρρος σταθερό,
θα προσπαθώ με χάδια
τον πόνο τους να γιάνω,
κι ό,τι μπορώ θα κάνω
να τα παρηγορώ.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΠΑΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Όταν λέω "πάντα Σύριζα", το εννοώ κάπως έτσι, βέβαια...


Με είχε πιάσει που λες το άγχος:
Τι θα απογίνονταν οι αριστεροί ψηφοφόροι, που θα βάδιζε η δημοκρατία, που θα κατέληγε η ομάδα Ρόζα, το Κόκκινο, η ΔΕΑ, το Ξεκίνημα, το Τελείωμα, τι αποκούμπι θα είχε το προλεταριάτο, ο λαός, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι άποροι... έτσι και αυτοαναφλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόμενος εις τα εξ ων συνετέθη?

Τι θα έκαναν όλοι οι εν Ελλάδι καταπιεσμένοι και απόκληροι, αν άρχιζαν να μαλλιοτραβιούνται οι δικηγόροι, οι αρχιτέκτονες, οι καλοζωισμένοι, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, οι οικονομολόγοι, οι πανεπιστημιακοί, οι εισοδηματίες, οι χωροτάκτες-πολεοδόμοι, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι επιχειρηματίες, οι ηγέτες ΜΚΟ, οι ανώτεροι υπάλληλοι, και τα υπόλοιπα στελέχη που αποτελούν ταυτόχρονα και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ?

Τι σοκ θα πάθαιναν οι καταπιεσμένοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ξεζουμιζόμενοι και οι απόκληροι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες, αν διαλυόταν αυτό το μόρφωμα της φιλάνθρωπης αριστεράς των καλών ανθρώπων?
Θα ήταν μεγάλη η απώλεια!
Και τι θα απογίνονταν όλα αυτά τα στελέχη ΜΚΟ, όλοι αυτοί οι συντηρητικώς αριστεριστές απίθανοι ηγετίσκοι που μαζί με τις παρέες τους των 4-5 ατόμων αυτοαποκαλούνται "συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ" κι ας μην τους ξέρει ούτε η μάνα τους? Πως θα τους μάθαινε η μάνα τους?
Θα ήταν οικογενειακή τραγωδία!
Αλλά και οι πληττόμενοι από το ρατσισμό, τι θα έκαναν? (πλην των τσιγγάνων που είναι αντιαισθητικοί άνθρωποι και δεν μας αφορούν εμάς τους υπεράνω...)
Ποιός θα έκανε επερωτήσεις γι' αυτούς? Ποιός θα διοργάνωνε αντιρατσιστικά κάμπινγκ? Ποιός θα τύπωνε και ποιός θα κόλλαγε αντιρατσιστικές αφίσες?
Τι θα γίνονταν οι τυπογράφοι άμα σταμάταγαν να τυπώνονται αντιρατσιστικές αφίσες? Κλέφτες θα γίνονταν?
Θα ήταν μεγάλη η απώλεια, σου λέω!

Άσε και το άλλο:
Όσοι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα μετακομίσουν στο ΠΑΣΟΚ, πως θα μετακόμιζαν? Με αδειανά τα χέρια? Ούτε ένα καλούδι δεν θα τράταραν τους ΠΑΣΟΚους? Ούτε μια βουλευτική έδρα, σε περίπτωση ανάγκης?

Ευτυχώς, τα βρήκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και η καρδιά μου πήγε στη θέση της! Αλλά, μιλάμε, μέχρι να τα βρουν, είδα το Χώρο με τα μάτια μου!

Τελικά, όλοι μαζί οι ηγέτες και ηγετίσκοι των απίθανων συνιστωσών, θα ναυλώσουν, λέει, ένα πούλμαν (ή δύο, αν δεν χωράνε σε ένα) και θα πάνε όλοι μαζί να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάμε, ο Άρειος Πάγος θα γνωρίσει στιγμές δόξας: Για πρώτη φορά θα είναι γεμάτος με μια λαοθάλασσα ηγετών!

