Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Έχουν συμβεί πολλά περίεργα πράγματα σ' αυτό το χώρο. Όταν μοιράζαμε την προκήρυξη του "Συναγερμού πείνας" (Υπάρχει δημοσιευμένο το κείμενο στο Ιδεοδρόμιο) εμφανίστηκαν "σύντροφοι" που μας είπαν πως "Αν σας έβλεπαν οι Ισπανοί αναρχικοί θα σας εκτελούσαν, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά".
Χρειάζεται λοιπόν σοβαρότης!!!
Πόσο έξω έπεσα που νόμιζα πως εκείνα που μας λείπουν είναι η φαντασία, το χιούμορ κι οι παλαβές ενέργειες έξω από κάθε λογική των ανθρωποειδών.
Τώρα εξηγείται γιατί κάθε ενέργεια που κάνω πέφτει στο κενό. Όπως τότε που πήγαιναν τον Κυρίτση στον Ανακριτή (για κείνα τα 8 μπουκάλια) έτσι έλεγα εγώ και δε θα μας χώσουνε και μέσα για 8 μπουκάλια.
Και πήγα μ' ένα πλαστικό αυτόματο που έκανε βζουν-βζουν (ήταν απ' αυτά τα διαστημικά). Και πέφταν κάτω Ασφαλίτες και Δημοσιογράφοι όταν γονάτισα στα ξαφνικά και πυροβόλαγα. Κι είχαμε και το χέρι μας κρεμασμένο με επίδεσμο ότι είμαστε τρομοκράτες, μας τραυματίσανε. ΧΑ ΧΑ. Κι ανεβήκαμε και πάνω στους διαδρόμους κι έπαιζε και κάποιος φυσαρμόνικα. Κι ο σοβαρός ανακριτής που βγήκε έξαλλος να απαγγείλει κατηγορίες προσβολής του χώρου, έμεινε σύξυλος όταν άκουσε εμείς να του απαγγέλουμε αυτουνού δεκάδες κατηγορίες που συνοδεύονταν από το ρυθμικό βζουβζούνισμα του πυροβόλου και τη φυσαρμόνικα.
Ώσπου ο ανακριτής να ξαναβγάλει έξω τη γλώσσα του που την είχε καταπιεί, εμείς είχαμε φύγει.
Αλλά και η ενέργεια αυτή έπεσε στο κενό γιατί την έκανα μονάχος. Δεν ήρθε κανείς από όσους είχαμε συμφωνήσει το βράδυ και δυο τρεις που ήταν εκεί τους μαζεύαμε εγώ και ο Θανάσης (ο Θανάσης ήταν ο μόνος που ήρθε) από Μουσείο και Εξάρχεια.

Κι έτσι δεν καταφέραμε 30 (τριάντα) τρομοκράτες με πλαστικά πυροβόλα να κάνουμε ρεζίλι τους δικαστές και τις κατηγορίες τους και τα τρομοκρατικά τους νομοσχέδια.
Πάντως το γεγονός, πήρε έκταση απ' τις εφημερίδες και με έιχαν και πρωτοσέλιδη φωτογραφία με το αυτόματο σε κύκλο και με τίτλο "Μασκοφόροι με μπιστόλια συμπαραστέκονται στους τρομοκράτες" και στα ψιλά "τα όπλα ήταν πλαστικά". Φωτογραφία από πίσω, γιατι οι φωτορεπόρτερς που ήταν από μπρος τρόμαξαν κι αυτοί και πέσαν χάμω και φωτογράφιζαν τα ταβάνια.
Κι ενώ ξέρανε ποιός το 'κανε δεν το αναφέραν, γιατί τους είχαμε πει πιο πριν ότι μ' αυτά που γράφουν γίνονται χαφιέδες και φαίνεται το σκέφτηκαν.
Αυτό συνέωη γύρω στις αρχές Μάη του '78 κι είχα μαζί μου και το πιτσιρίκι και δε φορούσα μάσκα.
Κι έτσι βρήκαν ευκαιρία οι διανοούμενοι, οι δικηγόροι κι οι κομματικοί, να κάνουνε καταγγελίες για το "τρομοκρατικό", αλλά τους Κυρίτσηδες ποτέ δεν αναφέραν που αυτοί ήταν που χρησιμοποιήθηκαν τότε για να το ψηφίσουν στην Βουλή.
Μέχρι του σημείου που όταν στη συγκέντρωση του δικηγορικού συλλόγου ενάντια στο τρομοκρατικό θέατρο "ΑΚΡΟΠΟΛ" πήγαμε να κάνουμε λόγο για το Φίλιππα και τη Σοφία, αυτοί μας πέταγαν έξω και επειδή δεν φεύγαμε, φώναξαν και τους μπάτσους, αλλά οι μπάτσοι τα χάνουνε μέσα στον κόσμο κι έτσι μείναμε στην είσοδο με ένα κουτί φωνάζοντας "έρανος για τους τρομοκράτες αναρχικούς, για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, χωρίς δικαστήρια και δικηγόρους"
Και η πλάκα είναι ότι μαζέψαμε και λεφτά.

