Σάββατο, Φεβρουαρίου 21, 2015

Ξυνὸν γὰρ ἀρχὴ καὶ πέρας ἐπὶ κύκλου περιφερείας

Οπότε, υπό αυτή την ηρακλείτεια θεώρηση του κύκλου, τούτο δω το πράμα, ο παρών τόπος ας πούμε, ενδέχεται να έχει κάνει τον κύκλο του.
Θα δείξει.
Σε κάθε περίπτωση "τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεὸν πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν" που λένε και τα χριστιανά αδέρφια μας.

16 σχόλια :

  1. Κρίμα φίλε μου.
    Ελπίζω "να δείξει" θετικά και να αναθεωρήσεις την απόφασή σου.
    Εν πάση περιπτώσει ευχαριστούμε για όσες ωραίες στιγμές μας έχεις προσφέρει, ελπίζοντας ότι θα συνεχιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει είναι κατανοητό να κουραστεί κανείς μετά από τόσα χρόνια.. Όμως «τώρα»περισσότερο από άλλοτε χρειάζονται όλοι.
    Μήπως αν αλλάξεις τα χρώματα του μπλοκ επιστρέψει η όρεξη;Απαιτούμε τη συνέχεια του ιστολογίου,κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Περίκαλε
    Ασε τις χαζομάρες και κάτσε στ αυγά σου..:( ( Με την καλή έννοια )

    και μάθε και τα καθέκαστα :
    Οι Αυτοί ....( ξέρεις ποιος ) με βρήκε και στον νέο μου λογαριασμό !! Μόλις πήρα mail απ τον Ηράκλειτο !! Είχαν mail οι αρχαίοι πρόγονοι??
    Δώσε μου την συμβουλή σου !! Τι να κάνω??? Να του ρίξω μερικά γαλλικά ( για καλό σκοπό..) ή θα θυμώσουν οι Θεοί?? Αναμένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Ελίτσα,
    σπάω τη σιωπή μου (και τ' αυγά μου) και απαντώ:

    Σε είχα προειδοποιήσει ότι μπροστά στον εν λόγω, τύφλα να 'χει το τρισυπόστατον της ομοουσίου τριάδος η οποία τριάδα είναι Ένα. Εδώ μιλάμε ότι ο εν λόγω ένας (του οποίου το όνομα κανονικά θα έπρεπε να είναι Λεγεών διότι όντως αυτός ο ένας είναι όλοι αυτοί -που ξορκισμένοι να 'ναι ούλοι τους). Και σε είχα προειδοποιήσει ότι είναι δαιμόνιος και σατανικός κι έχει την ικανότητα να αλιεύει πληροφορίες.
    Έτσι βρήκε το mail σου ο Ηράκλειτος (μη χέσω).
    Και βέβαια, δεν ξέρω αν είχαν mail οι υπόλοιποι πρόγονοι, πάντως ο Ηράκλειτος από αρχαιοτάτων χρόνων είχε mail. Θυμήσου τη φράση του "ήθος ανθρώπω δαίμων" και αντιπαράβαλέ την με τον όρο mailer-daemon . Από την αντιπαραβολή θα αναφανεί ανάγλυφα και διάφανα το πασίδηλο γεγονός ότι ήδη από την εποχή του Ηράκλειτου υπήρχαν πολυ-υπόστατοι μπαγλαμάδες σαν τον/τους εν λόγω που ανάγκασαν τον σκοτεινό φιλόσοφο να φτιάξει το πρώτο mailer-daemon της ιστορίας προκειμένου να προφυλάξει το ήθος του. Κι εμείς, ως ελάχιστοι μπροστά στον Ηράκλειτο (τον αρχαίο φιλόσοφο, έτσι? όχι τον τωρινό τυρέμπορα), οφείλουμε να ακολουθήσουμε τη διδαχή του (του αρχαίου φιλόσοφου, έτσι? όχι του τωρινού σχιζοειδούς δυσκοίλιου).

    Σε κάθε περίπτωση, κρίνω πως η εκ μέρους σου ρίψη/πτώση γαλλικών ελάχιστα θα τον βοηθούσε, δοθέντος ενός εκ γενετής αποκτηθέντος accent vlahique του εν λόγω που δύσκολα θα επιτρέψει έστω και την αμυδρή εκ μέρους του κατανόηση των γαλλικών -ακόμα και τα γαλλικά εμπεριέχουν λεπτές χρωματικές φωνητικές αποχρώσεις που ο εν λόγω, εξαιτίας του εκ γενετής αποκτηθέντος accent vlahique, είναι αδύνατον να συλλάβει.

