Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ
(απόφθεγμα νιοστόν)

Στα ψιλά πέρασε το νέο απόφθεγμα του Ηγέτη:

"Πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση".

Είχε μαζέψει προχτές εκεί πέρα όλους τους λούζερ που έμπρακτα απογυμνώνουν τη λέξη "βουλευτής" από τα δημοκρατικά της μπιχλιμπίδια, και τους έβγαζε λόγο ώστε να τον χειροκροτήσουν και να αλληλοχειροκροτηθούν προκειμένου να νιώσουν ότι "να, επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να μας χειροκροτήσει, ναι μεν οι συντριπτικά περισσότεροι μας πετάνε γιαούρτια, αλλά κάποιοι μας χειροκροτούν, κι ας είμαστε εμείς οι ίδιοι που χειροκροτάμε τον εαυτό μας", και γενικώς περνούσαν μπέϊκα.

Και εκεί, μιλώντας τους, τους είπε τη μεγαλειώδη φράση:

"Πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση".

Συνήθως η αντιπολίτευση τους λέει αποτυχημένους, εθνικούς μειοδότες, ανίκανους, διεφθαρμένους, κατώτερους των περιστάσεων κι άλλα τέτοια όμορφα.

Ε, "πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση" παραδέχτηκε ο Ηγέτης, σε μια έκλαμψη αυτογνωσίας -και οι λούζερ ενθουσιάστηκαν και τον χειροκρότησαν.

Κι έχεις και την Ελευθεροτυπία, που από αβρότητα έσπευσε να μεταφράσει-διερμηνεύσει-επεξηγήσει τα λόγια του Ηγέτη:

«Πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση [σ.σ. ότι δεν διαπραγματεύομαστε]», υπογράμμισε.

Με αυτό το "σ.σ." της καλής εφημερίδας, όμως, πολύ φοβάμαι πως ένα μεγαλειώδες αυτογνωσιακό τσιτάτο-απόφθεγμα του Ηγέτη, ορθολογικοποιείται και εν τέλει χάνεται μέσα στη μετριότητα των κοινοβουλευτικών παρλατών.

Απ' όσα σάϊτ και μπλογκ παρακολουθώ, μόνο ο Πρέζας εννόησε την σοφία της φράσεως του Ηγέτη και την έβαλε ως προμετωπίδα στο σχετικό του δημοσίευμα, δίνοντάς της τη θέση που της αξίζει: Θέση περίοπτη ανάμεσα στα υπόλοιπα μεγαλειώδη αποφθέγματα του Ηγέτη.

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

ΟΡΕ Θ' ΑΝΟΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ Μ.Κ.Ο. ΛΕΜΕ!!!
(θα σπουδάσω εφοπλιστής)


Την υπόθεση τη γνώριζα -είχα σκεφτεί μπας και πήγαινα να βγάλω κάνα κουτσουρεμένο μεροκάματο- αλλά ήρθε να με ιντριγκάρισε ο τρόπος που τη θέτει το Βαθύ Κόκκινο:

Θέτοντας σε εφαρμογή τα λεγόμενα τοπικά προγράμματα κοινωνικής εργασίας, στα πλαίσια του δήθεν επιχειρησιακού σχεδίου για την στήριξη της εργασίας, οι αδίστακτοι ενορχηστρωτές και τα εκτελεστικά τους όργανα ανακυκλώνουν ανά διάστημα (5) πέντε μηνών 55.000 «θέσεις εργασίας» κινέζικου τύπου από την μεγάλη δεξαμενή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πέταξαν στον καιάδα της εξαθλίωσης και της αβεβαιότητας.

(...)

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά σε σύμπραξη με τους φορείς κοινωνικής απασχόλησης. Σαν φορείς κοινωνικής απασχόλησες ορίζονται οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος -με το αζημίωτο βέβαια- αφού θα εισπράττουν το 10% από το συνολικό κόστος. Τα έξοδα της χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων δεν θα έχουν επιβάρυνση στον προϋπολογισμό των δήμων καθώς το κόστος ανήκει εξ ολοκλήρου στο υπουργείο εργασίας .Η απασχόληση των ανέργων θα έχει μέγιστη διάρκεια (5) πέντε μήνες εντός του έτους, ενώ όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Η αμοιβή ονομάζεται επίδομα κοινωνικής εργασίας με αποδοχές των 25,00 ευρώ ανά ημέρα, δηλαδή κατά αναλογία των 25 εργάσιμων ημερών το ποσό ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως. Η δε ασφαλιστική κάλυψη θα γίνεται από τα ταμεία του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά δεν θα αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους οργανισμούς των δήμων αλλά «ανάγκες» για «κοινωφελή έργα» που θα τα καθορίζουν οι συμπράττοντες φορείς. Δηλαδή : Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι Δήμοι.

Τσάκωσα λοιπόν ένα κομπιουτεράκι κι υπολόγισα:

55.000 θέσεις
επί
125 μεροκάματα
επί 25 ευρώ το μεροκάματο
ίσον
171.875.000
του οποίου το 10% θα το εισπράττουν οι ΜΚΟ, δηλαδή θα τσεπώσουν 17 εκατομμύρια και κάτι!!!

Βέβαια εντάξει, δεν θα τα τσεπώσει όλα μια μονάχα ΜΚΟ... Αυτό έλειπε: Ο Τζέφρι αγαπάει πολλούς και θέλει να τους ευχαριστήσει όλους. Αυτοί άλλωστε προπαγάνδισαν τις ικανότητές του, αυτοί τον βοήθησαν να βγάλει δήμαρχο στην Αθήνα. Δεν θα μπορούσε να βγάλει δήμαρχο στην Αθήνα αν τον αγαπούσαν λίγοι...