Οι προλετάριοι, οι καταπιεσμένοι, οι ξεζουμισμένοι, οι άκληροι και οι απόκληροι αυτής της χώρας, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι: Θα συνεχίσει να υπάρχει το φιλάνθρωπο κόμμα που θα τους υποστηρίζει με αφίσες και επερωτήσεις.
Κάποιοι βουλευτές του βέβαια θα μεταπηδήσουν στο ΠΑΣΟΚ (είναι νομοτέλεια), και θα μεταβληθούν σε χειροκροτητές των ΜΑΤ του κάθε Χρυσοχοϊδη, αλλά εντάξει, συμβαίνουν αυτά... Να φάνε ένα κομμάτι ψητό παραπάνω, οι άνθρωποι...
Συμβαίνουν αυτά...

Ειδικά όταν είναι ασαφή τα όρια ανάμεσα στη λέξη "αριστερά" και στη φράση "η αριστερά του κεφάλαιου".
Ειδικά όταν επικρατούν φράσεις και επαναστατικές αναλύσεις του στυλ "η αριστερά που ονειρεύτηκε τον κόσμο σαν έργο τέχνης" αφενός, και "ο κόσμος που ονειρεύτηκε την αριστερά σαν έργο τέχνης" αφετέρου.
Η πρώτη περίπτωση δημιουργεί γκαλερίστες-αντικέρ, η δεύτερη περίπτωση δημιουργεί καταναλωτές έργων τέχνης: Οι πρώτοι πουλάνε, οι δεύτεροι αγοράζουν-ψηφίζουν.
Έτσι είναι αυτά τα πράματα.

Καλά πάμε, σου λέω. Αφού έχουμε την πολυτέλεια να γελάμε ακόμα ασχολούμενοι με όλους αυτούς τους απίθανους, καλά πάμε.

Και, βεβαίως, όλα αυτά τα γράφω ενώ με ένα ρίγος ετοιμάζω τη λίστα ρυθμικών συνθημάτων που θα δοκιμάσω να λανσάρω στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των λαοπρόβλητων ηγετών:

-Κάντε-πιο-ψηλό-Τον-Λυ-κα-βηττό!
-Ένα-μπατζάκι-στα-πα-ντε-λόνια!
-Όχι-σουσάμι-στα-πα-στέλια!
-Τα-τανκς-να-γίνουν-γιώ-τα-χι!!!
-Φτιάξτε-καρφίτσες-χωρίς-κε-φάλια!!!
-Έξω-τα-σπόρια-απ'-τα-κα-ρπού-ζια!!!
-Η-Κρήτη-Να-γίνει-χερσό-νη-σος!!!
-Κούρε-μα-στους-κα-ρα-φλούς!!!


και διάφορα σχετικά, που ελπίζω να τα υιοθετήσουν οι απίθανοι στην επόμενη συνδιάσκεψή τους.

Επί του πιεστηρίου:
Ωχ-ωχ!!! Τι μαθαίνω? Ξανα-διαφώνησαν, λέει!!! Αυτή τη φορά σκοπεύουν να μαλλιοτραβηχτούν επειδή διαφωνούν πάλι!
Μια συνιστώσα, λέει, απαιτεί να είναι δικός της ο οδηγός του πούλμαν!!!
Αναμένονται νέες εξελίξεις!

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Από τον ντόκτορα των ντοκτόρων, τον ένα και μοναδικό Δρ. Φλάντζα, εκυκλοφόρησε το νέο, ούλτρα-αποτελεσματικό "Μπουμπουκοστόπ".
Ένα προϊόν δια την καταπολέμησιν πάσας εθνικιστικής νόσου και πάσας εθνικιστικής αλλεργίας.

Ακολουθεί το σχετικόν διαφημιστικόν σποτάκι

Ενα ακόμα ανακουφιστικόν κε ασφαλές προϊόν,
από τον DrFlantzas®

Τώρα, στην νέαν συσκευασίαν, συμπεριλαμβάνεται και ντίλτον δια την εφαρμογήν του σκευάσματος με την ευκολίαν του πασαλειψατέρ.

BouboukoStop,
by DrFlantzas®


ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣΤΟΠ
δια πάσαν εθνικιστικήν φαγούραν

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

ΟΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ

Σημαντική δημοσίευσις εις το ευλόγιον του εν Χριστώ ινδάλματός μου, σχετικά με την φλογερή επιθυμία των πασόκων για αυτοδυναμία.
Μια δημοσίευση που θέτει το ζήτημα στη σωστή του βάση, και το εξετάζει διεξοδικά.
Συνιστώ να διαβαστεί και να διαδοθεί.

