Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

(μέρος β')

Σε προηγούμενο ποστ εξετάσαμε επί τροχάδην και ακροθιγώς το ενδεχόμενο ο Γιωργάκης, δηλαδή ο Gap, ο Τζέφρι που λένε, να είναι ο Αντίχριστος της Αποκάλυψης των χριστιανών.

Βεβαίως, ο μέσος Έλληνας αναλογιζόμενος ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απαντήσει:
"Ας είμαστε σοβαροί! Ο Τζέφρι μοιάζει περισσότερο με τυπικό συμπαθές χαζο-αμερικανάκι... Σιγά μην είναι ο Αντίχριστος... Ο Αντίχριστος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον έξυπνος!"

Πράγμα που βέβαια θα με έβαζε σε υποψίες ότι η σκέψη μου είναι αβάσιμη και υπερβολική.

Και όμως, αναγνώστη μου, και όμως...
Μακάρι το παρόν ευλόγιον (μπλογκ) να ήταν ο μοναδικός διαδικτυακός τόπος στον οποίο εκφράζεται ο προβληματισμός πως ίσως (ίσως όμως και όχι) ο Gap είναι ο Αντίχριστος...

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
Όποιος κάνει μια απλή αναζήτηση στο Google βάζοντας τις λέξεις "papandreou antichrist", έντρομος θα διαπιστώσει ότι το Google βγάζει... περισσότερα από 1.000.000 αποτελέσματα!!!
Ναι καλέ μου αναγνώστη! Περισσότερα από ένα εκατομμύριο αποτελέσματα!!!

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, δηλαδή!!!
Όλη η χριστεπώνυμη ανθρωπότητα εξετάζει το ενδεχόμενο ο Τζέφρι να είναι ο Αντίχριστος, κι εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!!!
Ανάμεσα στα περισσότερα από 1.000.000 αποτελέσματα, ας δούμε δύο ενδεικτικά: 

α) Σε αυτό εδώ το -μέχρι τώρα άγνωστο σε μένα- φόρουμ, ένας χρήστης θέτει το μέγα ερώτημα: 
Greek Prime Minister George Papandreou Was Born on 6-16 - Is He The Antichrist?

β) Σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, ένας πλανεμένος χριστιανός εξετάζει το ενδεχόμενο ο Αντίχριστος να είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Άσχετο με τον Γκάπ, δηλαδή. 
Όμως, όπως υπάρχει η εξής σύμπτωση: Τόσο ο Γκαπ όσο και ο Πούτιν, γεννήθηκαν το 1952. Τον Ιούνιο του '52 ο Τζέφρι, τον Οχτώβρη του '52 ο Πούτιν. 
Ερωτώ λοιπόν: Μήπως ο συγγραφέας της εν λόγω ιστοσελίδας είναι ένας πλανεμένος? Μήπως τα σημεία που θεωρεί πως έχουν να κάνουν με τον Πούτιν, είναι εν τέλει σημεία σχετικά με την γέννηση του Τζέφρι? 
Ας δούμε δύο ενδεικτικά σημεία που αναφέρει ότι συνέβησαν στις 25 Φεβρουαρίου 1952 και στις 14 Ιουλίου 1952... 
Για ποιό λόγο να έχουν να κάνουν με τον Πούτιν και όχι με τον Τζέφρι? 

Τι να πω δεν ξέρω.... 

Αν τα 1.000.000 αποτελέσματα του Google συνδυαστούν με αυτά που λέγαμε στην προηγούμενη δημοσίευσή μας... ε, τότε το πράγμα είναι ανησυχητικό!!! 

Βέβαια, εγώ, ως μη-χριστιανός, νιώθω κάπως αναρμόδιος να εκφέρω άποψη επί του θέματος. 
Ίσως εσύ, καλέ μου χριστιανέ αναγνώστη, μπορείς να ερευνήσεις ώστε να διατυπώσεις ορθότερη άποψη επί του ζητήματος και να διαφωτίσεις κι εμένα τον φτωχό....

Ως τότε, ας ακούσουμε ένα ωραίο τραγουδάκι: 
Puzzlin' evidence







Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

(πίσω Αντίχριστεεεεε!!!)

Διάβαζα που λες αναγνώστη μου το Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον. Εννοώ το σάϊτ που ονομάζεται "Αντιαιρετικόν εγκόλπιον". Ένα ορθόδοξο χριστιανικό σάϊτ.
Για να κάνω χάζι, είπα να πατήσω το κομμάτι που αναφέρεται στους Πεντηκοστιανούς.

Και, έκπληκτος, έπεσα πάνω σε τούτη δω την αναφορά:
Περί τίνος πρόκειται? 
Εξηγώ: 
Οι συντάκτες του Εγκολπίου, προκειμένου να κράξουν τους Έλληνες πεντηκοστιανούς, τους κατηγορούν ότι ο αρχηγός της μεγαλύτερης εν Ελλάδι πεντηκοστιανής εκκλησίας έχει κατά το παρελθόν κάνει ανεδαφικές αναφορές σχετικά με την έλευση του αντίχριστου.  Αναφορές οι οποίες -σύμφωνα με τη διαφαινόμενη άποψη των συντακτών του εγκολπίου- διαψεύστηκαν. 

Μια χαρακτηριστική τέτοια αναφορά υποτίθεται πως είναι και αυτή που αναφέρεται στην παραπάνω φωτο:

Ο ηγέτης της μεγαλύτερης εν Ελλάδι πεντηκοστιανής εκκλησίας, κατηγορείται πως στη διάρκεια κάποιου κηρύγματος που έκανε το 1982, είπε: 

"Ο αντίχριστος έχει γεννηθεί. Το 1982 ήταν 30 ετών και είναι Έλληνας".

Θα αναρωτηθείς αναγνώστη μου: 

"και ποιός θα μπορούσε να θυμάται τι ειπώθηκε σε ένα κήρυγμα του 1982"?

Όμως, όσο κι αν ακούγεται περίεργο στις τεχνολογικές μέρες μας, ωστόσο είναι αλήθεια πως μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια ένα βασικό προπαγανδιστικό μέσο της εν λόγω πεντηκοστιανής εκκλησίας ήταν η διανομή κασετών με ηχογραφημένα κηρύγματα του επικεφαλής της εν λόγω εκκλησίας, Λεωνίδα Φέγγου. Επομένως, η κασέτα του συγκεκριμένου κηρύγματος είναι υ-παρ-κτή, υπαρκτότατη και πιθανόν την έχουν στην κατοχή τους κάμποσοι συνάνθρωποί μας.

