Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

ΖΗΤΩ Η ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ (μέρος βήτον)



(Τι είναι η σημαία τούτη ορέ)?
Η δίπλα παρατιθέμενη σημαία, θεωρητικώς δεν έχει καμία σχέση με τους παπαρολόγους της ομάδας έψιλον. Σαν αυτό που λένε στις ταινίες: Πάσα ομοιότης είναι εντελώς τυχαία. Απλά, οι δημιουργοί της έτυχε να έχουν την ίδια εποχή, την ίδια έμπνευση με τους παπαρολόγους εψιλονιανούς. (Συνήθως θέλω να μιλώ με βεβαιότητα. Όπως θα παρατηρήσατε, αυτή τη στιγμή ΔΕΝ μιλώ με βεβαιότητα).
Η δίπλα παρατιθέμενη σημαία έχει δυό έψιλα, τα οποία θεωρητικώς σημαίνουν "Ελλήνων επιστροφή". Την ψάρεψα από εδώ, όπου υπάρχει και η μικρή-πικρή ιστορία της. Την οποία ιστορία της, δεν θέλω να μάθω, διότι φοβάμαι πως θα πικραθώ. Μου αρέσει να πικραίνομαι, με προάγει και με προαγάγει (όπως λέμε προαγωγός) σε καλύτερο άνθρωπο η πίκρα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση προτιμώ να μην πικραθώ. Ήτοι, όχι άλλο έψιλον κάρβουνο.

Συνεχίζουμε με τα περί των έψιλον:
Όταν κάποιος είναι μεγαλομανής αποτυχημένος και ξεφτίλας, έχει μπροστά του δυό δρόμους:
Ο ένας τον οδηγεί στην αλήθεια. Στο ότι πρέπει να αντιμετωπίσει κατάματα την αποτυχία του, να συνειδητοποιήσει τις αιτίες της αποτυχίας και της ξεφτίλας του και να δουλέψει σοβαρά για να την ξεπεράσει. Θα λέγαμε ότι αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος.

Όποιος όμως ακολουθήσει τον άλλο δρόμο, θα βολευτεί με τη σκέψη πως κάποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι για την ξεφτίλα του, κάποιοι μυστηριώδεις συνωμότες, κάποιοι κακοί δαίμονες, κάποια μυστική αδελφότητα που κυβερνά τον κόσμο με σκοπό την ολοκληρωτική καταστροφή.

Σκέφτεται λοιπόν ο μεγαλομανής αποτυχημένος-ξεφτίλας: Πως να αντιμετωπίσω την κακία και μοχθηρία όλων αυτών των σκοτεινών κύκλων? Προφανώς θα πρέπει να διαθέτω εγώ, ακόμα μεγαλύτερη κακία και μοχθηρία από όση διαθέτουν αυτοί, ώστε να τους τσακίσω!
Και καταλήγει να γίνει εχθρός του ανθρώπινου γένους...

Κάπως έτσι ξεκίνησε η φάση με τον Χίτλερ, κάπως έτσι ξεκίνησε και η φάση με τους Έψιλον - από τη μεγαλομανή παράνοια κάποιων εξευτελιστικά αποτυχημένων. Και θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε τους εψιλονόπληκτους ως ένα φύραμα γελοίων. Δεν είναι. Είναι ένα φύραμα επικίνδυνων ανθρώπων. Όποιος κάτσει να ψάξει την ιστορία της ανόδου του ναζισμού, έκπληκτος θα διαπιστώσει ότι η ισχυροποίηση του ναζισμού βάδισε πιασμένη χέρι-χέρι με την ανάπτυξη της πίστεως σε παραψυχολογικο - θρησκευτικο - μεταφυσικο - μυθολογικά φούμαρα. Τα οποία φούμαρα, είχαν εμφανέστατη υλική υποστήριξη από τομείς του κράτους και του κεφαλαίου.
Θα ήταν αδύνατον να απουσιάζει το κεφάλαιο και το κράτος από το πανηγύρι της παράνοιας... Το κεφάλαιο και το κράτος, ανέκαθεν ψάχνουν δουλάκια που να κάνουν τις χοντρές δουλειές έναντι πινακίου φακής...