Έστω λοιπόν ότι τα φράγκα τα μοιράζει σε 20 ΜΚΟ.
Ακόμα και τότε, συμφέρει: 850 χιλιάρικα ζεστά θα τσεπώσει η κάθε παρέα.

Αν οι παρέες είναι 30, τότε μιλάμε για 600 σχεδόν χιλιάρικά η κάθε μια. Και πάλι συμφέρει.

Μάγκα αναγνώστη μου, λεφτά υπάρχουν! Και αρκούν για να φάμε όλοι!!!
Τι λες, έρχεσαι ν' ανοίξουμε μια ΜΚΟ?
ΑΡΧΑΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ

Μια δροσερή ιστοριούλα από το βιβλίο του Χρήστου Μότσια "Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες" (εκδόσεις Κάκτος, 1983):

Οι ψαράδες της αθηναϊκής αγοράς ήταν, ίσως, οι πιο ανεξάρτητοι απ' όλους τους πραματευτάδες.
Ένας κωμωδιογράφος τους ονομάζει ληστές κι άλλος "λωποδύτες της νύχτας". Ζητούσαν ό,τι ήθελαν για τα ψάρια και απέφευγαν τα παζάρια. Οι αγορανόμοι της αγοράς τους απαγόρευαν να καταβρέχουν τα ψάρια, κάτι όμως που έκαναν συχνά με διάφορα τεχνάσματα οι πονηροί ψαράδες, για να διατηρήσουν έτσι πιο φρέσκο το εμπόρευμά τους και φυσικά να το πουλήσουν σε καλύτερη τιμή.

Να ένα περιστατικό απ' τα τεχνάσματα των ψαράδων της αθηναϊκής αγοράς:

Μια μέρα, στην αγορά ζαλίστηκε κάποιος πολίτης, ακριβώς δίπλα στα καφάσια τα παραγεμισμένα με ψάρια. Αμέσως έσπευσε ο ψαράς, του πρόσφερε ένα κάθισμα ακριβώς δίπλα στα καφάσια, άρπαξε ένα κουβά με νερό και τον κατάβρεξε ολόκληρο για να τον συνεφέρει.
Με το νερό όμως βράχηκαν και τα καφάσια, δίνοντας έτσι κάτι απ' τη χαμένη τους δροσιά στα ψάρια.
Κατέφθασαν οι περίεργοι που πάντα κατέκλυζαν την αγορά και οι αγορανόμοι, που αγρίεψαν καθώς είδαν την "παράβαση". Όμως ο ψαράς ορκίστηκε στον θεό Ποσειδώνα, στο θεό της θάλασσας, πως κατά λάθος έπεσε το νερό στα καφάσια, αυτός το μόνο που ήθελε ήταν να συνεφέρει τον πολίτη.
Μόλις όμως έφυγαν οι επόπτες σηκώθηκε και ο ασθενής, πήρε δύο οβολούς απ' τον ψαρά (τόσο είχαν συμφωνήσει) και ανεχώρησε.
Αιώνες μετά γράφτηκε το θρυλικό "Γιατί δε με θες κυρά μου επειδή είμαι ψαράς? είμαι λίγο αλανιάρης σαν ψαράς και σα βαρκάρης", αλλά εγώ θα προτιμήσω να βάλω το εξής πιο μπάνικο άσμα του Μουφλουζέλη ως μουσικό επιδόρπιο:

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ???
(θα δείξει ποιές είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις...)

Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά” γράφει η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Μάλιστα οι Φινλανδοί “κοστολόγησαν” τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!
Η Corriere della Sera πάντως δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναρωτηθεί:
"Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα το νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στη Φινλανδία;"
To εκλαμβάνουμε ως αστείο, ως ανέκδοτο, ή ως μία φιλοπαίγμονα διάθεση της ιταλικής εφημερίδας. Αν και με τους Φινλανδούς ποτέ δεν ξέρεις. Ούτε αίσθηση χιούμορ έχουν, ούτε αίσθηση της Ιστορίας...

(από το μπλογκ "Ανατροπή 2020")

Η ηλεκτρονική μορφή του Κοριερε-ντελα-σέριου κειμένου, είναι εδωνανά -και βέβαια δεν μιλάει για 300 εκατομμύρια, αλλά για 300 δισεκατομμύρια, διότι άλλο millioni-εκατομμύρια και άλλο miliardi-δισεκατομμύρια (μην ξεχνάμε και τα ιταλικά μας, ε?).
SISTERS OF MERCY

Oh the sisters of mercy, they are not departed or gone.
They were waiting for me when I thought that I just can't go on.
And they brought me their comfort and later they brought me their song.
Oh I hope you run into them, you who've been travelling so long.

Yes you who must leave everything that you cannot control.
It begins with your family, but soon it comes around to your soul.
Well I've been where you're hanging, I think I can see how you're pinned:
When you're not feeling holy, your loneliness says that you've sinned.

They lay down beside me, I made my confession to them.
They touched both my eyes and I touched the dew on their hem.
If your life is a leaf that the seasons tear off and condemn
they will bind you with love that is graceful and green as a stem.

When I left they were sleeping, I hope you run into them soon.
Don't turn on the lights, you can read their address by the moon.
And you won't make me jealous if I hear that they sweetened your night:
We weren't lovers like that and besides it would still be all right.

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ?

Όχι, για το μαζικό έγκλημα του παρανοϊκού στη Νορβηγία, δεν θα γράψω.

Καθόμουν χτες κάπου παραθαλάσσια και αποφάσισα πως όταν επιστρέψω ΔΕΝ θα γράψω για το μακελειό στη Νορβηγία.