Είναι εδωνά:
http://orthodoxos.wordpress.com/2009/09/04/indo_europeans/
απ' όπου και η κάτωθι τρυφερή οικογενειακή φωτό:

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΑΣ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ!!!

Καλά όλα αυτά που λέμε εδώ, καλά όλα τα προεκλογικά και η επικαιρότητα και τα σου'πα-μου'πες, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας!
Ναι, κύριοι! Πάνω απ' όλα στη ζωή μετράει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων! Μην λησμονούμε αυτή τη βασική αρχή!
Και η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η φιλαλληλία, δεν έχουν -δεν μπορεί να έχουν- σύνορα!

Αφορμή γι' αυτές τις σκέψεις, αποτέλεσε πρόσφατο συγκινητικό ποστ που διάβασα στο ευλόγιον του Αθεόφοβου. Επρόκειτο για ποστ - γροθιά στο στομάχι. Για ποστ που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα, θυμίζοντάς μας ότι δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας!

Νομίζω πως πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι για την επίλυση αυτού του ανθρωπίνου δράματος! (Προσωπικά, δηλώνω με παρρησία πως θα πράξω ότι μπορώ!)

Αντιγράφω το ποστ από το ευλόγιον του Αθεόφοβου:

ΔΙΔΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
.
.

Μόλις έλαβα το παρακάτω e-mail και ενώ είχα προγραμματίσει να δημοσιεύσω ένα ποστ με θέμα ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ Η ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ ; θεώρησα ότι το πρόβλημα που θέτει το e-mail είναι αμέσου προτεραιότητας και πρέπει να δοθεί πάραυτα μια αξιοπρεπής λύση.
Δυστυχώς καθαρά προσωπικοί λόγοι που έχουν να κάνουν με την σύζυγο μου δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω, παρά την διακαή επιθυμία μου, την επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.
Σας παραθέτω το e-mail όπως ακριβώς το έλαβα και κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να το προωθήσετε και εσείς..

.
Αγαπητοί φίλοι,
.
Η σύζυγος ενός φίλου συμμετέχει σε μια ομάδα που βρίσκει οικογένειες για ορφανά του πολέμου από το Κόσοβο.
.
Μας ενημέρωσε ότι υπάρχει η περίπτωση δύο ορφανών από το Kovic και μας ζήτησε να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα σε όσους γνωρίζουμε.
.
Ζητείται λοιπόν οικογένεια ή/και εργένης που έχει σπίτι και είναι διατεθειμένος/ή να υιοθετήσει/φιλοξενήσει τα δίδυμα για κάποιο χρονικό διάστημα.
.
Κάθε κατάλυμα είναι αποδεκτό για αυτά τα παιδιά που δεν έχουν κανένα λόγο να επιστρέψουν στο Κόσοβο (ούτε σπίτι, ούτε οικογένεια) και στερούνται όλων των βασικών για εμάς ανέσεων (ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα κλπ.)
.
Γνωρίζοντας ότι είναι σαφώς πιό δύσκολο να βρεθεί σπίτι για δύο από ότι για ένα, εάν δεν μπορείτε να βοηθήσετε οι ίδιοι, προωθήστε αυτό το email σε όσο κόσμο γνωρίζετε και ίσως να είναι σε θέση να βοηθήσει.
.
Σας στέλνω και μια φωτογραφία των διδύμων

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΟΛΟΪ

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι:
Ένα σταματημένο ρολόϊ, δύο φορές κάθε εικοσιτετράωρο δείχνει την απόλυτα σωστή ώρα! Με ακρίβεια εκατοστού του δευτερολέπτου μιλάμε!

Όλοι την έχουμε ακούσει αυτή την άποψη.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η συνέχειά της:
Αν συγκρίνουμε ένα σταματημένο ρολόϊ κι ένα μέσο, συνηθισμένο ρολόϊ που δουλεύει κανονικά, θα διαπιστώσουμε έντρομοι ότι το σταματημένο δείχνει τη σωστή ώρα περισσότερες φορές από αυτό που δουλεύει: Αυτό που δουλεύει, στατιστικώς πάντοτε είναι ρυθμισμένο να δείχνει την λάθος ώρα!