Για να μην έχουμε παρεξήγηση, να πω ότι τον γιατρό Λούη Φέγγο τον έχω συναντήσει καναδυό φορές και κάθε άλλο παρά μου έδωσε την εντύπωση ανθρώπου φανατικού, αλλοπαρμένου, τρελαμένου με τα εσχατολογικά ζητήματα. Μάλλον ορθολογιστή θα τον χαρακτήριζα, παρ' όλο που ο ορθολογισμός του διαθλάται μέσα από το πρίσμα της πεντηκοστιανής θεώρησης των πραγμάτων.

Βέβαια τότε, το 1989 περίπου, είχε φάει ένα σκάλωμα πως "τώρα που ενοποιήθηκε η Γερμανία άρχισε η αντίστροφη μέτρηση" και τέτοια, αλλά χωρίς φανατισμούς και εσχατολογικές τρέλες. Απλά έκανε τις αναλύσεις του ο γιατρός και κατέληγε σε κάποιες -έως και διαισθητικές- ενδείξεις. 

Μήπως κάτι ξέρει λοιπόν ο γιατρός? Μήπως κάτι διαισθανόταν το 1982 όταν έλεγε πως 

"Ο αντίχριστος έχει γεννηθεί πριν 30 χρόνια και είναι Έλληνας"?  

Έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος, βέβαια -όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει) ότι τα τελευταία χρόνια ο γιατρός έχει μειώσει τις σχετικές αναφορές του. 
Όμως τι εννοούσε το 1982? 
Ποιόν (τριαντάρη το 1982) φωτογράφιζε? 

Μην φωτογράφιζε αυτόν εδώ? (βέβαια αυτός το 1982 ήταν 31 ετών) 

Ή μήπως φωτογράφιζε αυτόν εδώ? (μα αυτόν -που τότε όντως ήταν 30 ετών- κανείς δεν τον υπολόγιζε εκείνη την εποχή) 

Δεν ξέρω, ευσεβή αναγνώστη μου. 
Εγώ σου θέτω τα δεδομένα κι εσύ κάνε τα κουμάντα σου. 
(Α, δες κι αυτό)

Αυτά είχα να πω επί του θέματος και βάζω ένα τελικό ιερόν βίνδεον:


(Σε κάποιο επόμενο επεισόδιο μπορεί και ν' ασχοληθώ με τον πύργο της βαβέλ και την Ιλαέρεια Αφροδίτη σε συνδυασμό με το οικόπεδο Αφροδίτη και την σχετική πορεία του αντίχριστου-εκτός κι αν μέχρι τότε με προλάβει κάνας Εργοδότης με μνήμη...)















Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

Μια βαρυσήμαντη δήλωση ενός βαρυσήμαντου ανδρός

Βλέπω με ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μερικοί χαζομαλάκες αμερικάνοι που νομίζουν ότι στις 28 Οκτωβρίου η Ελλάδα γιορτάζει την  απελευθέρωση...

Ωστόσο, εδώ, με μια σημαντική παρέμβαση, ο GAP βάζει τα πράγματα στη θέση τους!

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Με καρδία συντετριμμένη και με θλίψη απερίγραπτη, ας δεχτούμε κι αυτή την τραγική απώλεια...
φωτο από το e-apenanti
φωτο από τον αναρχογατουλη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΤΑΤΕΣ

Μετά τα σημερινά, τείνω να γίνω φαν των παρελάσεων!!! 

Υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση είναι δύσκολο να κινητοποιήσει προβοκάτορες σε μια παρέλαση, με αποτέλεσμα ο τηλεοπτικός φακός να αποτυπώνει τη γύμνια και την κοινωνική της απόρριψη, να αποτυπώνει ότι το σύνολο μιας πόλης (της Θεσσαλονίκης εν προκειμένω) είναι εναντίον της προδοτικής κλίκας. 

Και που να μάθουμε τι έγινε στην Πάτρα ή στον Πύργο ή στο κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το Ηράκλειο... 

Ναι λοιπόν: Τείνω να γίνω φαν των παρελάσεων αν είναι να συμβάλουν στο να πέσει η προδοτική κλίκα!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

ΚΑΛΕ ΚΥΡΑ-ΜΑΡΙΑ

Καλέ κυρα-Μαρία.
Αξία διαχρονικής αξίας.

Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Ο πλανήτης Αφροδίτη, γνωστός και ως Αποσπερίτης όταν εμφανίζεται μετά τη δύση του Ήλιου, θα εμφανίζεται και πάλι στο δυτικό ουρανό από αυτή την εβδομάδα. Θα γίνεται όλο και λαμπρότερη μέχρι τον Μάιο, οπότε θα εξαφανιστεί και θα επανεμφανιστεί τον Ιούνιο ως Αυγερινός.

Η Αφροδίτη παρέμενε άφαντη εδώ και μήνες, καθώς είχε περάσει πίσω από τον Ήλιο όπως τον βλέπουμε από τη Γη και χανόταν στην εκτυφλωτική του λάμψη στη διάρκεια της ημέρας.

Κινούμενος προς την ανατολή, ο πλανήτης φαίνεται τώρα να απομακρύνεται από τον Ήλιο και να επανεμφανίζεται στα δυτικά λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα.

Για τους παρατηρητές στο Βόρειο Ημισφαίριο, εξηγεί το Space.com, o Αποσπερίτης θα είναι ορατός για μικρό χρονικό διάστημα κάθε βράδυ από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Θα εμφανίζεται ελάχιστα πάνω από τον ορίζοντα, αριστερά του σημείου όπου δύει ο Ήλιος, περίπου 50 λεπτά μετά τη δύση.

Όσο περνούν οι μέρες, η εμφάνιση της Αφροδίτης, η Αφροδίτη θα εμφανίζεται όλο και αργότερα μετά τη Δύση, γεγονός που διευκολύνει τον εντοπισμό της με γυμνό μάτι.

Για τους προσεκτικούς, το σόου θα γίνει πιο θεαματικό την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οπότε ο Αποσπερίτης θα εμφανιστεί ελάχιστα πιο ψηλά από τον Ερμή στον δυτικό-νοτιοδυτικό ουρανό, περίπου μισή ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα.