Η Νορβηγία είναι μακριά, υπό την έννοια πως εδώ στα καθ' ημάς ουδείς πιστεύει πως ο διαφορετικός πρέπει να θεωρείται εχθρός, ουδείς είναι μισαλλόδοξος, ουδείς επικοινωνεί με τον ένα και μοναδικό θεό του οποίου νιώθει εκλεκτός στρατιώτης, ουδείς γράφει χιλιοσέλιδα μανιφέστα φυλετικής παράνοιας, όχι, τέτοια πράγματα εμείς εδώ δεν έχουμε.

Επομένως, αποκλείεται κάποιος δικός μας παρανοϊκός να κάνει τα ίδια: θα είναι μεν παρανοϊκός, αλλά θα του λείπει το κοινωνικο-ιδεολογικό υπόβαθρο.

Να, αν δε με πιστεύεις, σκέψου: έχεις ακούσει κανέναν τηλεπλασιέ να προωθεί τέτοιες ιδέες? Έχεις δει κανένα ελληνόγλωσσο μπλογκ να προωθεί τέτοιες ιδέες? Έχεις δει κανένα παρακλάδι της επίσημης κρατικής θρησκείας να προωθεί τέτοιες παράνοιες?

Υποθέτω πως δεν έχεις δει.

Ε, αφού δεν έχεις δει, κάτσε να βλέπεις κανάλια που σκιαγραφούν το ψυχολογικό προφίλ του παρανοϊκού δράστη: Η Νορβηγία είναι μακριά.

(Πάντως έχει ενδιαφέρον και αυτό εδώ -ρίχτου καμιά ματιά, δεν είναι δα και η υπέρτατη σοφία, αλλά μοιάζει καλή αφετηρία για σκέψη).

Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ...
-με στόχο το ασθενές φύλο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του Γκαπ, αφού εξάντλησε όλα τα μέσα, ετοιμάζεται για την επαναφορά ενός ακόμα δυσβάστακτου φόρου, ο οποίος εδώ και αιώνες είχε πέσει σε αχρησία...

Κλικ εδώ, καλή μου αναγνώστρια, για να ξέρεις τι σε περιμένει...
ΕΛΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ

Σὺ Διός, ὦ Διόνυσε Βρόμιε καὶ Σεμέλας παῖ,
χωρεῖς τερπόμενος κατ' ὄρεα
Νυμφᾶν ἐρατοῖσιν ὕμνοις,
εὔιον εὔιον, εὐοῖ,
παννύχιος ἀναχορεύων.

Ἀμφὶ δὲ συγκτυπεῖται Κιθαιρώνιος ἠχώ,
μελάμφυλλά τ' ὄρη δάσκια
πετρώδεις τε νάπαι βρέμονται·
κύκλῳ δὲ περί σε κισσὸς
εὐπέταλος ἕλικι θάλλει.

(που πα να πει -περίπου:
"Αμαν ρε πρκλς με τα ιερογλυφικά και τα ορνιθοσκαλίσματα που κάθεσαι κι ασχολείσαι εν μέσω οικονομικής κρίσεως, την όρεξή σου να 'χαμε...")

Κάποια σχετικά πρόσφατη μέρα (νύχτα για την ακρίβεια), ξαναδιαβάζοντας το αρχαίο κείμενο από τις Θεσμοφοριάζουσες λέω ώπα μεγάλε, αυτούς εδώ τους στίχους κάπου τους ξέρω, είναι παλαιόν τραγουδάκιον των Χάνομαι γιατί ρεμβάζω που το ακούγαμε και τσουγκρίζαμε τα ποτήρια τα παλιά τα χρόνια στο Βύρωνα ρεμβάζοντας κάτω τη θέα ενός κομματιού της Αθήνας και λέγοντας "ρε πως την έχουν δει αυτοί τώρα?" διότι χριστιανοτραφείς φρικότροποι νέοι εμείς, παραξενευόμασταν ευχάριστα με τις τρόπον τινα επικλήσεις σε Διόνυσους και τέτοια, και δως του ο ψυχισμός μας να τρέπεται επί το αρχαιότροπον γρατζουνώντας κλασικές κιθάρες που πολύ θα επιθυμούσαν να ήταν ακουστικές... και γίναμε όπως γίναμε, δηλαδή ελεύθεροι άνθρωποι, υποθέτω -εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω...

Α, ώστε έτσι, δεν είναι δικοί τους οι στίχοι αλλά είναι στίχοι του Αριστοφάνη -και αν είναι του Αριστοφάνη δηλαδή και δεν έχει χώσει εμβόλιμο και ποιητικώς σενιαρισμένο ο Αριστοφάνης κανένα λαϊκό ή ξερωγώ μυστήριο σουξεδιάρικο άσμα της εποχής του ώστε να ψιλοτραγουδάει και το κοινό ή ξερωγώ να βαράει παλαμάκια...

Ε, να 'ναι καλά οι άνθρωποι οι Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, έχω τη γνώμη πως μια χαρά ταξίδεψαν τα νιάτα μας και μπράβο τους, διότι ήντονε μόλις νεαρά παιδιά όταν το έπραξαν στα πλαίσια των ακόμα και σήμερα πανέμορφων Κακών τους πράξεων, οι οποίες όπως όλα τα έργα τέχνης, έχουν ξεφύγει από τα χέρια του δημιουργού τους και έχουν αυτονομηθεί διεκδικώντας αυτό που κάθε έργο τέχνης απαιτεί για τον εαυτό του: Να είναι κτήμα του κοινού.

Με αυτή την έννοια και επειδή το ψιλοέψαξα και δεν είδα να υπάρχει, είπα να το ανεβάσω, έτσι, να μπορεί να το βρίσκει το κοινό.

Βέβαια, εξίσου κατάλληλο για το κοινό των ημερώνε μας θεωρώ και τον Διόνυσο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η απολογία του Διονύσου:

Τρίτη, Ιουλίου 19, 2011

75 ΧΡΟΝΙΑ... ΣΑ ΧΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Δε μπορώ να ξέρω
Ρε πόσο θα υποφέρω
Ρε κι ο Ντουρούτι τό 'πε
Ρε τι γινόταν τότε...