Εκπληκτική διαπίστωση, έτσι?

Τι πολιτικό συμπέρασμα βγάζουμε από αυτή τη διαπίστωση?
Μα, ασφαλώς, ότι το να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ, είναι μια -συγκριτικά- όχι κακή επιλογή:
Καναδυό φορές το χρόνο, το ΚΚΕ θα έχει απόλυτο δίκιο.
-Τα άλλα κόμματα δεν θα έχουν δίκιο ποτέ. Είναι στατιστικώς βέβαιο.

Να το θυμάσαι αυτό καλέ μου ψηφοφόρε.
Mε φρου-φρου κι αρώματα...

Είναι πάντως ρε μάγκα μου μεγάλο πράμα η πολιτική διορατικότητα... ή την έχεις ή δεν την έχεις...
Ο άλλος ας πούμε, ο Γιάννης Μανώλης, παραιτήθηκε προχτές προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να κυβερνήσει, λέει.

Ήξερα και ένα με τον Τοτό, αλλά δεν το θυμάμαι τώρα.

Άκου να δεις τώρα πόσες άχρηστες μαλακίες προβλέπει το πρωτόκολλο: Θα πάει ο Κωστίκας στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, και θα του ζητήσει να προκηρυχτούν εκλογές. Ο πρόεδρος θα δεχτεί (επομένως, αφού έτσι κι αλλιώς θα δεχτεί, όλα θα μπορούσαν να γίνουν μ' ένα τηλεφώνημα, χωρίς φανφαρόνικες επισκέψεις και σπατάλες χρόνου... αλλά είπαμε: το πρωτόκολλο πάνω απ' όλα), και θα εκδόσει ένα προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα διαλύει τη βουλή. Αυτό το προεδρικό διάταγμα θα το πάρει εκεί πέρα ένας γραφειοκράτης που πληρώνεται χωρίς λόγο, και θα το πάει να το θυροκολλήσει έξω από τη βουλή.

Ποιά η χρησιμότητα του να θυροκολλήθεί το διάταγμα?
Προφανώς, υπολογίζουν την πιθανότητα να υπάρχουν ένας ή περισσότεροι βουλευτές-ζωντόβολα, που δεν θα έχουν πάρει χαμπάρι τα τεκταινόμενα, και θα πάνε κανονικά στη βουλή να συνεδριάσουν...

Ήξερα κι ένα άλλο με τον Τοτό, αλλά δεν το θυμάμαι τώρα.

Δηλαδή εκείνος ο φάτσας που παρίστανε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα κάνει προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις? Γουάου!!!
Θα είναι μια όαση δροσιάς μέσα στη φριχτή μας καθημερινότητα!
Θα πηγαίνω στις συγκεντρώσεις του να παρηγοριέμαι ότι δεν έχω χάσει και πολύ από το νεανικό μου σφρίγος...

Ήξερα κι ένα άλλο με τον Τοτό, αλλά δεν το θυμάμαι τώρα.

Τα άλλα τα συντρόφια της νεολαίας του Συνασπισμού θα έκαναν λέει το καλοκαιρινό φεστιβάλ τους στις 3-4 Οκτωβρίου. Θα πήγαινα κι εγώ λέει, να βοηθήσω κάποιους συμμετέχοντες... Γκίνια, ε?
Ήξερα κι ένα άλλο, με τον Τοτό...

ΑΓΓΕΛΙΕΣ
Ενοικιάζεται περίκαλλος νέος (ελαφρώς χρησιμοποιημένος), κατάλληλος για υποψήφιος βουλευτής. Έλεγχος δεκτός - τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες: prkls.blogspot.com

ΑΒΑΔΙΣΤΟ μπλογκ αναλαμβάνει προμοτάρισμα υποψηφίων βουλευτών (πλην υποψήφιων βουλευτών επικρατείας). Εργασία υπεύθυνη. Για περισσότερες πληροφορίες: prkls.blogspot.com

Είστε ξενέρωτος, αγράμματος και αστοιχείωτος υποψήφιος βουλευτής χωρίς φαντασία? Η ρητορική σας κάνει το κοινό να ροχαλίζει? Έχουμε τη λύση! Αναλαμβάνουμε να σας γράφουμε τις ομιλίες. Δεκτοί και από επαρχία. Πληροφορίες: prkls.blogspot.com