Αν μάλιστα χρησιμοποιήσει κανείς κιάλια, θα μπορέσει να θαυμάσει δεξιά από τους δύο πλανήτες μια λεπτή «φέτα» φεγγαριού, μόλις λίγες ώρες μετά τη φάση της Νέας Σελήνης.

(Αντιγραφή από δω)

Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ

Δεν ξέρω βρε αναγνώστη μου, αλλά τις τελευταίες κάμποσες βδομάδες έχει ταιριάξει να βλέπω πολλή τηλεόραση. Μέσα σ' όλο τον ορυμαγδό της τηλεοπτικής μπουρδολογίας, λοιπόν, υπάρχει μια έκφανση στυλιζαρισμένης φρασεολογίας που ένιωθα πως κάτι μου θυμίζει.

Διότι εντάξει, διαχρονικά τα τηλεοπτικά δελτία ήταν γεμάτα με εκφράσεις του στυλ "πύρινη λαίλαπα", "Μολώχ της ασφάλτου", "κουκουλοφόροι έσπειραν τον τρόμο", "μισό λεπτό να ολοκληρώσω", "πασχαλινός οβελίας", "τα πατροπαράδοτα κούλουμα", "ο εφιάλτης της ανεργίας" και τέτοιες μάνδολες.

Αλλά τον τελευταίο καιρό, πυκνώνει η χρήση της φράσης "η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές" ή "η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις".
Όπου η μεν κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις, η δε δεξιά αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν μπορεί να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Πολλή επιτάχυνση ρε μάγκα μου.

Άκουγα όλη αυτή την επιτάχυνση κι έλεγα ρε τι μου θυμίζει, ρε τι μου θυμίζει...

Και θυμήθηκα!!!

Μου θυμίζει τις "ετυμολογίες" του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Και πιο συγκεκριμένα, το απόσπασμα του ποιήματος, όπου ο ποιητής αναφέρει χαρακτηριστικά:


Πόθεν δε κι η μαλακία;
εκ του μάλα και γλυκεία…
Πιθανόν, όμως, επίσης,
γιατί πάς τις ενεργών,
τον ρυθμόν του τον αργόν,
και τας μαλακάς κινήσεις
της χειρός επιταχύνει,
τη βαρεί –κι έπειτα χύνει!


Μάλλον -as always- ο ποιητής έχει προκαταβολικά μπει στο μυαλό όσων επιθυμούν η κυβέρνηση να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις ή να βγει μια άλλη κυβέρνηση που θα επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές.



ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Ο λαός απεφάνθη!!!
Η δημοκρατία νίκησε!!!

Ακολουθεί το top-20 της λαϊκής ετυμηγορίας:



ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΖΕΦΡΙ

Όταν ήμανε μικρός, πολύ γουστάριζα να αποχτήσω ένα αυτόγραφο του Τζίμι Πέϊτζ ή του Φρανκ Ζάππα ή ξερωγώ του Συντ ή του Μπράϊαν Ίνο ή ξερωγώ του Γούντι Άλεν -μη σου πω και κάμποσων ακόμα.

Ο βασικός λόγος ήταν ότι ήθελα να γίνω σαν αυτούς.

Από την άλλη, ο μικρός Τζέφρι φαίνεται πως είχε άλλα ινδάλματα, άλλα πρότυπα.

Να, ας πούμε, διαβάζω εδώ στο "Βήμα" του περσινού Ιουνίου (10 Ιουνίου 2010) :

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχαν στηθεί τρεις ροτόντες διακοσμημένες με γαλλική φινέτσα. Εκεί ο πρόεδρος Καντάφι παρέθεσε το επίσημο γεύμα στον κ. Παπανδρέου και στους κκ. Χ. Παμπούκη , Γ. Πεταλωτή και Δ. Δρούτσα που τον συνόδευαν.
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχε φέρει μαζί του μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση στην Ελούντα με τον Ανδρέα Παπανδρέου , τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Μοαμάρ Καντάφι και ζήτησε αυτόγραφο. Ο πρόεδρος της Λιβύης έγραψε «με εκτίμηση» στα αραβικά, ενδιαφέρθηκε για την υγεία της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου και άρχισε να διηγείται ιστορίες από εκείνη την εποχή. 
 Τώρα τι να σου πω ρε πρίγκηπα... νιώθω γκαντέμης.
Διότι εγώ δεν μπόρεσα να μοιάσω στον Τζίμι Πέϊτζ, ούτε στο Ζάππα, ούτε στον Ίνο -εντάξει, τον Γούντι ίσως και να τον πλησίασα κάπως.

Ο Τζέφρι όμως, έχει σοβαρές ελπίδες να αποχτήσει τη τύχη του ινδάλματός του, ίσως...

Αχ, άτιμη ζωή, πόσο σκληρή στάθηκες μαζί μου...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΠΑΡ' ΑΡΧΑΙΟΙΣ

Φήμη καλού αφροδισιακού, αλλά για τους Αιγύπτιους, είχαν τα μαρούλια, μιας και ήταν το αγαπημένο λαχανικό των θεών Μιν και Σετ, που πιστευόταν ότι κάνουν τους άντρες ερωτιάρηδες και τις γυναίκες γόνιμες.
Οι Έλληνες όμως είχαν τελείως διαφορετική γνώμη για τις αφροδισιακές ιδιότητες του μαρουλιού.
"Μη μου βάνεις γυναίκα στο τραπέζι
μαρούλια να φάγω, γιατί αν το κάνεις
εγώ δε θα φταίω.
Γιατί σ' αυτό το λάχανο, όπως λέει ο λόγος,
η Αφροδίτη εξέθεσε νεκρό τον Άδωνί της
ώστ' όπως βλέπεις αυτό είναι φαϊ για τους νεκρούς"

τονίζει ο Εύβουλος στο έργο του.
Και ο Άμφις (κι αυτός κωμωδιογράφος) λέει στον "Ιάλεμο":
"Εις τα μαρούλια ανάμεσα, που θα καταστραφούν
με τον πιο κακό τρόπο
αν φάγει κανείς απ' αυτά εις τα εξήντα χρόνια
όποτε ήθελε βρεθεί μαζί με μια γυναίκα
θα στριφογυριζόταν εκεί όλη τη νύχτα
χωρίς να κάνει τίποτε απ' όσα επιθυμεί
κι αντί για περιποίηση
στο χέρι θα ξεθυμαίνει η αναγκαία φύση του".