Δε μπορώ να υποφέρω πια
Πως γινήκατε όλοι αυτόματα
Όταν όλα είναι τόσο πονηρά
Κάθεστε θαμμένοι στην ουρά
Και θέτε νταβατζή σας τον ...... να μιλά
Ρε πως προγραμματίζονται μυαλά

Κουρδιστέ χαμάλη
Μαύρο έχεις χάλι
Σε χορεύουν ώπα
Ρε μύρια καθεστώτα

Ρώσοι και Κινέζοι
Ρε κι Αμερικανέζοι
Το που σε κάναν βίδες
Μονάχα συ δεν είδες


Παρ' όλα αυτά όμως, καλό είναι να επιζούν οι μνήμες, ειδικά όταν είναι επίκαιρες "σαν σήμερα" :

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μια ενδιαφέρουσα εικόνα του μέλλοντος, έρχεται από την μακρινή και εξωτική Βραζιλία:

Οι πλούσιοι από δω, οι φτωχοί από κει, κι ανάμεσά τους ένα τείχος.

Έτσι είναι μάγκα μου: το καλό του έθνους απαιτεί θυσίες απ' όλους... Κι όποιος αρνείται ένα τέτοιο μέλλον, στην ουσία καταπολεμά το καλό του έθνους.

(Τη φωτογραφία την ξανα-βρήκα στο Βαθύ Κόκκινο)
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΦΕΝΤΡΑ

Αυτό και άλλα πολλά, στην σημερινή υπερπαραγωγή του Dr Seeng
ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

Κυριακή, Ιουλίου 17, 2011

ZOIDIS

Το να προσπαθείς να κλέψεις στο αγγλόφωνο σκραμπλ, δημιουργεί περιθώρια για ευχάριστες εκπλήξεις

-όπως ας πούμε, σου δίνεται η δυνατότητα να μάθεις τον ορισμό της λέξης zoidis:

zoidis:
A bogey that has broken free from the nostril and become stuck to the occupant of said bogey's face, which he or she is completely oblivious to.

The fun comes when you decide not to tell them that they have a zoidis.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λέξη, είναι η λέξη bougasm:

Bougasm:
An act that may occur when a person becomes overly excited due to a certain hairstyle.
-Look at that guy's hair!
-I know, it gave me a Bougasm!

Σάββατο, Ιουλίου 16, 2011

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Να μαζευτούμε 10 νοματαίοι και να πάμε για διακοπές στη Σέριφο!!!

Υπάρχει μια υπέροχη βίλα, πλήρως εξοπλισμένη και κατάλληλη για 10 άτομα, που τη νοικιάζουν μόνο για 6.250 ευρά τη βδομάδα.

Μην το συζητάς αναγνώστη μου, είναι κελεπούρι:
6250 διά 10 άτομα, ίσον 625 το άτομο.
625 διά 7 μέρες, ίσον 90 ευρά τη μέρα.
Τζάμπα, μιλάμε.

Έχει βέβαια και εγγύηση για ζημιές.
Ένα χιλιάρικο για τις τυχόν ζημιές (λογικό ποσό).
Ας πούμε, άμα μας τη δώσει κι έρθουμε στο τσακίρ κέφι και ώπα και να πεθάνει ο Χάρος και άντε γειά μας κι αρχίσουμε να σπάμε τα γυαλικά και τις σουπιέρες, ε, εντάξει, δικαιολογημένο να υπάρχει κι ένα χιλιάρικο ως εγγύηση.
Απολύτως λογικό.

Άντε λοιπόν να το κανονίσουμε, και είμαι σίγουρος ότι ο ιδιοκτήτης θα μας καλοδεχτεί και θα κάνει χαρούλες για τα φράγκα που θα βάλει στο μπεζαχτά, διότι -αν κατάλαβα καλά-είχε κάτι έξοδα σχετικά πρόσφατα.

Ωραίο πράμα σου λέω!
Καλοκαιράκι, βραδυνό μπανάκι κλπ

Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2011

ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ

Μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Υπό την έννοια ότι αυτός που είχε την ιδέα να ονομαστεί "Οδός Ανδρέα Παπανδρέου" κάποιος κεντρικός δρόμος του Χαλανδρίου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως το έκανε για να τιμήσει την μνήμη του αλήστου μνήμης λαοπρόβλητου ηγέτη.

Υποψιάζομαι λοιπόν, πως σύμπαντες οι τραφικαρισμένοι φρικαρισμένοι οδηγοί που κάνουν το λάθος να διέλθουν την μονίμως πηγμένη χαλανδριώτικη οδό Ανδρέα Παπανδρέου κάποιο καυτό μεσημέρι με 40 βαθμούς υπό σκιάν, μπινελικώνουν αβέρτα τη μνήμη του μακαρίτη -πράγμα αναμφιβόλως αντάξιο της προσφοράς του.

Της οποίας προσφοράς, βεβαίως, κορωνίδα αποτελεί ο ερχομός στη ζωή -και κυρίως στο σβέρκο μας- αντάξιων τέκνων, όπως ο Γκαπ.

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2011

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Ωραία!!!

Οι ξεφωνημένοι και χιλιομουτζωμένοι της κυβέρνησης, δίνουν ένα στρατόπεδο στους θεοκράτες ομολόγους των!

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση της παραχώρησης στρατοπέδου στην Εκκλησία που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. (κλικ εδώ για περισσότερα)


Σε αντάλλαγμα γι' αυτή την εκδούλευση, ο αρχηγός των θεοκρατών κάνει κάτι ισοδύναμο με μια δέηση:
Να σταθούν οι επιχειρηματίες της χώρας αρωγοί και προστάτες για την αναζωογόνηση της οικονομίας της πατρίδας ζητεί με ανοιχτή επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. (κλικ εδώ για περισσότερα)

Ούτε διαπλοκή δεν μπορεί να το πει κάποιος...