Μπορεί να τους παίρνουμε στην πλάκα τους Έψιλον (και δικαίως τους παίρνουμε στην πλάκα) αλλά κατά βάθος είναι επικίνδυνοι. Το πόσο επικίνδυνοι είναι, γίνεται αντιληπτό αν αναλογιστούμε ότι ναι μεν οι "Έψιλον" είναι φρούτο ελληνικής παραγωγής, ωστόσο διεθνώς υπάρχουν πολλά αντίστοιχα φρούτα. Στο παρόν ποστ θα κάνουμε ένα διάλειμμα για να επικεντρωθούμε στην (πρώην) γιουγκοσλαβική εκδοχή του εν λόγω παρανοϊκού φρούτου.

Διότι μπορεί εμείς εδώ να έχουμε την ομάδα με το ξενέρωτο όνομα Έψιλον, αλλά οι Σέρβοι αδελφοί μας έχουν (είχαν) μια αντίστοιχη ομάδα με το σέξυ όνομα "Ομάδα 69". 69!!! Καύλα!!!

Τον Ιανουάριο του 2000, στη Σερβία γινόταν της πουτάνας. Μέσα στο χαλασμό, κάποιες σέρβικες εφημερίδες δημοσιοποίησαν την πληροφορία ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '90, ο γιουγκοσλαβικός στρατός είχε ιδρύσει την "ομάδα 69". Η ομάδα αυτή απαρτιζόταν από διαφόρων ειδών παπατζήδες: Καυλωμένους στρατιωτικούς, καραγκιόζηδες πολιτικούς, προφήτες, αστρολόγους, παπάδες, παραψυχολόγους, γιόγκι, και εν γένει αντίπαλους της νέας τάξης.
(Δεν θα ήταν αυθαίρετος ο παραλληλισμός της ομάδας 69 με την -χρονολογικώς προηγηθείσα- δράση του καθηγητού Πρόκου εις τα καθ' ημάς -προκαταρκτικά για τον Πρόκο, εδώ, σε ένα κείμενο που θέλει υπομονή).

Μάλιστα, ένας αρθρογράφος του περιοδικού Zona Sumraka (η ζώνη του λυκόφωτος), "ομολόγησε" ότι από το 1993 συνεργαζόταν με την ομάδα 69 (αλλά και εις τα καθ' ημάς, έχουμε 2-3 ανάλογες περιπτώσεις αρθρογράφων αντίστοιχης παραδοχής -οι ακούοντες ας εννοούν).
Σύμφωνα με τον εν λόγω αρθρογράφο, η ομάδα 69 συνδύαζε την παραψυχολογία με τις εφευρέσεις του (οπωσδήποτε θανόντος το 1940 στην Αμέρικα γιουγκοσλάβου παπατζή-μπατίρη) Νίκολας Τέσλα, όλα αυτά σε ένα ζόρικο πρότζεκτ που είχε τον κωδικό "Σέρβικος καθρέφτης" (Serbian mirror). Ο στόχος του πρότζεκτ "Σέρβικος καθρέφτης" ήταν διπλός:
Αφενός να προωθήσει την ειρήνη και τη διεθνή συμπάθεια προς τη Σερβία, αφετέρου να εξοντώσει τους ηγέτες-εχθρούς της Σερβίας.

