Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

ΘΥΡΑΖΕ ΚΗΡΕΣ!!! ΟΥΚ ΕΝΙ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ!!!


Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, τα ανθεστήρια, ήτοι η 11η-13η του μηνός Ανθεστηριώνος, συνέπιπταν με τα τέλη του εν χρήσει μηνός Φεβρουαρίου.
Δεν παίρνω όρκο επ' αυτού.

Η συγκεκριμένη φράση του τίτλου, λεγόταν στην αρχαία Αθήνα την 13η μέρα του μηνός Ανθεστηριώνος (που ήταν και η τελευταία μέρα των Ανθεστηρίων) και σήμαινε κάτι σε στυλ "πίσω στη θέση σας φαντάσματα! Διότι τα ανθεστήρια τέλειωσαν"!
Τη σχέση των φαντασμάτων με τα ανθεστήρια, μπορεί να την εξετάσουμε άλλη φορά. Δεν είναι το σημερινό θέμα. Απλώς να πούμε ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι πίστευαν ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, τα φαντάσματα έβγαιναν να κόψουν βόλτες ανάμεσα στους θνητούς.

Έτσι πρέπει να είναι, διότι έκπληκτος βλέπω ότι στις μέρες μας, ήτοι στα τέλη του φετινού Φεβρουαρίου, τα φαντάσματα της γελοιότητας, της ασχετοσύνης και του καραγκιοζισμού, ντυμένα με στολή δημοσιογράφων και άλλων (ω, ναι) έγκυρων προσώπατων, βγήκαν τη φαντασματική τους παγανιά έχοντας βάλει δήθεν στο μάτι την ελευθερία ενός ή δύο μπλογκ, ή έστω την ελευθερία του συνόλου των μπλόγκερς, ενώ στην πραγματικότητα έχουν βάλει στο μάτι το σύνολο της ελευθεριακής αθυροστομίας των Ελλήνων.
Ενός λαού που έχει κατοχυρώσει με πατέντα τη φράση "Γαμώ τα υπουργεία σας"...

Που πάτε ρε δόλια (και άσχετα) φαντάσματα?
Τόσο πολύ σας χαλάει το ότι σας κράζει ο κόσμος στα καφενεία? Έχετε μπει σε καφενείο ορέ? Έχετε καταλάβει τι γνώμη έχει ο κόσμος για σας?
Ε, τι άλλαξε με τα μπλογκς?
Αυτά που σας σούρνουν στα καφενεία, τώρα έχετε την τιμή να σας τα σούρνουν και ηλεκτρονικώ τω τρόπω. Σιγά τα ωά. Σιγά τη διαφορά.

Αν σας πειράζουν αυτά που διαβάζετε ηλεκτρονικώς, θα έπρεπε να κλείσετε και τους καφενέδες, ω! άσχετοι! Διότι, εκεί να δείτε πληροφορίες που διαχέονται σε βάρος σας...

Τόσο πολύ τρέμετε ορέ δημοσιογραφο-φαντασματαίοι το γεγονός ότι επούλεψεν (οριστικώς και προ πολλού) η μονοκρατορία της δικής σας ελεγχόμενης και κατευθυνόμενης πληροφορίας?

Θα βάλουν λέει νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των μπλογκς.
Οκέϋ, ας το βάλουν.
Αλλά να κατανοήσουν πρώτα που ακριβώς θα το βάλουν τελικά. Διότι εγώ κάτι υποψιάζομαι περί του "που θα το βάλουν", τελικά.
(Ίσως στο συρτάρι).

[Ειρήσθω εν παρόδω και προς άρσιν πιθανών παρεξηγήσεων, το επίμαχο μπλογκ -για το οποίο υποτίθεται ότι γίνεται όλο το τζέρτζελο- πάντοτε μου προκαλούσε εμετό. Και ομιλώ για εμετό ίδιας ποσότητας και ποιότητας με εκείνον που μου προκαλεί το σύνολο των τηλεκαναλιών και το σύνολο των εφημερίδων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ήθελα να στερήσω το δικαίωμα από τον κάθε -λόγου χάριν- αστυνομικό συντάκτη ενός καναλιού, (Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι γελάσει με τους αστυνομικούς συντάκτες?) να βγάζει τα σαδιστικά σώψυχά του ή να διασπείρει κατευθυνόμενες πληροφορίες κατ' εντολή της ΓΑΔΑ, ας πούμε.
Ως εκ τούτου, για να είμαι συνεπής, οφείλω να υπερασπιστώ και το αντίστοιχο εμετικό δικαίωμα του επίμαχου μπλογκ
].

Και μιας ο λόγος έφερε τον εμετό,
ιδού και δείγμα μιας εμετικά διατυπωθείσης και διατυπωνομένης δικτυακής "δημοσκοπήσεως" :


Την τιμή για την άνωθεν θαυμαστή διατύπωση των δημοσκοπικών ερωτημάτων, την είχε το σάϊτ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" (σιγά μην του βάλω και λινκ) και την εντόπισε το μπλογκ του Χρήστου του Μόρφου (ασφαλώς εδώ βάζω λινκ, μιας και είναι κάτι αξιόλογο).

Μπράβο στην καλή εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για τον αντικειμενικό τρόπο που θέτει τα ερωτήματα!
Τέτοια ενημέρωση θέλουν. Μπράβο τους που μας δείχνουν τι εννοούν ως πληροφόρηση!

4 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΦΕΝΕ ΕΧΩ ΕΣΤΙΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΓΚΡ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ, ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΟΥΠΕΡΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΣΤΑΚΙ!
    ΟΣΟ ΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΨΗΦΟΡΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΡΥΠΟΥ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣς ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΤΣΕΚΑΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ 70 -30, ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλκοόλ δεν πίνω,αλλά ενδιαφέρομαι να κάνω ένα δικό μας τσιπουράδικο.
    πολλές δυνάμεις δεν Δια-θέτω,αλλά ενδιαφέρομαι για ομάδα άμεσης δημοκρατίας.και σας χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Athena, το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να ψηφίσουν στο γκαλοπάκιον του ΕΤ. Διότι αν ψήφιζαν πολλοί, το ποσοστό 30% των βιτσιόζων που γουστάρουν λογοκρισία, θα ήταν ανησυχητικό...

    Xytos, οτιδήποτε αμεσοδημοκρατικό με ενδιαφέρει! Και με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται με τσίπουρο! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έξοχα,διπλό ενδιαφέρον και ανοιξιάτικη χαρά.λεπτομέρειες έτσι που κάνεις εισαγωγές ωραίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si