Ίσως οι λέξεις "ξεφτίλα" και "παρακμή" να ταίριαζαν περισσότερο.
ΝΥΧΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΣΣΑ

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλογισμού επί της διαπιστώσεως ότι "ils ont le pouvoir, nous anons la nuit", και εν όψει της πανσελήνου του Ιουλίου, προτείνω ανεπιφύλακτα την μελέτη του άσματος "Νύχτα μου προλετάρισσα".

Νύχτα μου προλετάρισσα,
τον τρόπο σου λαχτάρησα.
Φτιάξε μου όνειρα τρελά
για να με πάρεις πιο ψηλά.

Μοιράζεις το φεγγάρι σου.
Καλή μου, ποιος τη χάρη σου!
Ίσια μπουκιά κάθε φτωχός,
νύχτα και λάμπεις από φως!

Νύχτα μου προλετάρισσα,
αν απεργήσεις χάθηκα...
Ο ήλιος, πάει, δεν θα βγει
και τ’ όνειρο θα μαραθεί.

Έλα να πιάσουμε μαζί
δουλειά στο ίδιο μαγαζί,
να ’χουμε νόρμα την αυγή
στη βάρδια μας τη σκοτεινή.
Ο ρέστος να ονειρευτεί
κι απόψε να λευτερωθεί.

Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

Ζέστη, ζέστη και πάλι ζέστη καλέ μου αναγνώστη.
Καιγόμαστε.
Και μέσα σ' όλα, οι φρασούλες του στυλ "επιλεκτική χρεωκοπία" προσπαθούν να μας σκιάξουν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την εντελώς βασική πραγματικότητα που περιγράφει ο Ρούσσος Βρανάς στα Νέα:

"...μια άλλη έρπουσα πανίδα τρέφεται µε τις σάρκες µας από τη στιγµή που θα αντικρύσουµε το πρώτο φως της ζωής, περνώντας µας καθηµερινά από τα πριονωτά σαγόνια της. Αραγε θα την ξεφορτωθούµε ποτέ; Ισως µονάχα αν φωνάξουµε τόσο δυνατά όσο για να ακουστεί πως είµαστε ακόµη ζωντανοί".
Και είναι κρίμα αυτή η πραγματικότητα να σκεπάζεται από παπαρολογίες και τόνους ανοησίας για επιλεκτικές χρεωκοπίες και σού πα - μου πες. Δεν είναι όλα αυτά ο νταλγκάς μας. Όχι ο δικός μου, τουλάχιστον.

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν "Η πόλη καίγεται":
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙ ΝΤΙ ΕΣ

-Θανάσ..(Hedge fund της εποχής)
-Έλα..
-Δάνεισα στ Λαμπρνή 40 κιλά γάλα..
-Εισι χαζή;; Ξέρεις τι μπαταχτσού είν αυτήνα;; Δεν ρώτσεις πρώτα τουν Μπέλο;; (Οίκος Μoody’ s της εποχής)
-Τουν ρώτσα..
-Και γιατί τ δάνσεις ντε;;
-Έχω πληρουφορίες ότ, δεν θα μπουρεί να μας τα επιστρέψ. Πάει, του κλείν το τυρουκομείο σε πεντ-εξ μήνις..
-Θες να μ’ ανεβάεις του αίμα στο κεφάλ;;
-Άκου’ ντε..
-Ακούω..
-Ηγώ, πήγα στου κεφαλοχώρ και βρήκα τ Γιώργαινα.. (Lehman brothers της εποχής)
-Τ Γιώργαινα;;
-Ναι ντε..αυτήνα έμαθα οτ κάν πουλλά, τουκογλυφίες και τέτοια…Τς λέου λοιπόν ότ’ δάνσα 100 κιλά γάλα σ Λαμπρνή, και θα παίρνου κάθε μήνα 4 κιλά, μέχρι του χρόν πού θα μι του επιστρέψ όλο, αλλά φοβάμ μην κλείσ στου μεταξύ...
-Καλά, τς είπες οτ’ θα του κλείσ το τυρουκομείο;;
-Του έπαιξα θύμα ντε…
-Τ ΄λες;;
-Θα σ’ εξηγής μετά… π’ λες, μπήκε αμέσως στου νόημα…Μι λέει..θα μι δίνεις μισό κιλό γάλα του μήνα μέχρι του χρόν, κι εγώ θα σου καλύψου τα 100 κιλά γάλα αν φαλιρίς η άλλη..(cds)
-Καλά, αυτήνα δεν ξέρ τι κελεπούρ είν η Λαμπρνή;
-Οουόχι..Εχ, νταλαβέρια με τουν Θουμά (Οίκος Fitch) κι αυτοσα λέει σε όλου του κεφαλοχώρ ότι η Λαμπρνή είναι καλοπληρωτού…
-Και δηλαδή, αν του κλείς η άλλη, θα πάρουμ 100 κιλά συν τς τόκοι;;
-Ναι, ντε..τι σ’ λέω τόσην ώρα;
-Ναι, αλλά, αν φαλιρήσ η Λαμπρινή, δεν θα εχ πρόβλημ και η Γιώργαινα και ολοι όσ εξαρτώντ από αυτήνα;;
-Α, μη μ’ αρχίζεις αυτά τα σουσιαλιστικά για του φαινόμενο του ντόμινο;; Δε φταν πού σ’ φέρνω τσάμπα γάλα… μλας κιόλας!!
-Καλά τσούπρα μ…


(Διάλογος δανεισμένος από τα θρυλικά Παλιοτράκτερα).