Αφισοκολλητής με 30ετή προϋπηρεσία ζητεί εργασία. Τιμές λογικές. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Για περισσότερα, απευθυνθείτε στο prkls.blogspot.com

Μαθήματα ορθοφωνίας σε κεκέδες και βραδύγλωσσους υποψήφιους βουλευτές. Κάνουμε τη γλώσσα σας, τούρμπο! Πληροφορίες: prkls.blogspot.com

ΑΑΒΟΡΑ κατασκευάζονται συνθήματα με παλμό. Η πολυετής πείρα μας, εγγύηση για την επιτυχία. Απευθυνθείτε στο prkls.blogspot.com

Ζητούνται χρηματοδότες για το υπό ίδρυση κόμμα ΡΑΚΙ (Ριζοσπαστικό Αριστερό ΚΙνημα). Ρακί-ρακί, ζωή μαγική! Μόνο σοβαρές και νηφάλιες προτάσεις. Για επικοινωνία: prkls.blogspot.com

Είστε υποψήφιος βουλευτής? Έχετε άγχος για το αν θα εκλεγείτε? Διώξτε το άγχος σας! Έμπειρος αριθμολόγος-μελλοντολόγος αναλαμβάνει να προβλέψει υπεύθυνα τις πιθανότητες εκλογής σας. Αμοιβή μετά την επιτυχία. Πληροφορίες: www.geocities.com/perikallosproject (κύριος Περίκαλλος)

Μαθήματα ξύλινης γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους υποψήφιους. Τιμές προσιτές. Με κάθε εγγραφή, δώρο μια λεξαριθμική ανάλυση του ονόματός σας. Πληροφορίες: www.geocities.com/perikallosproject

Όμορφος ευάερος, ευήλιος περίκαλλος νέος ενοικιάζει πρόσωπο με θεληματικό πηγούνι, κατάλληλο για προεκλογικές αφίσες. (Δεκτοί και επαρχία). Επικοινωνία: prkls.blogspot.com

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

ΝΕΚΡΟΙ

Κι ενώ ανοίγουμε τέρμα τα ηχεία (το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς) και λικνιζόμεθα υπό τους διπλανούς ήχους των Dead Kennedys αναφωνούντες εν είδει μάντρα "Πολ Ποτ, Πολ Ποτ" και "Καλιφόρνια ούμπερ άλλες, Καλιφόρνια ούμπερ άλλες", ξαφνικά μου σκάει ένα φλασάκι και μου θυμίζει την ύπαρξη ελληνικού συγκροτήματος με το όνομα "Νεκροί Μπακογιάννηδες".
Θυμάμαι που είχα ξεσκιστεί στο γέλιο όταν είχα πρωτοακούσει το όνομά τους. Διότι, τι να κλάσουν οι Dead Kennedys μπροστά στους Νεκρούς Μπακογιάννηδες...
(των οποίων τα τραγούδια, παρεπιπτόντως, δύνασθε κατεβάσειν κάνοντας κλικ εδώ -εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί, όμως μόνο και μόνο εξαιτίας του εφευρετικότατου ονόματός τους, αξίζουν μια θέση στην ιστορία)

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος προσπαθεί ματαίως να θυμηθεί πως λεγόντουσαν αυτοί που ψήφισε στις ευρωεκλογές, για να τους ξαναψηφίσει και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μιλάμε, η κατάστασή του είναι απελπιστική... Περπατάει πάνω-κάτω, ξύνει το πηγούνι του και μονολογεί:
"Πως τους έλεγαν ρε γαμώ την τρέλα μου? Πορτοκαλί τους λέγανε? Θαλασσί τους λέγανε? Μενεξεδί τους λέγανε? Πως τους λέγανε γαμώ την τρέλλα μου?"

