Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016

Σχετικά με την Κινηματική Αστυνομία Ντυσίματος

Στη δεκαετία του 1920, η Ελλάδα προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές από τη μικρασιατική καταστροφή. Τότε γνώρισε και την πρώτη  δικτατορία της, από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο. 

Η δικτατορία του επιδόθηκε σε άγριες διώξεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Η αυστηρότητα του καθεστώτος του Πάγκαλου δεν περιορίστηκε σε συλλήψεις και εξορίες. 

Στις αρχές Μαρτίου του 1926, ψηφίστηκε νόμος, που όριζε, ότι οι φούστες των γυναικών δεν έπρεπε να απέχουν περισσότερο από τριάντα πόντους από το έδαφος. Ο Τύπος της εποχής προειδοποιούσε, ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνταν με πρόστιμο, ή ακόμα και με κράτηση. 

Οι αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και «κυνηγούσαν» τις γυναίκες με μεζούρες στα χέρια. Οι έλεγχοι ήταν πολύ αυστηροί. Σύντομα έγινε και η πρώτη σύλληψη, μιας 22χρονης κοπέλας, που είχε παραβιάσει τον νόμο κατά οχτώ ολόκληρα εκατοστά...
Η αρχική τεκμηρίωση της φωτογραφίας του Πέτρου Πουλίδη 
αναφέρει ότι η εικονιζόμενη είναι η Χριστίνα Βογιατζή, 
γνωστή με το όνομα Χριστινάκι, 
η οποία συνελήφθη επειδή φορούσε κοντή φούστα. 
Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι επρόκειτο για την Κατίνα Βογιατζή.... 

Τελικά ο νόμος του Πάγκαλου καταργήθηκε την 31η Μαρτίου 1926.

(Τα στοιχεία πάρθηκαν από εδώ).

Ενενήντα ολόκληρα χρόνια μετά από την κατάργηση του νόμου του Πάγκαλου, ένας αντίστοιχος νόμος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται δυτικά του Πέκος.

Το αθηναϊκό Ιντυμίντια, με χαρά και υπερηφάνεια δημοσιεύει την εξής ανακοίνωση-είδηση:

Εθεαθει φασιστικο διποδο στην πλ.Εξαρχειων να ψωνιζει αγερωχο & αταραχο τα ποτα του...
η αντιδραση αμεση, του ζητηθηκε με "ευγενικο" τροπο να μας παραδωσει την μπλουζα "μωλον λαβαι" που φοραγε & αμεσα ανταποκριθηκε στο (τσακισμα του) καλεσμα μας.
Η μπλουζα παραδοθηκε σε μας & στις φλογες, εκει που ανηκει δηλαδη...
το διποδο βρηκε καταφυγιο στο γνωστο ξενοδοχειο που βρισκουν καταφυγιο ασφαλιτες, μπατσοι, ρουφιανοι & φασιστες.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ!

μαζί με τη συνοδευτική αποκλειστική φωτογραφία:

Από την οποία φωτογραφία συμπεραίνω ότι πρόκειται για ένα μπλουζάκι που πουλιέται 9 ευρώ και 7 σεντς. Φτηνό. Από αισθητικής απόψεως, δεν είναι το γούστου μου. 

Σε κάθε περίπτωση και ασχέτως του γούστου μου, αγαπητέ αναγνώστη, σε καλώ να το αποφύγεις και να μην το φορέσεις ποτέ. Ποτέ των ποτών!

Διότι σα να μη μας έφτανε το ότι οι μπάτσοι μας στραβοκοιτάνε όταν φοράμε μπλουζάκια της St Pauli, τώρα μας προέκυψαν και οι άλλοι μπάτσοι που μας στραβοκοιτάνε όταν φοράμε μπλουζάκια που γράφουν Μολών Λαβέ. 

Και όχι μόνο Μολών Λαβέ. Προ τριετίας είχαμε αναφερθεί σε μια άλλη δράση των μπάτσων που κρίνουν την εμφάνισή μας, όταν οι μπάτσοι που κρίνουν την εμφάνισή μας είχαν ξυλοφορτώσει (στο Μοναστηράκι, ήτοι εκτός Εξαρχείων) έναν άλλονα ταλαίπωρο που είχε το ακατανόμαστο θράσος να φοράει μπλουζάκι με "δελφικό έψιλον"


Τραγούδι.
Αέρα Πατέρα.
Μπάτσοι ντου, μπάτσοι παντού.
Ένα τραγούδι οι στίχοι του οποίου στις μέρες μας
αποκτούν μια νέα διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si