Εν τω μεταξύ, σκέψου μάγκα μου ότι όσο προσβλητικά κι αν είναι τα αρχικά
P.I.I.G.S.,
τόσο κι άλλο τόσο προσβλητικά θα ήταν τα αρχικά αν ακολουθούσαν τη σειρά εμφάνισης του προβλήματος:
G.I.P.S.I.

Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

ΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΝΤΖΑ

Μια ιστορική φωτογραφία που απετέλεσε πηγή εμπνεύσεως.

Κλικ και ρησπέκτ.

Προσωπικά προτιμώ αυτήν με τον πύργο της Πίζας.
ΑΧ...

Η αγία οικογένεια με τα CDS και τα ιδρύματα κύρους...

...κι ένα παλαιόν ζουμπουρλούδικον άσμα του Στράτου Διονυσίου:

Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
(μέρος νιοστόν)

Στο νοσοκομείο βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ένας νεαρός, ηλικίας 22 ετών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα του από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος επικοινώνησε με τη zougla.gr, ο νεαρός το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε σε μία συναυλία που γινόταν στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Λίγα στενά πιο κάτω είχαν σημειωθεί επεισόδια και όταν ο νεαρός έφυγε από το πάρτι (ξημερώματα Σαββάτου) δέχθηκε την αναίτια επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι τον χτύπησαν με γκλοπ στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο 22χρονος αφού πέρασε ολόκληρη τη νύχτα τραυματισμένος στα γραφεία της Γ.Α.Δ.Α. μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αρχικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και επειδή οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκεί διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των τραυμάτων του, ειδικά στο κεφάλι όπου φέρει κάταγμα. Ο νεαρός έχει σπασμένα δόντια, το σώμα του είναι γεμάτο μώλωπες και είναι τραυματισμένος στα νεφρά του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται καθετήρα.

Οι γονείς του 22χρονου βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον γιο τους.

Εκ του zougla.gr


Ο θέλων να εμβαθύνει εμβριθώς εις το φαινόμενον, ας ρίξει μια ματιά και εδώ -αφού προηγουμένως προμηθευτεί σακούλα εμετού.

Φιλούθκια ιταλιστί.
ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ 'ΡΘΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ...

Επίκαιρον προφητικόν ασματάκιον

Σάββατο, Ιουλίου 09, 2011

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Το καλό για τους συγκρουσιακούς της μιάμισης ώρας είναι ότι σταμάτησε -επιτέλους- να μαζεύεται στο Σύνταγμα τεράστιο πλήθος απλών, καθημερινών ανθρώπων.

Επομένως, οι συγκρουσιακοί της μιάμισης ώρας, απερίσπαστοι από τις αναγκαίες συγκρουσιακές παρεμβάσεις, συγκρουσιακές δράσεις και συγκρουσιακές απαντήσεις της μιάμισης ώρας, μπορούν -επιτέλους- να πάνε διακοπές, να πιάσουν τις νησιωτικές παραλίες και ν' αρχίσουν τις βουτιές.

Θέλω όμως να τους επιστήσω την προσοχή, διότι ελλοχεύει ένας φοβερός κίνδυνος:

Μόλις οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι του πραγματικού κόσμου αντιληφθούν το ότι οι συγκρουσιακοί της μιάμισης ώρας έχουν πιάσει τις νησιωτικές παραλίες και έχουν αρχίσει τις βουτιές, ενδέχεται -ο πραγματικός κόσμος- ν' αρχίσει πάλι να μαζεύεται στο Σύνταγμα σχηματίζοντας και πάλι τις γνωστές τρε μπανάλ ογκώδεις ειρηνικές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων.

Αν μάλιστα κάτι τέτοιο συνδυαστεί με καμιά -απευκταία πλην ενδεχόμενη- απεργία των ναυτικών που θα εμποδίζει την επιστροφή των συγκρουσιακών της μιάμισης ώρας...

Τότε -φευ- θα είναι πολύ πιθανό να δούμε -καλοκαιριάτικα- τεράστιες και μαζικότατες λαϊκές συγκεντρώσεις αγανάκτησης στο Σύνταγμα...

Ω, τι τραγικό για την λουόμενη συγκρουσιακή διάθεση...
Ω, τι τραγικό για κάθε (μα κάάάθε) ενδιαφερόμενο...
Ω, πόσο εφιαλτικό σενάριο για την κοινωνία...

Διότι, αν δεν είναι τραγικό για την πραγματική κοινωνία το να συναθροίζεται και να εκφράζεται όπως εκείνη γουστάρει, δίχως το φόβο της επέλασης των συγκρουσιακών της μιάμισης ώρας, τότε τι είναι τραγικό για την κοινωνία?

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

THE DEMOCRATIC CIRCUS

Με την πρακτική αυτή τα πασοκοειδή προσπαθούν να κατασκευάσουν έναν εχθρό έτσι ώστε να ερμηνεύσουν τους προπηλακισμούς ως κάτι αφύσικο και προσχεδιασμένο, αφαιρώντας από την αυθόρμητη αγανάκτηση, που περιέχει για παράδειγμα ένα γιαούρτωμα, την κοινωνική αιτία της κίνησης.

Το γεγονός οτι επιλέγουν το σύριζα για εχθρό δεν έχει να κάνει μόνο με την ευκολία διαχείρισης, που τους παρέχει ως αντίπαλος. Χρειάζονται έναν εχθρό μέσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού, διότι είναι φύσει αδύνατον ο εχθρός ενός συστήματος να είναι πέρα και εκτός αυτών των ορίων. Ο μηχανισμός χαόνεται, βραχυκυκλώνει και αρνείται υπαρξιακά την παραδοχή του ενδοσυστημικού λάθους. Οι αγανακτισμένοι είναι αδύνατον να μην είναι ψηφοφόροι κάποιου κόμματος. Είναι αδύνατον η δημοκρατία να μην έχει προβλέψει την αντιπροσώπευση έστω και ενός εκκεντρικού ή απαιτητικού ατόμου.
Πρόκειται για ζουμερόν απόσπασμα από το ευλόγιον πρτφ, και πιο συγκεκριμένα από το κείμενο με τίτλο "Οι προπηλακισμοί κάνουν τη δημοκρατία πιο ουσιαστική".

