Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2009

ΜΙΑ ΕΥΜΟΡΦΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ

Την εσπέραν της Παρασκευής που επέρασε, και μεσούσης της συνελεύσεως των κατοίκων του Παγκρατίου που θέλουν να προστατέψουν από τα φαραωνικογενή δημαρχο-κακλαμάνεια σχέδια το Άλσος Παγκρατίου, έφτασεν εις τας χείρας μου το εξής ενδιαφέρον κείμενον:

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η κοινωνική εξέγερση που εκφράστηκε με πολύμορφο τρόπο σ' όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, δεν είναι θέαμα για κατανάλωση ούτε μια "γλυκιά ανάμνηση". Είναι η πραγματικότητα που δημιουργήσαμε όλοι εμείς που βγήκαμε στους δρόμους, συγκρουστήκαμε και σπάσαμε την βιτρίνα της "ησυχίας-τάξης-ασφάλειας" που μας πνίγει. Και η πραγματικότητα αυτή, χτύπησε την πόρτα όλων...
...ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ...
Οι δημόσιοι χώροι και τα κατειλημμένα δημαρχεία σε κάθε γειτονιά γέμισαν με τις κραυγές των εξεγερμένων και έγιναν σημεία συνάντησης, αμφισβήτησης και αντίστασης. Από το κατειλημμένο ΚΕΠ Χαλανδρίου και το "απελευθερωμένο" δημαρχείο Αγίου Δημητρίου μέχρι την κατάληψη του Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα και τις λαϊκές συνελεύσεις στο Ταπητουργείο, η ανάγκη να συνδέσουμε τους τοπικούς αγώνες για την επανοικειοποίηση των δημοσίων χώρων και την προστασία του περιβάλλοντος με την κοινωνική αντίσταση στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία είναι πλέον γεγονός. Η συνάντησή μας στους δρόμους του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου μας έδειξε ότι η οργάνωση και η αντίσταση στις γειτονιές μας απέναντι σ' ό,τι μας καταπιέζει είναι μια ανάγκη που, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται ως επιτακτική. Απέναντι στο ζοφερό παρόν και μέλλον που διαμορφώνουν για εμάς χωρίς εμάς, εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης της ζωής μας στις γειτονιές μας. Ως κάτοικοι του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου, συναντιόμαστε, συζητάμε και δρούμε:
ενάντια στην κρατική καταστολή
ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις
ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων χώρων και την ιδιώτευση του καθενός...
...για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της εξέγερσης
για την απελευθέρωση των δημοσίων χώρων
για την ελευθερία όλων μας!


Καλούμε όλους τους κατοίκους του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου (και όχι μόνο) να γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε σε ολοήμερη δράση στο Στέκι Νεολαίας στο Ταπητουργείο Βύρωνα
την Κυριακή 8-2-2009

12.00 "Από τον Αη Γιάννη και το Σκοπευτήριο μέχρι το Άλσος Παγκρατίου και την Περιφερειακή Υμηττού. Οι δημόσιοι χώροι και οι αγώνες για την υπεράσπισή τους". Ανοιχτή συζήτηση

15.00 Συλλογικό φαγοπότι. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί

19.00 Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους διωκόμενους της εξέγερσης.


ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ


Προσωπικώς, ως γνωστός λάτρης και φαν του συλλογικού φαγοποτίου, σκέπτομαι πολύ σοβαρά (σε βαθμόν βεβαιότητος) να παραστώ εις την εν λόγω ολοήμερον εκδήλωσιν, αφού πρώτα ξεπετάξω τας μυστηριώδεις μου προετοιμασίας εν όψει της σεληνιακής εκλείψεως που -ως γνωστόν- θα λάβει χώραν το απογευματάκι της 9ης ενεστώτος μηνός, ήτοι τη Δευτέρα. Άλλωστε, στο Ταπητουργείο έχω να πάω χρόνια και ζαμάνια, και μου έχει λείψει λιγουλάκι...

2 σχόλια :

  1. Επειδή θέλω να παραβρεθώ στις εκδηλώσεις σας, μπορεί κάποιος να μου πει που ακριβώς βρίσκεται το ταπητουργείο Βύρωνα?
    Είμαι από Κρήτη και δεν έχω ιδέα από Αθήνα...
    Είτε κάποιο κεντρικό δρόμο εκεί κοντά, είτε κάποιο σταθμό του μετρό...
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο, συγγνώμη που απαντώ καθυστερημένα. Αν πρόκειται να κινηθείς με μέσα μαζικής μετακίνησης, θα σου πρότεινα να πάρεις το τρόλεϋ Νο 11. Θα σε αφήσει σχεδόν ακριβώς απέξω.
    Υπάρχει και η λύση του λεωφορείου (203-Καρέας, 054-Μεταμόρφωση) που αφήνουν κάπου εκεί κοντά.

    Γενικά, μιλάμε για την οδό Κύπρου στο Βύρωνα. Για τα δεδομένα του Βύρωνα, το Ταπητουργείο θεωρείται κεντρικό και χαρακτηριστικό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si