Πίστευαν, γενικά, οι αρχαίοι Έλληνες, ότι όποιος έτρωγε συχνά μαρούλια έχανε πολλά από τη σεξουαλική του δύναμη. 
Έτσι θέτει το ζήτημα ο Χρήστος Μότσιας στο βιβλίο του "Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες" (εκδόσεις Κάκτος, 1983).

Εγώ τώρα τι να σου πω, καλέ μου αναγνώστη? Γενικά ήταν σοφοί οι αρχαίοι ημών. Τώρα αν είχαν δίκιο και για τις ιδιότητες των μαρουλιών, δεν ξέρω.
Φάε και δοκίμασε μόνος σου.

Σου το λέω αυτό υπό την έννοια ότι αυτή η εποχή είναι κατάλληλη, οπότε μπορείς να πεταχτείς μέχρι ένα μαγαζάκι που πουλάει φυτά και σπόρους, ν' αγοράσεις σπόρους μαρουλιού, να τους σπείρεις σε μια ξερωγώ ζαρντινιερούλα, κι όταν ξεμυτίσουν τα φυτά να τα μεταφυτέψεις σε κανένα κηπάκι, να 'χεις να τρως μαρούλια σε μεγάλες ποσότητες και να πεις και κάνα ευχαριστώ στους θεούς μας για τα δώρα τους όταν φτάσει η μέρα της συγκομιδής του πρώτου μαρουλιού.

Πατώντας εδώ θα βρεις κι ένα χρηστικό βιντεάκι σχετικά με το τι στα κομμάτια να κάνεις τους μαρουλόσπορους -ε, μετά ψάξε το παραπάνω.
(Οκέϋ, σε μερικά ψαγμένα φυτάδικα θα βρεις και έτοιμα μεγαλωμένα τοσοδούλια μαρουλάκια για να τα υιοθετήσεις και να τα φυτέψεις στο μπαξεδάκι σου, ώστε να μην παιδεύεσαι με τα πρώτα στάδια του όλου πράγματος).

Μια άλλη καλή ιδέα αυτή την εποχή, είναι η ρόκα.
Δε θέλει και πολλά: Αγοράζεις ένα σακουλάκι σπόρους ρόκας, ρίχνεις καναδυό-τρία σποράκια σε μια γλάστρα (σε βάθος κάπου 2-3 πόντους) και αραιά και που ποτίζεις τη γλάστρα.... Αυτό είναι όλο -τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η φύση και οι θεοί, εσυ σύντομα θα αρχίσεις να τρως τζαμάουα σαλάτες με ρόκα. Καμιά πενηνταριά σποράκια ρόκας θα σου δώσουν υλικό να πειραματιστείς με τις ενδεχόμενες αφροδισιακές -ή μη- ιδιότητες της ρόκας.

Άντε, γιατί με τους μαλάκες που μπλέξαμε, ας μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα στο πιάτο:
Είναι που είναι αχώνευτος ο Τζέφρι, τουλάχιστον ας τον συνοδεύσουμε με μεγαλοπρεπείς σαλάτες...





ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Σαφώς η επανάσταση πρέπει ν΄αμυνθεί και να εξελιχθεί με μια αμείλικτη λογική. Αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί ν΄ αμυνθεί με μέσα που αντιφάσκουν στους σκοπούς της [...] 


Αν  προκειμένου να νικήσουμε θα πρεπε να στήσουμε κρεμάλες στις πλατείες, θα προτιμούσα να χάσουμε.





Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

ΤΖΕΦΡΙ, ΤΣΙΜΠΑ ΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!

Το έλαβα με μέηλ και το βρήκα αξιοπρόσεκτο. Τόσο αξιοπρόσεκτο ώστε να το αναδημοσιέψω.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).
2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ(http://messolonghi-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_9882.html)ΠΡΟΣΟΧΗ:Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.
4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:
α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,
β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.
Απλό δεν είναι;Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα  «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:
i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).
ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.
iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.
Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.
iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

Υ.Γ.
Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ. Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ. Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι' αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι' εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.

 

ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

17 λόγοι για να αρέσει σε κάποιον η κρίση



1. Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
2. Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μουμετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
3. Μου αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.
4. Μου αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.
5. Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.
6. Μου αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.
7. Μου αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.
8. Μου αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.
9. Μου αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.
10. Μου αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι "Τι σου λείπει ρε μαλάκα ; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου,τι άλλο θες ;"
11. Μου αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.
12. Μου αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από "σπάταλος" έγινα "προνοητικός" γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.
13. Μου αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.
14. Μου αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.
15. Μου αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.
16. Μου αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν "Ρε τον τεμπέλη"..
17. Μου αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα καικατοχή. Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.

Το βρήκα στο dete.gr και μου φάνηκε χαριτωμένο. 

Χαριτωμένο μεν, μη-χρηστικό δε. 

Ως καλός Σαμαρείτης, λοιπόν, λέω να σου δώσω, πολυμήχανε αναγνώστη μου, και μερικές χρηστικές πληροφορίες για να ανταπεξέλθεις στην κρίση: 

α) Πως θα φκιάξεις μόνος σου οικολογικό καύσιμο -κλικ εδώ
β) Φκιάξε μόνος σου μπαταρία από λεμόνια -κλικ εδώ
...ώστε αν η ΔΕΗ σου κόψει το ρεύμα, να τη γράψεις στα παπάρια σου. 

Κάποια δόση θα σε μάθω και να καλλιεργείς μαρούλια ώστε να 'χεις τουλάχιστον κάτι να τρως... 

Διότι με τους μαλάκες που μπλέξαμε (τόσο αυτούς όσο και τους άλλους που κάθονται και υφίστανται τα πάντα), χρήσιμες είναι τέτοιες πλεροφορίες...

...με τη φετινή την κρίση...



Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Ο ΑΛΛΟΣ

Ενδεχομένως και να είναι ανεπίκαιρο, αλλά να:
Διάβαζα αυτό εδώ και με άγγιξε το απόσπασμα


Αυτό όμως που διαφοροποιεί τον φασισμό είναι ότι η γενίκευση, η κουλτούρα της συλλογικής ευθύνης, διακατέχει τον συμπαγή πυρήνα της αντίληψής του. Ο εχθρός είναι ο Άλλος. Και κάθε φορά, μέσα σε μια εναλλαγή ταυτοτήτων, ο Άλλος είναι αυτός που δεν χωρά μέσα σε μια στρατιωτικοποιημένη κοινωνία, είναι τα κοινωνικά κομμάτια που πρέπει να βρίσκονται στο στόχαστρό της.
Η ιδεολογία του πολέμου είναι ξεκάθαρη: η προσωπική ευθύνη αποκόβεται από τα αίτιά της και αποτελεί γενικό χαρακτηριστικό του κοινωνικού κομματιού που πολεμιέται. 

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

Στο σημερινό μας κουίζ, ο αναγνώστης καλείται να δει προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία και να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά: 

Ποιός από τους δύο εικονιζόμενους είναι σύντροφος?
Δεν θέλω να πάρω θέση, για να μην επηρεάσω την έκφραση γνώμης του αναγνώστη.

Θέμα γούστου είναι όλα, άλλωστε.



ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

Ήταν κάποιο απόγευμα του περσινού χειμώνα, όταν ένας πολύ νεαρός συντροφάκος με ρωτησε:

"Ρε Συντ, θα ήθελα να πάω στην πορεία που γίνεται ενάντια στην καταστολή, αλλά το κλίμα είναι οξυμένο και θα γίνουν μπάχαλα και θα μας δέσουν..."

Το σκέφτηκα 8 δευτερόλεπτα και του απάντησα:

"Μπα, τίποτα δε θα γίνει! Όποτε οι οι του χώρου κάνουν συγκέντρωση μόνοι τους, δεν ανοίγει ρουθούνι! Μπάχαλα γίνονται όταν υπάρχουν άλλοι, όταν υπάρχει λαός και εργαζόμενοι. Μπέσα σου λέω: όταν οι του χώρου διαδηλώνουν μόνοι τους, η περιφρούρηση είναι απόλυτα αποτελεσματική: Χίλες φορές πιο δυνατή από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ. Ρουθούνι δεν ανοίγει, όση οργή κι αν υπάρχει".

Ο συντροφάκος δε με πίστεψε και δεν κατέβηκε.
Εγώ πάλι, δεν κατέβηκα λόγω κάποιας υποχρέωσης.

Την άλλη μέρα που με ξανασυνάντησε ο συντροφάκος, μου λέει έκπληκτος:
"Ρε Συντ, μάντης είσαι? Που το ήξερες ότι δεν θα γίνει τίποτα?"
.......................................

Το ήξερα.
Ήταν η εμπειρία που με έκανε να το ξέρω.
.......................................
Από σήμερα όλοι ξέρουμε περισσότερα, υπό την έννοια ότι εννοήσαμε ποιούς  εννοούσε πως θα χρησιμοποιήσει ως απλά εργαλεία του ο πανύβλακας όταν χτες-προχτές έλεγε στην παρέα του ότι η χώρα κινδυνεύει από ένα νέο διχασμό.






Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Μια συνταγματικώς ορθή λύση...

... προκειμένου να ξεκουμπιστούν οι κακομούτσουνοι

Και ναι μεν το όχι και τόσο αγαπημένο μου antinews λέει πως "Πληθαίνουν οι φήμες για άμεση προκήρυξη εκλογών", και ναι μεν όλοι ευχόμαστε να ξεκουμπιστούν το ταχύτερο οι κακομούτσουνοι, όμως καλού-κακού ας ρίξουμε και μια ματιά στο άρθρο 32 του Συντάγματος:

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Βουλής έναν τουλάχιστον μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής. Σε περίπτωση οριστικής αδυναμίας του Προέδρου της Δημοκρατίας να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, κατά τους ορισμούς του άρθρου 34 παράγραφος 2, καθώς επίσης και σε περίπτωση που ο Πρόεδρος παραιτηθεί, πεθάνει ή κηρυχθεί έκπτωτος κατά τις διατάξεις του Συντάγματος, η συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται μέσα σε δέκα ημέρες το αργότερο αφού έληξε πρόωρα η θητεία του προηγούμενου Προέδρου.
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται σε κάθε περίπτωση για πλήρη θητεία.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες. Αν δεν επιτευχθεί ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Βουλής.


Σκέφτομαι λοιπόν μια είδηση από τη Γαλλία, που με είχε εντυπωσιάσει προ ετών και λέω μήπως ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσουμε και στη χώρα μας.

Βεβαίως, ο κύριος Παπούλιας μου είναι συμπαθής. πολύ συμπαθής.
Τον θεωρώ έναν ηθικό πρόεδρο.
Τον συμπαθώ από τότε που δήλωσε πως είχε δώσει εκεί πέρα κάτι παλιοδανεικά στον μακαρίτη τον πατέρα του πρωθυπουργού μας, ώστε να μπορέσει ο μακαρίτης να χτίσει εκεί πέρα ένα κωλόσπιτο για τα γεράματά του.
Ναι λέμε: Η αλληλεγγύη είναι απόδειξη ηθικής.
Και έχουμε απόλυτη ανάγκη τη μακροημέρευση ενός ηθικού προέδρου, ώστε να ακούμε τις ηθικές παραινέσεις του.

Όμως, πως να το κάνουμε, αφού ο ηθικός πρόεδρος με τις ηθικές παραινέσεις δε λέει να παραιτηθεί, λέω μπας και θα ήταν σκόπιμο να ακολουθήσουμε το γαλλικό παράδειγμα...

Τελοσπάντων, καλά να 'ναι ο άνθρωπος, κι ας του αφιερώσω κι ένα σχετικό τραγουδάκι:

Άκης Πάνου,
Κάτι παλιοδανεικά:

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥΛΟ!!!!

Στα τσακίδια.
Στα κομμάτια.
Τέλος.
Πάπαλα.
Καπούτ.
Πάρε τη μαμά σου και τα αμερικανάκια σου και κάνε τη με τρόπο.

Να, δες εδώ αν δε με πιστεύεις, δες λάϊβ την πτώση σου.


Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εδώ που τα λέμε, είναι απαίτηση των καιρών.
Είναι κάτι επιβεβλημένο.
Αναγκαίο. Απαραίτητο.
Η επιστήμη θα ωφεληθεί τα μάλα και η αιτία του κακού θα εντοπιστεί εύκολα.
Είναι απαίτηση των καιρών σου λέω!!!