Έλεγα κι εγώ ως prkls να κάτσω να γράψω κάτι σχετικά με το φαινόμενο, αλλά μιας και διαπιστώνω ομοφωνία μεταξύ πρκλς και πρτφ, αρκούμαι να συστήσω την ανάγνωση του εν λόγω κειμένου.

Άντε, το πολύ να βάλω κι ένα ασματίδιο των Talking Heads:
ΣΚΑΚΙ

Στη σύγχρονη εποχή απαντάται και το "υπαίθριο σκάκι" που παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους πλατειών, πάρκων κ.λπ
(Από τη wikipedia)

Βρε θα βρεθεί η μαγική κίνηση και θα τους συντρίψουμε, λέμε!

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Απειλές κατά της μέσης ελληνικής οικογένειας κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής είπε: «προειδοποιώ όλα εκείνα τα ανήθικα τσιράκια των διεθνών τοκογλύφων: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί του Έλληνα εργαζόμενου».

Αναφερόμενος γενικότερα στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες εργαζόμενοι, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε ούτε αποδέχτηκε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία των νεοφιλελεύθερων λαμογιών του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε «αισθάνομαι ότι είμαι κατήγορος και όχι κατηγορούμενος, εναντίον εκείνων των κυβερνητικών στελεχών που προκαλούν τη βία. Είμαι ενάντια σε αυτή από όπου και αν προέρχεται και η βία γεννά βία. Εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχει δικαιολογημένη κρατική κτηνωδία, τους λέω ότι απλά ενισχύουν τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών".

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του κ. Παπουτσή που αναρωτήθηκε «έχουν σκεφτεί τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους 10-15 εναπομείναντες ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας; Ρόμπες θα γίνουμε!», τόνισε.

Τέλος κάλεσε τα κόμματα να απαντήσουν αν υιοθετούν τις πρακτικές του φιλέλληνα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος διατείνεται πως η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν.


(Κάτι που μοιάζει με το παραπάνω -αλλά ειδωμένο μέσα από ένα εντελώς εγωιστικό πρίσμα- γράφτηκε πριν μερικές ώρες στο in.gr)
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ
-και της χούντας

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011

MIA EIKONA - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Απίστευτες εικόνες βλέπουμε γύρω μας σ' αυτά τα χρόνια της χούντας.

Να, για παράδειγμα, ο πιτσιρίκος έπεσε πάνω σ' αυτή την εικόνα:

Τι να πω...
Αν είναι να τους βλέπουμε ακόμα και στις παραλίες, τότε χίλιες φορές summer in the city.
ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις" λέει το σλογκανάκιον, και έχει απόλυτο δίκιο.

Αλλά ας μην έχουμε παρεξηγήσεις:

Υπό την έννοια ότι όταν κάτι γεννιέται, γεννιέται αδύναμο και απροστάτευτο όπως το βρέφος. Και πίνει γαλατάκι, μεγαλώνει αργά και βασανιστικά, ωριμάζει λιγουλάκι-λιγουλάκι κλπ κλπ.

Άμα δοκιμάσεις να το ταϊσεις εξαρχής με μπριζόλα και σπληνάντερο και μπριάμ, θα το σκοτώσεις. Άμα δοκιμάσεις να ταϊσεις πέτρες και καδρόνια το νεογέννητο, θα το σκοτώσεις επίσης. Γαλατάκι θέλει να πιεί, όχι μπενζίνες.

Υπό αυτή την έννοια, στέκομαι με απορία κάθε φορά που βλέπω ορισμένα ξυπνητήρια να εκστομίζουν φράσεις της μορφής:

Γιατί όσο κι αν φωνάξουμε, όσο κι αν προσπαθούμε, ακόμη κι αν ξυλοκοπηθούμε ή σκοτωθούμε, ό,τι κι αν κάνουμε εσύ δεν ξυπνάς…
(φράση παρμένη από εδώ).

Βρε το βρέφος φοβάται, κάθε βρέφος φοβάται όταν βλέπει αιματοχυσίες και σκοτωμούς...
Τίποτα αυτοί.
Πλήρως ακατάλληλοι για βρεφονηπιοκόμοι συνειδήσεων -αν και είναι κατάλληλοι για ξυπνητήρια -κι όταν ο ήχος του ξυπνητηριού ξυπνάει το βρέφος, τότε το βρέφος τσιρίζει άσκημα λέμε...

Άσε και το άλλο:

Ο μονοθεϊσμός με τις μοναδικές αλήθειες του, έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα.
"ὁ μὴ ὢν μετ’ ἐμοῦ κατ’ ἐμοῦ ἐστιν, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ’ ἐμοῦ σκορπίζει".

Έτσι διδάσκει το κατά Ματθαίον, και η συγκεκριμένη ευαγγελική διατύπωση πάει να γίνει οδηγός πολιτικής ανάλυσης και δράσης του σήμερα.

Στο αντιδιαμετρικό σημείο της οποίας, μια άλλη ανάλυση του πράγματος θα ιεροποιούσε την "πραγματική οργή των ανθρώπων", αντιδιαστέλλοντάς την προς "την ψεύτικη αγανάκτηση των μέχρι τώρα μικροβολεμένων".

Όπου -ίσως- οι μέχρι τώρα μικροβολεμένοι αντιδιαστέλλονται προς τους ανθρώπους?
Ελπίζω πως όχι.

Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία τι ελπίζω εγώ.