Και δεν μπορώ να τον βοηθήσω, διότι δεν είμαι σίγουρος ποιούς εννοεί.
Υποψιάζομαι βέβαια ότι εννοεί τους Πράσινους-Ανύπαρκτους-Εξαφανισθέντες, αλλά δεν θα του το πω. Θα τον αφήσω να παιδεύεται, μέχρι να καταλάβει τη μαλακία που έκανε ψηφίζοντας τους ΜΚΟ-Αόρατους-Μετεκλογικώς Αγνοούμενους ή όπως αλλιώς τους λένε.
Απλά του κάνω πλάκα λέγοντάς του ότι ψήφισε "αυτούς-που-αμέσως-μετά-τις-εκλογές-τους-έφαγε-η-Μαγδάλω-με-το-στόμα-το-μεγάλο" και τον σεκλετίζω εξηγώντας του τι είναι μια ΜΚΟ.

Μιλάμε, θα τον κάνω μπαρούτι, για να μάθει να επιλέγει σωστά ποιούς θα ψηφίζει!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(προς πρωθυπουργόν)


Βρε Καραμανλάκο τζάνεμ, βρε παλουκάρι μου, τι μαθαίνω βρε?
Θες να κάνεις εκλογές βρε?
Βρε τζάνεμ, συμπάθα με βρε, αλλά κορόϊδο θα πιαστείς!

Διότι κοίτα πως έχει η φάση:
Καταφέρατε να καεί η Ηλεία, να καεί η Πάρνηθα, να καεί η Πεντέλη, να καεί η Χαλκιδική, θα τσιμεντώσετε και τον Υμηττό βρε τζάνεμ...
Ε, να μη βγάλετε και τίποτα για τον κόπο σας?

Πρόσεξε τώρα, θα στα πω εμπιστευτικά να μην τ' ακούσει ο Τσουκάτος, ο Νεονάκης και οι λοιποί δημοκρατικοί συνάδελφοί σας:
Κάηκαν τα δέντρα, οκέϋ?
Με τι θα τα αντικαταστήσουμε βρε τζάνεμ?
Θα αντικαταστήσουμε τα κωλόδεντρα με κωλόδεντρα? Θα αντικαταστήσουμε τα άτιμα τα πεύκα (που φταίνε επειδή καίγονται, ως είπε και ο φιλόσοφος) με άλλα άτιμα πεύκα?

Τι μίζα μπορεί να αφήσει η αναδάσωση βρε τζάνεμ?
Ψίχουλα!
(Με αυτή την έννοια, καλά κάνεις να κάνεις εκλογές. Δεν έχει μάσα η αναδάσωση! Κάτι ήξεραν οι προηγούμενοι, οι της δημοκρατικής παράταξης, και δεν έκαναν αναδασώσεις).

Άκου όμως, και στο λέω εσένα, γιατί αν τ' ακούσουν οι ΠΑΣΟΚοι θα ορμήσουν:

Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας, που προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, έρχονται οι Βρετανοί επιστήμονες να μας σώσουν από τις εκπομπές του άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζουν πως ένα δάσος από 100.000 «τεχνητά δέντρα» θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε 10 με 20 χρόνια προκειμένου να απορροφήσουν τις εκπομπές άνθρακα και να αποτρέψουν τις κλιματικές αλλαγές.

«Τα τεχνητά δέντρα βρίσκονται ήδη σε πρωτότυπο στάδιο, με αρκετά ανεπτυγμένο σχεδιασμό ως προς τον αυτοματισμό τους και τα μέρη που θα τα απαρτίζουν» υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Δρ Φοξ, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαζική τους παραγωγή θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η λειτουργία των τεχνητών δέντρων

Τα εν λόγω δέντρα θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα μέσω ενός φίλτρου. Αυτό το φίλτρο στη συνέχεια θα αποκολλάται από το δέντρο και θα αποθηκεύεται. Η τεχνολογία αναμένεται να έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να συνδυάζεται με την υποδομή της αποθήκευσης του άνθρακα.

Ο Δρ Φοξ υποστηρίζει πως το πρωτότυπο τεχνητό δέντρο είναι περίπου ίσου μεγέθους με ένα κοντέινερ πλοίου και θα μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα μεσαίου μεγέθους αληθινό δέντρο.


Ε, από αυτά τα 100.000 δέντρα, βάλε τη Ντόρα να κανονίσει τα 2.000 να φυτευτούν εν Ελλάδι.
Πιάσε κομπιουτεράκι τώρα.
2.000 Χ κάνα εκατονταχίλιαρο το ένα
= 200.000.000

Ε, η μίζα να μην είναι 3%?