Μέλος

Αν ήμουν μέλος του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα καλούσα τους βουλευτές αυτών των κομμάτων, καθώς και τους ανεξάρτητους και όποιον, ή όποια απ’ τα υπόλοιπα κόμματα διατηρεί αυτό που λέμε τσίπα, να φύγουν απ’ αυτή τη βουλή, καταγγέλλοντας την ως εκφραστή των συμφερόντων μιας μόνον τάξης και ως κύρια υπεύθυνη για τον εκχυδαϊσμό και την κατρακύλα του δημόσιου βίου.

Μετά όλοι μαζί, θα ξεχυνόμαστε στις πλατείες, στις συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις, στις απεργίες και όπου αλλού μαζεύονται άνθρωποι που προβληματίζονται, που διεκδικούν μια άλλη ζωή. Ολοι μαζί θα διαμορφώναμε τα πράγματα για μια συνολική ανάταση, χωρίς εμμονές και δογματικές αφηγήσεις. Θα καλούσαμε όλους όσοι συνέβαλλαν με τις πρράξεις τους στην απαξίωση του συνολικού καλού να λογοδοτήσουν. Θα αποκαθιστούσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα ανοίγαμε νέες προοπτικές για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Είναι σίγουρο ότι όλοι μαζί μπορούμε.
Το κείμενο αυτό του Περικλή Βασιλόπουλου το βρήκα εδώ και δύσκολα θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με ένα κείμενο, υπό την έννοια πως κι εγώ "αν ήμουν μέλος" τέτοια πράγματα θα περίμενα να συμβούν.

Βέβαια, δεν είμαι μέλος.

Στο παρακάτω τραγούδι απ' τα παλιά, εστιάζουμε στον στίχο:

"Γέλιο σιγανό καθώς τραβούσες τα υγρά σεντόνια αφήνοντας
τα μέλη μου γυμνά στο φεγγαράκι"

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

ΧΑΜΙΝΙ

Ήδη από το βράδυ των δημοτικών εκλογών γελούσα με κάποιους κατά την άποψή τους αριστερούς που μπορεί μεν να μην πανηγύριζαν αλλά ένιωθαν βαθιά ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι -επιτέλους, διάολε- η Αθήνα και η Σαλονίκη δεν θα είχαν δεξιό δήμαρχο. 

Σου λέει, το κίνημα (ξές, όχι το κυβερνών -το άλλο λέμε) κατάφερε να ροκανίσει αποτελεσματικά τον Ομέρ Πριόνη και τέτοια.

Πολύ μαλάκες, σου λέω, καλέ μου αναγνώστη... 




Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2011

ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΥΛΑΣ ΤΟ ΣΙΓΟΝΤΟ


Οι “από πάνω” δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως κυβερνούσαν μέχρι τώρα και οι “από κάτω” δεν μπορούν να κυβερνηθούν όπως τον προηγούμενο καιρό.

Αυτός είναι ο λενινιστικός καθορισμός (αλλά και ο απολύτως λογικός καθορισμός) των προϋποθέσεων για να χαρακτηριστεί μια κατάσταση ως "επαναστατική".  Μου τον θύμισε ο Κούλογλου, βέβαια, αλλά δεν πειράζει. Καμιά φορά από μικρό κι από τρεχαγύρευε θυμάσαι την αλήθεια.

Κάθομαι στο μπαλκόνι και θαυμάζω εκ του μακρόθεν τη χαμηλή νέφωση που κρύβει τις κεραίες του Υμηττού χαρίζοντάς μου μια αλλόκοτη όψη του ορίζοντα.

Ας ελπίσουμε ότι επίκειται μπόρα.

Τώρα βρέξε όσο θες, είναι τόσο συμπαθές
Ν' αγαπάς με της βροχούλας το σιγόντο
Και την όμορφη σιωπή να τη σπάζει μια αστραπή
Κάπου-κάπου στ' ουρανού το γκρίζο φόντο

Αν με νιώθεις ουρανέ, σε ικετεύω μα το ναι
Το γαλάζιο σου το χρώμα μην ξανοίγεις
Αλλά βρέξε δυνατά και η μπόρα ας κρατά
Για να μη μπορείς αγάπη μου να φύγεις

http://youtu.be/nrjTf5XAeEc

Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2011

ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ!!!


...αν κάτι έχουν διδάξει οι παγκόσμιες ιστορικές κρίσεις, σαν αυτήν που βιώνουμε σήμερα, είναι ότι δεν μπορούν να δοθούν διεθνείς λύ­σεις. Πρέπει αναγκαστικά να δοθεί λύ­ση σε εθνικό επίπεδο. Οι παγκόσμιες κρίσεις δεν μπορούν να βρουν τη λύση τους σε διεθνές επίπεδο, εκτός αν ξε­σπάσει παγκόσμια σύρραξη με τη μια ή την άλλη μορφή. Δεν συνέβη ποτέ και δεν πρόκειται να συμβεί σήμερα. Εκτός κι αν αυτοί που την αναζητούν σήμερα, ψάχνουν την ευκαιρία για να γεννη­θούν νέες πολεμικές συρράξεις.

Ορισμένοι δεν το κρύβουν. Όπως, π.χ., ο Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος δεν κρύβει την άποψή του ότι μόνο ένας νέος πολεμικός παροξυσμός θα μπο­ρούσε να λυτρώσει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία από την κρίση. Έτσι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μια ανοιχτή ομιλία του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Κρούγκμαν ισχυρί­στηκε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε εί­ναι στην πραγματικότητα ένα οικονομι­κό ισοδύναμο του πολέμου». Και συνέ­χισε: «Αυτό που πραγματικά έφερε το τέλος στη Μεγάλη Ύφεση ήταν το τερά­στιο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών, αλλιώς γνωστό ως Δεύτερος Παγκόσμι­ος Πόλεμος» («Huffington Post », 28.9).

Ο ίδιος λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, είπε με­ταξύ σοβαρού και αστείου: «Εάν εμείς ανακαλύψουμε ότι, ξέρετε, οι εξωγή­ινοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στη Γη και χρειαζόμαστε μια μαζική συγκέ­ντρωση πόρων για την αντιμετώπιση της εξωγήινης απειλής και πραγματικά έπαιρναν δευτερεύουσα θέση ο πλη­θωρισμός και τα ελλείμματα του προϋ­πολογισμού, αυτή η ύφεση θα μπορού­σε να ξεπεραστεί σε 18 μήνες».

