Κυριακή, Απριλίου 29, 2012

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Κοίτα να δεις, εγώ το έλεγα καιρό τώρα:
Πως γίνεται γαμώ το φελέκι μου να μη γνωρίζω ούτε ένα πρόσωπο που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, πως γίνεται να γνωρίζω όλο κι όλο ένα (1) άτομο που θα ψηφίσει Σαμαρά (κι αυτό ίσως) και το ΠΑΣΟΚ να παίρνει 15% και η ΝΔ να παίρνει 22% ???
Σε τόσο διαφορετικό κοινό γίνονται όλες οι δημοσκοπήσεις?
Και να πεις πως οι κύκλοι μου τον τελευταίο καιρό αποτελούνται από αριστεριστές μπαρουτοκαπνισμένους στους αγώνες?
Ουδόλως ή ελαχίστως εν μέρει.
Οπότε, πως γίνεται?
Ε?
Πως γίνεται?
Πως? Πως?  Πως μωρό μου? Πως?

Αντιγράφω από το "iefimerida":

Η Β' Αθήνας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και παραδοσιακά διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων. Ετσι, τα ευρήματα των συνεχιζόμενων δημοσκοπήσεων που όμως δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν στις λεπτομέρειές του λόγω της σχετικής απαγόρευσης δημιουργούν ισχυρές ενδείξεις.
Οπως καταγράφει σήμερα και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο δικομματισμός καταγράφει τη μεγαλύτερη ίσως ήττα του σε πανελλαδικό επίπεδο στη Β' Αθήνας καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Σε κάποιες από αυτές πάντως η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει να φτάνει μετά βίας στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πέμπτο.
Οπως γίνεται σαφές, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του στη συγκεκριμένη περιφέρεια και αυτό έχει κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, στην Κοινωνική Συμμαχία και στους Οικολόγους Πράσινους.
Ο προφανής στόχος για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να καταφέρει να πείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων αυτών του 2009 να επιστρέψουν και πάλι στην κάλπη.
Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την αυτοδύναμη κάθοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου το κόμμα του οποίου καταγράφει στην περιφέρεια αυτή τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά.
Παράλληλα, όμως, στη λεωφόρο Συγγρού προβληματίζονται γιατί βλέπουν και ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό ποσοστό των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων της να κατευθύνεται προς τη Χρυσή Αυγή. Προφανώς όχι τόσο μεγάλο ποσοστό όσο στην Α' Αθήνας αλλά σημαντικότερο ίσως, με δεδομένη τη διαφορά του αριθμού των ψηφοφόρων στις δύο περιφέρειες.
Ενα τελευταίο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που αρνείται πλέον να απαντήσει στις δημοσκοπήσεις.


Και να πεις ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην εξωτική Β' Αθήνας...

Απ' ό,τι βλέπω, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάλογο τεράστιο ρεύμα (από την ανάποδη) και στην πατρίδα του, τη γραφική Σαλονίκη. Οι φωτογραφικές αποδείξεις της μεγαλειώδους συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στη Σαλονίκη, εδώ.

Κι όλα αυτά ελάχιστες μέρες μετά την εξίσου μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, όπου οι ενθουσιώδεις συγκεντρωμένοι άνετα γέμισαν μια γκαρσονιέρα.

Ε, ρε γλέντια!!!
Ωστόσο, με προβληματίζει ότι ο Κάλλιπος είχε υπολογίσει έναν κύκλο, ο οποίος κύκλος του Καλλίπου διαρκούσε 76 έτη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si