Και κάπου εδώ αρχίζει η παράθεση των παπαρολογικών επιτευγμάτων της ομάδας 69: Μέσω παραψυχολογικών παπαρολογιών, κατάφερε να εξοντώσει τον Μιτεράν, τον Τουργκούτ Οζάλ, τον Γιτζακ Ράμπιν, ενώ με τον Κλίντον δεν τα κατάφερε απόλυτα, τον έκανε όμως να σπάσει το πόδι του... (Αν δεν με πιστεύετε, ρίχτε μια προσεκτική και αναλυτική ματιά εδώ: http://www.yorku.ca/soi/Vol_1/_HTML/Pavlovic.html)
(θυμηθείτε το κείμενο του απολώνιου)

Κάτι τέτοιες παπαριές κυκλοφορούσαν ως δημοσιεύματα και φήμες τον Ιανουάριο του 2000 στο Βελιγράδι.
Οι αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι, είπαν να βάλουν ένα τέλος σε όλη αυτή την παπαρολογία, ρωτώντας τον Σβέτοτσαρ Ράντιτσιτς (εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου άμυνας) αν ισχύει όλη αυτή η παπαρολογία. Προς μεγάλη τους έκπληξη, ο εκπρόσωπος τύπου, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ομάδας 69 και την ένταξή της στο πλαίσιο ενός πολυμέτωπου αγώνα "ενάντια στη νέα τάξη".

Ήτοι, το σέρβικο κράτος και το σέρβικο κεφάλαιο δήλωσαν επίσημα πίστη και υποταγή προς τους παπαρολόγους της ομάδας 69. Βαδίζουν χεράκι-χεράκι μαζί τους.

Βέβαια η κατάληξη είναι γνωστή:
Παρ' όλη την υποταγή στους αεριτζήδες, η Σερβία δεν την έβγαλε καθαρή. Για την ακρίβεια, η Σερβία την ήπιε. Απλώς έχασε.
Όπως -και εις τα καθ' ημάς- παρ' όλη την υποταγή του ΓΕΣ στον καθηγητή Πρόκο, η Κύπρος δεν την έβγαλε καθαρή. Η χούντα, επίσης δεν την έβγαλε καθαρή.

Φαίνεται πως η παπαρολογία είναι ανίσχυρη να φέρει την ευνοϊκή λύση σε πόλεμο. Φαίνεται πως στον πόλεμο τον λόγο τον έχει ο Άρης, ο οποίος δεν πολυχωνεύει τον υπερβατικό διαλογισμό. Προτιμάει ξερωγώ τα μπράτσα και τα οπλικά συστήματα και τον πατριωτισμό. Αλλά και η Αθηνά, αν και πιο ιντελλεκτουέλ, δεν δίνει τη νίκη στους φλούφληδες παπαρολόγους... Κι αυτή τα μπράτσα και τα οπλικά συστήματα προτιμάει, μαζί με τον πατριωτισμό.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει, που λέγανε και κάποιοι...
(Αβίαστα βγαίνει το ηθικό δίδαγμα ότι με κλανιές δεν βάφονται αυγά. Περί του τι είναι κλανιές και τι είναι αυγά ως προς τα καθ' ημάς, μπορεί ο αναγνώστης να ψάξει τον πόλεμο του 1897. Διότι ήτο ευγενώς κινούμενος ο πόλεμος του 1897 -ευγενέστερα κίνητρα δεν θα μπορούσε να υπάρξουν, ακόμα και οι απόλυτοι ειρηνιστές στέκονται σκεπτικοί μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο- αλλά τον ήπιαμε τελικά...
Κάποια στιγμή πρέπει να γράψω κάτι για το 1897...)

Παλιά, είχε γυριστεί μια ταινία με τίτλο "Ένας ήρως με παντούφλες" με τον αξέχαστο Λογοθετίδη. Να την δείτε! Είναι διδακτικότατη, ειδικά όσον αφορά τον τομέα των σχέσεων μεταξύ κράτους, κεφαλαίου και παπαρολόγων-αεριτζήδων. Είναι η απόλυτη καταγγελία της πατριδοκαπηλείας. Βέβαια η ταινία έχει να κάνει με έναν αδριάντα. Δεν έχει να κάνει με μίζες για ανάπτυξη οπλικών συστημάτων (τα οποία οπλικά συστήματα ουδείς είδε). Αλλά έχει να κάνει με μίζες. Αυτό είναι γκαραντί.

Ευτυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε σχέσεις συναλλαγής ανάμεσα στο κεφάλαιο, το κράτος και την "ομάδα έψιλον". Στην Ελλάδα, το κράτος ουδέποτε χρηματοδότησε τους παπαρολόγους έψιλον.

Κλείνω αυτή τη δημοσίευση με την προειδοποίηση ότι επίκειται η ενθάδε παράθεσις του τραγουδιού του Χάρρυ Κλυνν "Έφεξεν η ανατολή". Συνιστώ να το ακούσετε! Πρόκειται για διασκευασμένο δημώδες άσμα, που αναφέρεται στον πάνσοφο τέως υφυπουργό εθνικής αμύνης Γεώργιο Πέτσο. Δεν παίρνω την ευθύνη για το τραγούδι. Δεν θέλω την ευθύνη. Δεν το έγραψα εγώ. Ο Χάρρυ Κλυνν το έγραψε. Σε αυτόν να γίνουν αι μηνύσεις. Βέβαια το τραγούδι αναφέρεται στην περίοδο Κοσκωτά, αλλά κάπου στο βάθος του μυαλού μου κάτι θυμάμαι σχετικό με τον μακαρίτη Γκιόλβα.

Εννοώ εκείνο εκεί τον Γκιόλβα, για τον οποίο η Ντορέττα Πέππα (αξιολογοτάτη συγγραφεύς και ιέρεια) συνέγραψε ένα πόνημα με τίτλο του στυλ "Έλλην-Εφευρέτης-Εξκάλιμπερ". Τρία έψιλον σα να λέμε... (Οι πιο ψαγμένοι ιστορικώς, θα έχουν εντοπίσει την ναζιστική οργάνωση ΕΕΕ κάπου στο μεσοπόλεμο... Ένα έχω να τους είπω: Είστε καχύποπτοι!!!)

Τώρα που κολλάει ο Γκιόλβας? Τα έχω θολά μέσα στο μυαλό μου: Ίσως ο Χάρρυ Κλυνν, ως υφυπουργός Αμύνης να χρηματοδότησε τον Γκιόλβα. Ίσως ο Πέτσος να χρηματοδότησε τον Χάρρυ Κλυνν. Ίσως ο Γκιόλβας να χρηματοδότησε εμένα, βάσει του σεναρίου της ταινίας "ένας ήρως με παντούφλες" που λέγαμε... Δεν θυμάμαι και δεν θέλω να ξέρω. Ίσως να ήταν τόσο παράλογη και αναιτιολόγητη η χρηματοδότηση του Γκιόλβα, ώστε να τον χρηματοδότησα μόνο για να πάρω μίζα... Δεν θυμάμαι. Μπορεί να φταίει και το κύκλωμα του καθηγητού Πρόκου, άλλωστε... Ίσως γι' αυτό να χρηματοδοτήθηκε ο Γκιόλβας... Μπορεί να φταίει ακόμα και ο Λιαντίνης. Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τον Λιαντίνη? Δεν θυμάμαι άλλωστε... Είπαμε, δεν θυμάμαι!

Θα θυμηθώ και θα επανέλθω (εν καιρώ) με το ΖΗΤΩ Η ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ (μέρος γαμόν).

3 σχόλια :

  1. A, δεν ξέβρω τι λέτε εσείς αλλά ο Φουράκης, ο κ. Παππάς με το papimi, ο Χαρδατρέλλας, ο Γκιόλβας, ο Πέτσος, ο Χάρρυ Κλύν και ο Λιακό είναι Αιπσηλωνάρες με πατένδα.

    Άμα πάνε και στο άστρο από το οποίο κατάγονται ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πεταλωτά, το δίλημμα είναι μεγάλον: αν φύγουν όλοι αυτοί για το άστρον καταγωγής των, με ποιούς θα γελάγωμεν μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε χάνεις στροφές. Πάμε για επισκευή σασμάν, το λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si