    Ως εκ τούτου φρονώ πως το mailer-daemon που εμπεριέχεται στο "ήθος ανθρώπω δαίμων" του ορίτζιναλ Ηράκλειτου, μάλλον είναι η πρέπουσα στάση απέναντι σε τούτη την προσωποποίηση τούτης της ιδιότυπης εκφυλιστικής εγκεφαλοπάθειας των ημερών μας.

    Με υψωμένη γροθιά και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
    Ο υψηλόβαθμος κασόνος
    Συντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ εν παρθένω Μαρία αδερφέ ( δεν κατάλαβα .. και στις προσφωνήσεις ανδροκρατία? )
    Ζω ένα δράμα ...
    Πρώτον απορώ πως στον διάολο κάνουν τόσα προφίλ στο f/b ( ξέρεις ποιος ) κι εγώ αναγκάστηκα να ζητήσω βοήθεια από άλλους για να μου φτιάξουν το δεύτερο δικό μου..
    Δεύτερον επειδή ο ακατανόμαστος μου είχε στείλει κάποτε μνμ στο gmail μου και υπήρχε στις επαφές μου προσπαθώντας να τον εξαφανίσω από προσώπου γής , διέγραψα κατα λάθος όλες μου τις επαφές και δεν έχω πια επαφή με τι επαφές μου και πως να τις προσκαλέσω απ την αρχή αφού δεν έχω τίποτα να τους πώ ( των επαφών μου )..
    Για το δράμα μου αυτό φταίς κι εσύ και πρέπει να το παραδεχτείς και να μου βρείς μια λύση ..

    Αλόχα..

    Υ.Γ Μόλις αντελήφθην πως ούτε γαλλικά , - που τα δικά μου θα τα καταλάβαινε - μπορώ να του ρίξω γιατί χτυπάει και εξαφανίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή εν Ήρα αδελφή Ελίτσα,
      μεγάλο το δράμα που περνάς και το καταλαβαίνω, αλλά σε είχα προειδοποιήσει ότι πρόκειται για άτομο πανέξυπνο, με διπλό καρμπιρατέρ, γιαπωνέζικα ζαντολάστιχα, κορεάτικες τσιμούχες και δάκτυλα (ιδίως του δεξιού χεριού) γυμνασμένα και εξασκημένα στην πληκτρολόγηση ελληνοπατριωτικών ψυχοπαθολογημάτων. Κάτι τέτοιοι φορείς της γνήσιας νεοελληνικής κουλτούρας, σου φτιάχνουν στο πι (=3,14) και φι (=1,618) καμιά χιλιάδα προφιλ αλουμινίου στο fb, όπως κάνουν και οι μαθητές γυμνασίου και γενικά οι ανώριμοι και δειλοί χαρακτήρες.
      Ήταν αναμενόμενη λοιπόν -και παραδέξου το- η hit & run τάση του, βγαλμένη μέσα απ' την γνήσια νεοελληνικότητα κι απ' τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας, που όσο να'ναι όλο και κάποια κατάλοιπα δουλοπρέπειας και δειλίας έχουν αφήσει στο dna τέτοιων ατόμων.

      Οπότε ναι μεν από μια άποψη σε θαυμάζω που έστω και από αβλεψία έβαλες τέτοιο οικοδομικό υλικόν στις επαφές σου (και σαφώς καταλαβαίνω ότι προφανώς πρόκειται για επαφές σημαντικής σημασίας -διότι μόνο μεταξύ επαφών σημαντικής σημασίας θα είχε θέση ένας τέτοιος ελαφρώς μεταχειρισμένος τσιμεντόλιθος), όμως αναγνωρίζοντας κι εγώ το μερίδιο ευθύνης μου, σκέφτομαι να διοργανώσω ημερίδα ή εσπερίδα μελέτης του φαινομένου, κατά την οποία θα μαζευτούμε καμιά δεκαριά άνθρωποι που κατά καιρούς έχουμε γελάσει με τον καραγκιόζη και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και, εν τέλει, θα πιούμε κανένα μοχίτο στην υγειά εκείνου που τόσο πασχίζει να κρατά το χιούμορ μας ζωντανό -το ζωντανό!