Και συνέχισε: «Και αν μετά, ξαφνικά, ανακαλύψουμε ότι κάναμε λάθος, ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι, θα ήμασταν καλύτερα...». Ένας άλλος παρευρισκό­μενος τον διέκοψε λέγοντας: «Δηλαδή μας λέτε ότι χρειαζόμαστε έναν Όρσον Γουέλς;». Ο Κρούγκμαν απτόητος του απάντησε: «Υπήρχε ένα επεισόδιο της “Ζώνης του Λυκόφωτος” [τηλεοπτική εκπομπή], όπου οι επιστήμονες επινό­ησαν μια ψεύτικη απειλή από εξωγήι­νους με σκοπό να πετύχουν την παγκό­σμια ειρήνη...
Αυτή τη φορά τη χρεια­ζόμαστε για να πετύχουμε μια δημοσι­ονομική ενίσχυση» (CNN, 14.8).
(απόσπασμα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον μπλογκ του Δ. Καζάκη)

Τι να πω ρε συ αναγνώστη μου, με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει...
Άμα κι ο Κρούγκμαν το 'χει γυρίσει στη μαλακία, τότε οι μέρες τους δεν μπορεί παρά να είναι μετρημένες... Δεν είναι το θέμα ο μαλάκας ο Τζέφρι, δηλαδή... Το θέμα είναι πως υπάρχουν χειρότεροι μαλάκες, πιο απελπισμένοι μαλάκες από τον Τζέφρι...

ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ



Δεν θα το χαρακτηρίσω γοητευτικό ή απογοητευτικό, δεν θα το χαρακτηρίσω ελπιδοφόρο ή αποκαρδιωτικό, απλώς θα το επισημάνω δημοσιοποιώντας το:

Έριξα μια ματιά στα στατιστικά του παρόντος μπλογκ. Και ξαφνιάστηκα πολύ σου λέω!!!

Πάνω από το 10% όσων επισκέπτονται το παρόν ευλόγιον, το κάνουν έχοντας βάλει σε κάποια μηχανή αναζήτησης ερωτήματα του στυλ "Πως θα κερδίσω το τζόκερ" ή "Πόσες είναι οι πιθανότητες να κερδίσω το τζόκερ" ή "Είναι το τζόκερ στημένο?".

Ο πιο προχωρημένος, μάλιστα, έθεσε το εξής ερώτημα: "Σατανά, πες μου τα νούμερα που θα κληρωθούν στο τζόκερ".

Υπό μια έννοια είναι ώρα ν' αρχίσω να βαράω κουτουλιές στον τοίχο, δοθέντος ότι η θεματολογία του παρόντος ευλογίου είναι η γνωστή σε όσους το παρακολουθούν -και ελάχιστα έχει να κάνει με τζόκερ και συναφή θέματα τζόγου.

Υπό μια άλλη έννοια, είναι όλοι μας ν' αρχίσουμε να βαράμε κουτουλιές στον τοίχο, διότι ναι μεν πάντα ο μέσος Έλλην έρρεπε προς το τζόγο, όμως τώρα με τη φτώχεια που μας έχει ρίξει η συμμορία του Τζέφρι, το κακό έχει παραγίνει.

Όμως, και να 'χει, σε πείσμα των επιθυμιών μου, φαίνεται πως το πιο σουξεδιάρικο κομμάτι που έχω ανεβάσει εδώ μέσα, είναι αυτό εδώ -με πρωταγωνιστή τον αρχαίο παππού Πυθαγόρα: Τουλάχιστον 8.000 διαδικτυακοί νοματαίοι το έχουν διαβάσει (και βάάάλε!!!) και δεκάδες νέοι αναγνώστες κάθε μέρα συνεχίζουν να εντρυφούν στις σοφίες του.

Θέλοντας λοιπόν κι εγώ (ο ματαιόδοξος) να δώσω στο μπλογκ μου μια πινελιά επισκεψιμότητας και εμπορικότητας (ζήτημα που ως γνωστόν με απασχολεί από παλιά), αποφασίζω και διατάσσω:

Από τούδε και στο εξής, αρκετά συχνά θα βάζω εδώ μέσα θέματα που ενδιαφέρουν τα απολωλότα αδέρφια μου, τους τζογαδόρους. "Να υπηρετούμε το λαό", που έλεγε και ο πρόεδρος Μάο.


Ωραία λοιπόν, ξεκινώντας από την αμέσως επόμενη δημοσίευση θα αρχίσει ένα αφιέρωμα στο ποδοσφαιρικό στοίχημα -και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη των 6 ισοπαλιών.

Μην το χάσετε... θα χάσετε!!!



Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2011

ΝΕΦΕΛΩΝ

Κι αν με χτύπησε τ' αγιάζι, το σακάκι μου κι αν στάζει, σου το λέω δε με νοιάζει, εάν και εφόσον λίγη ώρα πριν έλεγα τον ορφικό ύμνο των νεφελών:
Ἠέριοι νεφέλαι, καρποτρόφοι, οὐρανόπλαγκτοι,
ὁμβροτόκοι, πνοιῇσιν ἐλαυνόμεναι κατὰ κόσμον·
βρονταῖαι, πυρόεσσαι, ἐρίβρομοι, ὑγροκέλευθοι·
ἠέρος ἐν κόλπῳ πάταγον φρικώδε' ἔχουσαι·
πνεύμασιν ἀντίσπαστοι ἐπιδρομάδην παταγεῦσαι,
ὑμέας νῦν λίτομαι, δροσοείμονες, εὔπνοοι αὔραις,
πέμπειν καρποτρόφους ὄμβρους ἐπὶ μητέρα γαῖαν.

Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Το θαύμα της ιάσεως του κουλοχέρη
ή μια εκκλησιαστική πρότασις για την αντιμετώπιση
της οικονομικής κρίσεως

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2011

ΜΠΟΡΕΙ

Μπορεί και να προσευχόταν ν' απαλλαγούμε από τον αμερικάνο πράκτορα και τη συμμορία που μας έχει κάτσει στο σβέρκο. 
Μπορεί, βέβαια, απλώς να χαιρετούσε τον ήλιο που έδυε βυθιζόμενος πίσω από την Πάρο. 
Μπορεί απλώς να αυτοσυγκεντρωνόταν αναρωτούμενος "που στον πούτσο έχει εξαφανιστεί το κίνημα" -ναι, σε αυτό το κίνημα αναφέρομαι: στο εξαφανισθέν. Όχι σε αυτό που κυβερνά. 
Μπορεί, πάλι, να ύψωσε τα χέρια του με δέος, άρτι εννοήσας την αιτία της εξαφανίσεως. 
Μπορεί απλώς να ετοιμαζόταν να κάνει εμετό. 
Μπορεί να μάθαινε κινήσεις του μπαλέτου.

Δεν ξέρω. 
Απλά περνούσα απ' την Αγία Άννα και τον φωτογράφησα, και τώρα κάθομαι και θαυμάζω σε στυλ "τσκ τσκ τσκ, κοίτα τι όμορφες φωτογραφίες βγάζει το κινητό μου". 




Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΑΒΗΣ

Την ιστορία του όλου ζητήματος δεν την κατέχω ούτε καν ξώφαλτσα, ωστόσο την εικόνα τη συνάντησα μπροστά μου κατά τη διάρκεια του θέρους:

Φαντάσου, λέει, μάγκα μου, να έχεις μαγαζί σε μια γκαγκάν νησιώτικη παραλία, και να έχεις επενδύσει στο μαγαζί σου επενδύσεις μεγάλες και να έχεις φτιάξει ένα μαγαζί τζιτζιλόνι, και ξαφνικά να σε καταγγέλλουν οι γειτονικοί μαγαζάτορες με κατηγορίες βαριές προκειμένου να σου κλείσουν το μαγαζί και κλείνοντάς σου το μαγαζί ουσιαστικά να σου κλείνουν και το σπίτι... 

Ε, τότε κι εσένα σε πιάνει το καλλιτεχνικό σου, τσακώνεις μια πλάκα μαρμάρινη και τη μοστράρεις έξω από το κλειστό σου μαγαζί, αφού προηγουμένως έχεις σκαλίσει πάνω της λόγια αρχαιότροπα και συγκινητικά, ώστε να παραξενεύονται οι τουρίστες λίγο πριν και λίγο μετά τις βουτιές τους στη δροσερή θαλασσίτσα... και να εννοούν με ποιούς έχουν μπλέξει...
Διότι ο ανώτερος άνθρωπος είναι σε θέση να βρίσκει ανώτερους τρόπους προκειμένου να εκφράσει την πίκρα ή την οργή ή το θυμό του.  Κι αυτό, κυρίως επειδή η πίκρα του εμπεριέχει απέραντες βουνοπλαγιές σοφίας από τις οποίες πηγάζουν ιλιγγιωδώς μεγάλες δόσεις χιούμορ -κατά βάθος. 

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

CASO SCALA

Επέτειος σήμερα, λοιπόν.
Αλλά επέτειος πολυσήμαντη. 
Επέτειος μιανού πραγμάτου που συνέβη 24 μήνες πριν... 
Αλλά και επέτειος ενού αλλουνού πραγμάτου που συνέβη 17 μήνες πριν. 

Προς τιμήν της δεύτερης, λοιπόν, επετείου, το παρακάτω βινδεάκιον σχετικά με το "Caso Scala" -διότι η φαντασία των πιονιών είναι περιορισμένη, πράγμα που τα κάνει να επαναλαμβάνονται, ωστόσο, όπως φάνηκε και στην Ελλάδα του τελευταίου ενάμιση χρόνου, η έλλειψη φαντασίας τους  κάθε άλλο παρά σημαίνει και έλλειψη αποτελεσματικότητας. 
Κάπου κυκλοφορεί κι ένα ελληνόφωνο κείμενο (εδώ ας πούμε) για τους μη κατέχοντες την ιθπανικήν.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ

Κι ενώ ακόμα κι ο καημένος ο επιβλητικός τυραννόσαυρος χάνει μεγάλο μέρος του κύρους και της επιβλητικότητάς του...

...τα υπόλοιπα καημένα ζώα της προδοτικής κλίκας, συνεχίζουν να ανοίγουν σαμπάνιες προς τιμήν της απάθειας που συνεχίζει να τα εκτρέφει.

Θλιβερή επέτειος, δυστυχώς, που η απάθεια της κοινωνίας την καθιστά θλιβερότερη.




Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2011

Ο Γ. Κορδάτος για το Σύνταγμα των πυραμίδων

Σε μια από τις περιοδείες του στο εξωτερικό ο Σούτσος είχε πάει και στην Αίγυπτο. Επισκέφτηκε τις πυραμίδες του Καϊρου και πάνω σε μια απ' αυτές χάραξε το επίγραμμα: "Ζήτω το Σύνταγμα της Ελλάδος, όσον αι πυραμίδες της Αιγύπτου". Αυτός ήταν ο Αλ. Σούτσος, αγωνιστής και μαχητής. 
Αυτό γράφει ο Γιάννης Κορδάτος στο βιβλίο του "Ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας 1453-1961", καλέ μου αναγνώστη, αναφερόμενος στον Αλ. Σούτσο.

Το αν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός του Κορδάτου, δεν γνωρίζω.
Απλά σε ενημερώνω, για να είσαι ενήμερος άμα τυχόν κανένας ελληνοκεντρικός παπαρολόγος τουρίστας στην Αίγυπτο, επιστρέψει στα καθ' ημάς και σου δείξει τίποτα φωτογραφίες των πυραμίδων, με βάση τις οποίες θα ισχυριστεί πως "Να ρε κοθώνια, τι ιερογλυφικά και πίπες... οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έγραφαν ελληνικά και ήξεραν την πλατεία Συντάγματος!!!"

Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2011

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΛΕΞΕΙΣ

Χίλιες και πέντε λέξεις, για να προχωρήσει δυναμικά το Σ/Κ.

Όπου οι χίλιες λέξεις υπάρχουν στην παραπάνω εικόνα (την οποία συνοδευομένη υπό σχετικού κειμένου τη βρήκα εις το έγκριτον epicnews.gr)........


...και, βέβαια, οι πέντε λέξεις περιλαμβάνονται εις το παραπάνω βίνδεον - απόσπασμα από δελτίο ειδήσεων του Άλτερ -προ δεκαπενθημέρου, περίπου.