Τα ματογυάλια
Πολλά περίεργα πράμματα συμβαίνουνε στον κόσμο
κι η επαναφομοίωση στο σύστημα αρχινά.
Σοφά κεφάλια κάνουνε για μας το δικηγόρο
και πα να προαρμόσουν τ' απροσάρμοστα.

Πως "αναρχία" δε σημαίνει αταξία...
αυτά είναι λόγια περιττά,
που καλουπώνουν μια μοντέρνα ελευθερία
αλλά κι αυτή με όρια.

Πολύ διασκεδάστηκε το φιάσκο συναυλία
κι οι συντρόφοί μας δήλωσαν οι μόνοι αναρχικοί.
Αλλά κι εμείς μπλεχτήκαμε σε καρεκλολογία
κι αλλίμονο κερδίσαν πάλι οι θεσμοί.

Την εσωτερική μιζέρια σας σκοτώστε
Σ' αυτό κι εγώ ατομιστής
Μα σύντροφε μου σε καλώ, αν θέλεις, όρσε
Μαζί μου να συνεργαστείς.

Πολλά περίεργα πράμματα περάσανε και μείναν
κυνηγητά σου κόψανε τη φόρα που 'χες χτες.
Μα έμαθες συντρόφισσα να ξεπερνάς το φόβο
και δεν αφομοιώνεσαι σαν δε το θες.

Η ελευθερία μας δε θέλει ματογυάλια
δε θέλει περιθώρια.
Αυτά που ζήσαμε στην αυτοεξορία
αυτά δεν έχουν όρια.


Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει ο Άσιμος, με τίτλο "Αναζητώντας Κροκανθρώπους".
(Απ' όσο ξέρω, επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Βιβλιοπέλαγος").
Σε θεωρητικό επίπεδο, αν ζούσε σήμερα ο Άσιμος, θα γινόταν 60 ετών.