      Διαγραφή
  6. Ωστε τέτοια λές για μένα στις γυναίκες παλιοζηλιάρη εε??
    Και όπως καταλαβαίνεις ΔΕΝ είμαι η Ελίτσα.
    Της χάκαρα το λογαριασμό στο Gmail της και έσπασα τον κωδικό της ..
    Χαχα ημερίδα , χαχα εσπερίδα!
    σιγά μην κάνεις και χοροεσπερίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που ξαλαφρώνεις την ψυχή σου άγνωστε/η φίλε/η,
      επίτρεψέ μου όμως να σε προειδοποιήσω πως ενδέχεται να ομολογείς έκνομες πράξεις κι αυτό δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να το κάνεις δημοσίως -εμείς εδώ οι 3-4 που μόλις διαβάσαμε την ομολογία σου, ας πούμε, είμαστε ένα κοινό, οι 2-3 αναγνώστες που θα δουν τυχαία την ομολογία σου είναι ένα κοινό και η ύπαρξη κοινού αποτελεί τεκμήριο δημοσιότητας της ομολογίας σου. Άμα είναι βγες και στην Ομόνοια να το βροντοφωνάξεις, τι να σου πω...

      Διαγραφή
  7. Δεν είναι άγνωστος Περίκαλε
    Ο φίλος μας είναι και μου ζήτησε την άδεια για να το κάνει ..
    Εξ άλλου θα πίναμε και Μοχίτο στην υγειά του που καταφέρνει και κρατά το χιούμορ μας ζωντανό..Το ξέχασες κιόλας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πάντως σε κάθε περίπτωση πίνουμε (όχι μοχίτο -έχει κρύο ακόμα) στην υγειά όποιου κρατάει σταθερά ψηλά την επισκεψιμότητα του μπλογκ χαρίζοντας απλόχερα κλικ. Τα κλικ χτίζουν καριέρες, τελεία.
      Από την άλλη, βέβαια, θα μπορούσα να πω ότι είναι κάπως απογοητευτικό βρε Ελίτσα ν' αψηφίσεις μια τόσο στενή φιλία σαν αυτή που μας ένωνε, και να στραφείς σε αυτό το ...απολλώνειο να το πω? ...αριστοτελικό να το πω? ...ελλάνιο να το πω? ...επικούρειο να το πω? ...ας το πω απλώς τουρλού.
      Μα να στραφείς σε αυτό το τουρλού και να ξεχάσεις τις ατέλειωτες ώρες ανταλλαγής μηνυμάτων και τα ατέλειωτα καφάσια μπύρες?
      Τι να πω? Ένα θα πω: Η προαναφερθείσα δεκαριά των ατόμων με τα μοχίτο θα γίνει εννεάδα -σαν αυτές του Πλωτίνου.

      Διαγραφή
  8. Σύντ

    Τοῖς ἀγαπῶσι τὸν φίλον ( που μας κάνει και γελάμε, όσα ελαττώματα κιαν έχει ) πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν.
    Εξ άλλου εσύ δεν είπες πως το ήθος του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του ,( ή δεν το μεταφράζω σωστά?? )

    ( Αν χτίζουν καριέρες τα κλικ λέει.... Βρε αν υπήρχε f/b o Αρχιμήδης νομίζεις πως θα ζητούσε που να σταθεί για να κινήσει την γή? )

    Τον κύριο Πλωτίνο δεν τον γνωρίζω αλλά εύχομαι η εννεάδα σας να περάσει όμορφα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκαραντί! Θα είναι η πιο γκαγκάν εννεάδα λέμε! Η Πέμπτη! Εκείνη που αναλύει τις τρεις αρχικές υποστάσεις των μπουγάδων!

      Διαγραφή
  9. Κάτι περίεργο συμβαίνει με τον υπολογιστή μου και αδυνατώ να διαβάσω το κείμενο της πέμπτης !!
    Το έβαλα στην αναζήτηση του translate.google.gr πολλές φορές αλλά στην οθόνη μου βγάζει συνεχώς μια μούτζα ! ! !
    Νομίζεις πως πρέπει να δεί τον υπολογιστή μου τεχνικός??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμοδιότερος θα ήταν ένας μουτζαχεντίν!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα.Πως πάει η ξεκούραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si