Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

Αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης

Παράλληλα με το ιερό λείψανο, θα μεταφερθεί στην πατρίδα μας σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.

Tο πρόγραμμα προβλέπει ότι η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/5/2017 στις 18:30 επί της Ιεράς οδού, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω και εν πομπή θα μεταφερθεί στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας όπου επισήμως θα το καλωσορίσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι επίσημοι.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, ενώπιον του ΠτΔ και των εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού Σώματος. Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα μεταβεί στη Βενετία όπου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα παραδοθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος το σεπτό σκήνωμα το οποίο θα λιτανευθεί στους Ορθόδοξους κληρικούς, στο Μεγάλο Κανάλι και εν συνεχεία μέσω ειδικής πτήσης θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Η έλευση του ιερού λειψάνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας και τελούν κάτω από το γενικότερο σύνθημα «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».


Το λείψανο που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης.
Πηγή:  εδώ.

Έτσι είναι, καλέ μου αναγνώστη. Αν η σημερινή Ευρώπη σου φαίνεται λίγο gtp κι αν σου φαίνονται κάπως ακατανόητα τα ευρωπαϊκά οράματα των ευρωπαϊστών, έρχεται η αποστολική διακονία να «Αναδείξει την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης» για να σου ξεδιαλύνει από ποιά πνευματική ταυτότητα πηγάζουν όλα αυτά τα μεγαλεία που βιώνουμε.

Τραγούδι
Ίσως το καλύτερο τραγούδι του Γιοβάν Τσαούς.
"Η Ελένη η ζωντοχήρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si