Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Το μεγαλείο των Γεζίντι

Άκου τώρα ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

"Η Οδύσσεια της 116χρονης Γεζίντι Ζεριφά Μπαρακάτ".


(Κλικ εδώ για να δεις ΤΩΡΑ το συγκλονιστικό βίντεο -δεν ξέρω πόσες ώρες ή πόσες μέρες παραμένουν online στο σάιτ της ΕΡΤ αυτά τα διαμαντάκια).

Όπου η 116χρονη προκειμένου να γλιτώσει από τα αιμοσταγή νύχια του Ισλαμικού Κράτους, έφυγε από το Ιράκ και ήρθε στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό σκοπό να φτάσει κοντά στα υπόλοιπα παιδιά της, στη Γερμανία. 

Λέω "κοντά στα υπόλοιπα παιδιά της", γιατί στην Οδύσσεια του ταξιδιού της ως την Ελλάδα, η 116χρονη συνοδευόταν από τον ένα της γιό. 

Όπου κάθε εχέφρων άνθρωπος θα σκεφτόταν: 
  • Αν η 116χρονη έκανε γιο στα 20, ο γιος θα πρέπει να είναι 96 ετών.
  • Αν τον έκανε στα 30 της, ο γιος θα είναι 86χρονος.
  • Αν τον έκανε στα 40 της, ο γιος της θα είναι 76.
  • Αν τον έκανε (με τη χάρη του Μέλεκ Ταούς) στα 50 της, ο γιος είναι μόλις 66άρης.
Κάθε ουμανιστής άνθρωπος, λοιπόν, θα σκεφτόταν με λύπη: "Αχ, πόσο δύσκολο θα ήταν το ταξίδι ενός 66χρονου (ή 76 χρονου ή 86χρονου ή 96χρονου) και μιας 116χρονης!!!...".

Όμως η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εστιάζει αλλού: Στο ότι, μεγάλο μέρος του ταξιδιού, η 116χρονη το έκανε "στην πλάτη του γιού της".  

Το λόγο παίρνει η ίδια η 116χρονη, που εξηγεί ότι όντως, μεγάλο μέρος της διαδρομής το έκανε στην πλάτη του γιού της.

Του γυμνασμένου 96χρονου, που λέγαμε. Ή έστω του δυναμικού 86χρονου. Ή έστω του χειροδύναμου 76 χρονου. Ή έστω του κοτσονάτου 66χρονου. 

Και τότε, το λόγο παίρνει ένα παληκαράκι 40-45 ετών που τόση ώρα καθόταν δίπλα στην 116χρονη και λέει "Ναι, 5 ώρες την κουβαλούσα στην πλάτη μου". 

Από την παρέμβασή του, προκύπτουν αβίαστα δυο βραβεία: 
α) Το Νόμπελ Ιατρικής και
β) Το βραβείο Πούλιτζερ για τη δημοσιογραφία. Βραβείο που αποκλείεται να πάρει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Διότι, λογικά, κάπου στα χωριά του Βορείου Ιράκ, προφανώς προ 40-45 ετών υπήρξε και έδρασε ένας μεγαλοφυής ιατρός μαιευτήρ-γυναικολόγος που έκανε επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση σε μια γιαγιούλα 71-76 ετών. Στον ιατρό αυτό, καιρός είναι να απονεμηθεί το Νόμπελ Ιατρικής!!!

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, λοιπόν, αν και βρέθηκε κυριολεκτικά δίπλα σε μια τέτοια αποκάλυψη που απειλεί να αναταράξει συθέμελα τα στάσιμα ύδατα του διεθνούς ιατρικού κατεστημένου... εκείνη απλώς έδωσε έμφαση στην ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. Ενώ ήταν ολοφάνερο: 116 ετών η γιαγιά, 40-45 ετών ο γιός της, αναπόφευκτα η γιαγιά τον γέννησε στα 71-76 της χρόνια. Σε τέτοια ηλικία, βέβαια, μόνο εξωσωματική δικαιολογεί μια γέννηση τέκνου.*

Αυτά, φίλε αναγνώστη, μόνο εδώ μέσα θα τα διαβάσεις! Διότι μόνο το prkls.blogspot.com βουτά στο βυθό των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων και σου αποκαλύπτει τις αλήθειες που τα δελτία μόνο συγκεκαλυμμένα σου λένε! 


*Εκτός πια κι αν υπήρξε θαυματουργός σύλληψη και υπερφυσική γέννηση του 40-45χρονου! 
Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως πρέπει να επέμβει η αρχιεπισκοπή, διότι (ορθόδοξοι, γρηγορείτε!!!) έχουμε καραμπινάτη περίπτωση γκρίζας και υποσυνείδητης διαφήμισης των θαυματουργικών δυνατοτήτων του Μελέκ Ταούς και της θρησκείας των Γεζίντι...



6 σχόλια :

  1. υπάρχει ένα ωραίο βιβλίο για τους Γεζίντι... γενικά έχουν ενδιαφέρον... κολητοί των αποικιοκρατών ΠΑΝΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι εδώ
    φτάνουν οι γνώσεις μου γι' αυτούς, δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.
    Άμα είναι και κολλητοί των αποικιοκρατών, τότε δέσαμε...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://akrat.blogspot.gr/2014/08/k-isil.html γενικά όταν απελευθερώνουν από τον εκάστοτε φύλαρχο τηην Μοσούλη την Βασόρα (δεν θυμάμαι ποιά από τις δύο) πρώτοι πρώτοι δίπλα στους Άγγλους τότε οι φίλοι μου... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ... χαχα

    Το στρατόπεδο στον Σκαραμαγκά έχει Γεζίντι όχι του Πολεμικού Ναυτικού το άλλο του στρατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si