Ετούτο το βιβλίο - κι ας φανεί παράξενο - δεν είναι δυνατό να διωχθεί, γιατί ο συγγραφέας του από πάντοτε παλεύει για την ελεύθερη έκφραση, και τόχει κατακτήσει το δικαίωμα τουλάχιστο για τον εαυτό του, πληρώνοντας αντίτιμο χιλιάδες χαμαλίκια.
Τυπώθηκε επίσης σε λιγοστά αντίτυπα και δεν πουλιέται στο εμπόριο, και όπου μοιράζεται, η τιμή που πληρώνεις ίσα ίσα καλύπτει το κόστος της αντιπαραγωγοπαραγωγής του. Όχι τον κόπο του εκδότη-συγγραφέα, ούτε τον κόπο του μοιράσματος.
Όποιος θέλει μπορεί να το πουλά, αλλά χωρίς κέρδος.
Δεν είναι δυνατό να κατασχεθεί, διότι παρ’ όλα όσα πιστεύει ο συγγραφέας, έχει και κάποια μέσα του ψυχή τυπωμένη στο χαρτί, και είναι δύσκολο να βρεθεί, και δεν κατάσχεται η ψυχή.
Και εξ’ άλλου αυτός που τόγραψε τυχαίνει να είναι άγνωστος - ευρύτατα γνωστός. Και μια κατάσχεση θα τον έκανε ευρύτατα γνωστό χωρίς το "άγνωστος", και αυτό θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση, και δε συμφέρει στους κρατούντες, αλλά ούτε κι ο ίδιος δέχεται τη διαφήμισή του.
Τέλος, το βιβλίο τούτο θα περάσει ντούκου και δε θα γίνει ποτέ της μόδας, όσο ζει ο συγγραφέας του, αλλά και από μόνο του. Διότι είναι - θάλεγε κανείς - "εκτός τόπου και χρόνου" παρότι αναφέρεται σε τόπο και σε χρόνο, και απλοϊκά άτοπον. Ούτε καν διά της εις άτοπον απαγωγής αναγκαίον.
Δεν έχει σημασία πού θα διαβαστεί.
Τόσο το χειρότερο πού θα διαβαστεί.
Εξ’ άλλου είναι εκτός Νόμου. Όπερ σημαίνει πως είναι πέρα και πάνω από το Νόμο. Και τον Νόμο τον απορρίπτει ως χυδαίο κι άχρηστο και τονε ξεπερνά.
Δεν είναι φτηνό παρά που η τιμή του ξεγελά. Δεν είναι καν "πορνό". Δεν ασχολείται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως: άπλυτα παπάδων, τραβεστί, μπουρδέλα, Rock και τα τοιαύτα.
Όσον αφορά το κάθε τι και ότι, αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ, ως χαρακτηρισθέντας αλήτης και σχιζοειδής. Όχι συμφώνως τώ Νόμω. Ουδεμίαν σχέσιν έχει ο Νόμος μ’ εμένα κι εγώ μ’ αυτόν.
Αλλά έτσι για το έτσι. Γιατί πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη του τι κάνω.
Και δε γίνεται. Το κάνω.
Αλλά αυτό αποδεικνύει πως Γίνεται !!!
Κάντο λοιπόν !

5 σχόλια :

 1. σχετικοάσχετο, από βδομάδα βγαίνουμε για κυνήγι κυνηγών.
  Διότι σε θεωρητικό επίπεδο είμαστε όλοι νεκροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η πρώτη του εκτέλεση από το ντουέτο Άσιμου - Λεονάρδου:
  http://www.youtube.com/watch?v=tYYq6qLq9KM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κλείτωρ, ναι, αν είναι να μείνουμε στο θεωρητικό, ε, τότε, το πολύ να θεωρηθούμε ως νεκροζώντανοι...

  Σωστή η Ιθάκη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. άμα η Ελλάδα υποστυρίζει Ρωσία θα χάση Θράκη σαν Κύπρο. Αλλα άμα αντισταθεί την σλαβοκουμουνιά μπορει να ξαναλάβη οικονομική κυριαρχία του Εύξεινου Πόντου. Για αύτο πρέπει νο καταστραφοί η σλαβοκουμούνα σπίρα του Όρος Άθος. Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Καλά ρακέτωσα τον μικρό οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο. Εμπλεκες με την ανατροφή αδελφού παιδι μα δεν εισουν ικανή σώσης συζύγου αποποδοτομή. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά, είσαι μεγιστοτεράστιος!!!
  Αλλά έχω μια απορία μεγιστοτεράστιε:
  Πως στα κομμάτια κατάφερες να βάλεις τόνο στο "ν" όταν έγραφες τη λέξη "σλαβοκουμούνα" ???

  Θέλω να μάθω!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si