Με πιάνεις? 6 μύρια θα μοιραστείτε!

Ενώ αν είναι στα πράγματα οι άλλοι, ίσως πάρουν παραπάνω. Έχουν και κοτζάμ Τσουκάτο ως προϋπηρεσία, μη συνυπολογίσω τους Νεονάκηδες. Άκου που σου λέω: Ως ερασιτέχνες μιζαδόροι, θα έρθετε φτηνότεροι στους ξένους οίκους!!! Αλλά σε κάθε περίπτωση... Μιλάμε για τρελλά φράγκα! Θα τα χάσετε?

Μην κάνεις εκλογές, σε παρακαλώ. Θα λυπηθώ να σας δω να πένεστε. Σας κόβω φατσικά... δεν έχετε χορτάσει ακόμα. Ενώ οι άλλοι, φαίνονται, έχουν τον αέρα του χορτάτου ακόμα.

Και στο φινάλε, σκέψου και την υστεροφημία:
Ο θείος σου θα έχει μείνει στην ιστορία ως "εθνάρχης" επειδή έκανε την Αθήνα μπουρδέλο,
εσύ θα γίνεις εθνάρχης επειδή θα έχεις κάνει μπουρδέλο τα βουνά!
Ξεκίνησαν τη μπουρδελοποίηση των βουνών οι άλλοι με τις ανεμογεννήτριες, ας την ολοκληρώσεις εσύ με τις διοξειδιορουφήχτρες!

Θα γράψεις ιστορία σου λέω! Αρκεί να μην κάνεις εκλογές!

Οι Διοξειδιάδες νύμφες να είναι μαζί σου.

Υμέτερος,
Συντ Ακατανόμαστος
ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΚΟΥΪΣΛΙΝΓΚΣ

Οι Κουϊσλινγκς του Ιράκ τα κατάφεραν να σπάσουν κι αυτό το ρεκόρ:

Σύμφωνα με κείμενο της ηλεκτρονικής Καθημερινής:

Περίπου 1.000 κρατούμενοι βρίσκονται στην πτέρυγα των μελλοθανάτων στο Ιράκ και από αυτούς οι 150 έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προσφυγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Τον Ιούλιο του 2009, πιστεύουμε ότι 1.000 κρατούμενοι βρίσκονταν στην πτέρυγα των μελλοθανάτων, εκ των οποίων οι 150 είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προσφυγής ή κάθε μέτρο επιείκειας», επισημαίνεται στην έκθεση της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η χρήση της θανατικής ποινής στο Ιράκ δεν διακρίνεται από διαφάνεια», συνεχίζει η Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι κατάδικοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τη χρήση βασανιστηρίων κατά την ανάκρισή τους και την εξασφάλιση ομολογιών με τη χρήση βίας.

ύμφωνα με την έκθεση, 31 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, από τον Ιανουάριο.

Οι εκτελέσεις αυτές καθιστούν το Ιράκ μία από τις χώρες «με τα υψηλότερα ποσοστά εκτελέσεων στον κόσμο», καταλήγει η διεθνής οργάνωση.


Μια χαρά, δηλαδή. Ο εκδημοκρατισμός του Ιράκ συνεχίζεται (ίσως να έχουν ξεμείνει στο Ιράκ τίποτα ξέμπαρκοι επιθεωρητές-επίτροποι επιτροπών του ΟΗΕ που ψάχνουν ακόμα για "όπλα μαζικής καταστροφής"... και ίσως καμαρώνουν).

Εν τω μεταξύ, έχω και το jungle report στα πανηγύρια του για μια ακόμα απόφαση, άλλων επιτρόπων του ΟΗΕ.
Αυτή τη φορά, οι επίτροποι ασχολήθηκαν με την Ελλάδα.

Είναι ανεκδιήγητο να υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα εμπιστεύονται τον ΟΗΕ. Που να τον θεωρούν σύμμαχό τους.
Ετοιμάζω το διαβατήριό μου.

Θα πάω στη Νομανσλάνδη.
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χαζεύοντας στα κιτάπια μου, πέτυχα τούτη εδώ την αρχαία παρωδία: Το ελληνικό δημόσιο ως χορηγός αρνητικής ενέργειας.
Παλιά, αλλά καλή και πάντα επίκαιρη παρωδία.