Είπαμε, ως αρχαιογκαγκάν που είμαι, έχω κι εγώ τις αρχαιοτέτοιες απόψεις μου σχετικά με το που, πως και πότε γεννιούνται (και κατά προέκταση: που, πως και πότε πεθαίνουν λόγω παιδικής θνησιμότητας) οι συνειδήσεις.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, κάποτε στο παρελθόν.

Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ

Λίγο τα άτιμα τα χρόνια που μας βαραίνουν την πλάτη, λίγο το καθημερινό στρες, λίγο ο καθημερινός τρόπος ζωής, λίγο τα σύγχρονα πρότυπα...

...και σιγά-σιγά δημιουργούνται επιθυμίες και φαντασιώσεις όπως αυτή που περιέγραψε σε μια εκπομπή του Κόντρα τσάνελ κάποιος ομοιοπαθής μου συνάνθρωπος:
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το ενδιαφέρον σε αυτή εδώ την είδηση του tvxs, δεν είναι τόσο το ότι δόθηκαν 900.000 ευρώπουλα για ν' αγοραστούν 10.000 τεμάχια δακρυγόνων και ασφυξιογόνων βομβίδων.

Το ενδιαφέρον το εντοπίζω στη διαίρεση:

900.000 ευρώπουλα διά 10.000 τεμάχια, ίσον 90 ευρώπουλα το τεμάχιο!

Δηλαδή με κάθε καριολίκι, θα μπορούσαν ν' αγοραστούν 45 πιτόγυρα.
Ή 60 τυρόπιτες.
Ή 10-15 ρακόμελα.
Ή 22 old Holborn.
Ή 80 Άμστελ απ' το σούπερ μάρκετ.

Ή, αν το δούμε αλλιώς:
Στο γαμημένο μεσοπρόθεσμο, η έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουν τρεις τυπάδες με εισόδημα 12.000 το χρόνο ο καθένας (120 ευρά ο καθένας, δηλαδή: 120Χ3=360), αντιστοιχεί σε 4 ασφυξιογόνα (4Χ90=360).
Όμως, εδώ προκύπτει πρόβλημα:
Αρκούν 4 ασφυξιογόνα για να κουμαντάρουν 3 απελπισμένους νοματαίους?

Ο καιρός θα δείξει...

Σάββατο, Ιουλίου 02, 2011

ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ


Άσχημα τα μαντάτα για μας τους καπνιστές...

Τελικά, τα νέα μέτρα θα τα πληρώσουμε όλοι:

Στα 2,80-2,90 ευρώ είναι αυξημένη από χθες η λιανική τιμή πώλησης των φθηνών τσιγάρων από 2,40 ευρώ, μετά την άνοδο του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 96,6758 ευρώ από 76,323 ευρώ.

(Τα δυσάρεστα τα έμαθα από την Ελευθεροτυπία)

Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκο τον αξιόπουστα, αποφάσισε και διέταξε...

Απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.



Αλλά η ηθική απομόνωση του καθεστώτος, καλά κρατεί:

Το 1973, εμείς του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού καρφώσαμε ένα «ΒΕΛΟΣ» στην καρδιά της χούντας. Στη θάλασσα διακηρύξαμε τη φωνή για ελευθερία του Ελληνικού λαού. Στη θάλασσά μας, τη Μεσόγειο, με τους ελεύθερους θαλάσσιους δρόμους χιλιάδες χρόνια τώρα.
Σήμερα, με τον ίδιο τρόπο, δεν γίνεται παρά να είμαστε αντίθετοι σε όποιον θέλει να καταργήσει αυτές τις αξίες. Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας που φυλακίζει έναν ολόκληρο λαό είναι το τελευταίο αγκάθι στην περιοχή μας.
Γι΄ αυτό στηρίζουμε την αποστολή της Διεθνούς Συμμαχίας και την ανθρωπιστική της αποστολή για την άρση αυτής της πολιορκίας. Για νά ‘ναι οι θάλασσές μας ελεύθερες και οι λαοί στα παράλια του Οδυσσέα να ζουν και να ταξιδεύουν σε ειρήνη και ελευθερία.
ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «ΒΕΛΟΣ»
ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ

Σύμφωνα με το in.gr:

Ένα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ στις κομματικές του εκδηλώσεις. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή του απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Όπως τονίζει ο κ. Ανδριόπουλος, «ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη».

Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.

»Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

»Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

κι εδώ που τα λέμε, έτσι είναι.
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Μακρυγιάννη η κλίκα των προδοτών?

(Μιας και αναφέρθηκα στον Μακρυγιάννη και στις τρεις του Σεπτέμβρη:
Να μελετηθεί αυτό το βιντεάκιον εδώ,
και αυτό το κειμενάκιον εδώ,
και να ακολουθήσει δεκάλεπτο διαλογισμού επί της φράσεως:

Το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον το Σύνταγμα που κέρδισαν οι περι τον Μακρυγιάννη το 1843, έκανε τη χώρα καλύτερη, χειρότερη, ή την άφησε μια από τα ίδια. Έτσι, προκειμένου να διδαχθώσι οι νεώτεροι.
ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (κλικ εδώ)

Η παραπάνω είδηση, εξηγείται από την παρακάτω είδηση -απόσπασμα της οποίας είναι το εξής:

«Είναι άλλο πράγμα μια ξένη δύναμη να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να καθυστερήσει το ταξίδι μας με γραφειοκρατία και άλλο πράγμα ξένοι πράκτορες να δρουν στην ελληνική επικράτεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής πρωτοβουλίας Ματίας Γκαρντέλ. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει και να πει: αρκετά!» πρόσθεσε. Για παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας έκανε λόγο και ο Ντρορ Φέιλερ, ισραηλινής καταγωγής μουσικός που επίσης συμμετέχει στη σουηδική πρωτοβουλία.

Άτσα ο Τζέφρι!!!!