Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Να 'σου κι ο άγιος Ζηνόβιος...

Τον θάνατο μίας καρκινοπαθούς, η οποία χρειάστηκε να διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», διότι ο αξονικός τομογράφος στο «Σισμανόγλειο» δεν λειτουργούσε, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «η γυναίκα, που είχε επιβαρυμένο ιστορικό, μεταφέρθηκε στην εφημερία του «Σισμανογλείου» το πρωί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία, που δεν μπορούσε να γίνει στο νοσοκομείο γιατί ο τομογράφος ήταν χαλασμένος».
«Έτσι, η γυναίκα διακομίστηκε στο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου κατέληξε λίγη ώρα αφού υποβλήθηκε στην εξέταση», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Εάν ήταν σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του «Σισμανογλείου» θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι έχει υπογραμμίσει και στο παρελθόν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία.
«Και πόσοι άλλοι ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου;», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Αυτά διαβάζω στο δημοσίευμα.
Και αναμφιβόλως θλίβομαι.
Θλίβομαι για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Αλλά θλίβομαι και για την άγνοια που κυριαρχεί γύρω μας. 
Ειλικρινά, είχα ελπίσει ότι τώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η άγνοια θα εξαφανιζόταν... Όμως και στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η απαράδεκτη άγνοια συνεχίζει να υπάρχει και να βασιλεύει γύρω μας...

Περπατώντας μερικές μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Σισμανόγλειο,  έπεσα πάνω σε αυτό: 

Και βλέποντάς το, αναρωτήθηκα: 
Μα καλά... Μετά το θαύμα-θρίαμβο που αξιώθηκε η Μονή Βατοπεδίου... Και μετά τη σημερινή επίσκεψη του Τσίπρα στο Ιερόν Κουβούκλιον του Παναγίου Τάφου...  Δεν είναι πια καιρός να βγεί ο Πολάκης και να πιάσει από τ' αυτί αυτούς της ΠΟΕΔΗΝ ρωτώντας τους πως είναι δυνατόν, επιστήμονες άνθρωποι, να συζητούν για τομογράφους και άλλα τέτοια ποταπά, φθαρτά, υλικά μέσα, και να μην παραπέμπουν στη χάρη του αγίου Ζηνοβίου τους καρκινοπαθείς ασθενείς?

Και ψιλο-αγανάκτησα, μπορώ να σου πω...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si