Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΑΣΚΗΣΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

Άσκησις:
α) Να ευρεθεί ο ροζ διεθνιστούλης αστός πολιτικός, ο οποίος μεσούντος του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 (22 Νοεμβρίου, για την ακρίβεια), εξέδωσε την παρακάτω διεθνιστική ανακοίνωσιν.
β) Να καταγγελθεί ο εν λόγω διεθνιστούλης.

Η ανακοίνωσις (ήτοι η άσκησις με το όνομα "Το κυνήγι του διεθνιστούλη")

Η Ελλάς δεν λησμονεί ούτε τον Σανταρόζαν, ούτε τον Φράττι, ούτε τον Γαριβάλδην, ούτε τόσους άλλους Ιταλούς, οι οποίοι έχυσαν υπέρ αυτής το αίμα των, όπως δεν λησμονεί και τους τόσους και τόσους Έλληνας, οι οποίοι έχυσαν το αίμα των υπέρ της αγωνιζομένης δια την ελευθερίαν και ανεξαρτησίαν της κατά τον παρελθόντα αιώνα, Ιταλίας. Οι Ιταλοί, οι αγωνισθέντες υπέρ ημών κατά τους Εθνικούς μας Αγώνας, θα μας είνε πάντοτε διπλά προσφιλείς και δια το αίμα, το οποίον έχυσαν και διότι, εάν έζων σήμερον, θα ήσαν οι καταδιωκόμενοι και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του φασισμού, όστις δεν είνε δυνατόν να ανεχθή ποτέ εις τους κόλπους του, ανθρώπους αγωνιζομένους δια τα μεγάλα και υψηλά ιδανικά, δια τα οποία ηγωνίσθησαν εκείνοι άλλοτε και ημείς αγωνιζόμεθα σήμερον. Θέλω να προσθέσω ακόμη και το εξής: Ο κ. Μουσσολίνι, απορών, διότι η θέλησίς του να υποδουλώση την Ελλάδα, προεκάλεσε κατ' αυτού το μίσος του Ελληνικού Λαού, έθεσεν ως σκοπόν του πολέμου της φασιστικής Ιταλίας την εξόντωσιν της Ελλάδος. Τον διαβεβαιούμεν, ότι έχομεν λάβει την απόφασιν να μην εξοντωθώμεν και να ζήσωμεν ως Έθνος ελεύθερον και ανεξάρτητον και θα ζήσωμεν και μαζί με τους Συμμάχους θα υπερισχύσωμεν. Ποίαι θα είνε αι συνέπειαι της τοιαύτης επικρατήσεώς μας δια την Ιταλίαν, ας το κρίνη ο ιταλικός λαός, όταν θα εκκαθαρίση ημέραν τινά, τους λογαριασμούς του με τον δικτάτορά του.

Και τώρα, σεις Έλληνες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στρατευόμενοι και μη, να σφίξωμεν τα δόντια μας και τις γροθιές μας, ν' ατσαλώσωμεν την ψυχήν μας, να πολεμήσωμεν με όλην την λύσσαν, που προκαλεί η άτιμος και ανίερος επίθεσις εναντίον μας. Ο αγών μας, να το ξέρουμε όλοι, θα είνε μακρός και σκληρός και ο δρόμος μας δεν θα είνε ανθόσπαρτος, αλλά θα υπερνικήσωμεν όλας τα δυσκολίας, θα αντιμετωπίσωμεν όλους τους κινδύνους και θα νικήσωμεν τον εχθρόν. Αγωνιζόμεθα, όχι μόνον δια την ύπαρξίν μας, αλλά και υπέρ των άλλων Βαλκανικών Λαών και δια την απελευθέρωσιν της Αλβανίας. Αγωνιζόμεθα δι' αγαθά, των οποίων η σημασία υπερβαίνει τα σύνορά μας και τα σύνορα τα Βαλκανικά και επεκτείνεται εφ' όλης της ανθρωπότητος.

9 σχόλια :

  1. Περνώντας κάποια στιγμή στην άλλη πλευρά και θεωρώντας πως ίσως με τα δεδομένα της εποχής αδίκως τα χώνουμε στο Μεταξά, έχω φτάσει σε ένα σημείο που αρκετά μπερδεμένος, δεν έχω ιδέα τι έγινε στ' αλήθεια αφού είχε αποφασίσει απ' ότι φαίνεται να μπει στον πόλεμο ενάντια στον άξονα κανά εξάμηνο πριν. Αλλά ίσως απλώς να εκτελούσε εντολές από Αγγλία μεριά. Οπότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

    1. Ή ο Μεταξάς ήταν τεράστιος, και αυτό του βγήκε στη δύσκολη στιγμή αλλάζοντας αντιλαμβανόμενος το πόσο μικρός ήταν, ή
    2. Ήταν ένας απλός πιστός υπάλληλος του προτεκτοράτου της Αγγλίας που είχε και τότε όπως και σήμερα το θράσσος να αυτοαποκαλείται Ελλάς.

    Όμως δύσκολη η απάντηση, ειδικά όταν μεγάλωσα αρκετά μέχρι να καταλάβω ότι το περίφημο ΟΧΙ το είπε σίγουρα αυτός και μόνο αυτός και καθόλου ο ελληνικός λαός όπως έτεινα να πιστέψω αρκετά χρόνια τώρα κυρίως από κομμουνιστές φίλους. Τώρα που έχει αποδειχτεί πως αν κάποιος δεν είπε ποτέ ΟΧΙ αυτό ήταν το ΚΚΕ, τα νέα επιχειρήματα εναντίον του δικτάτορα, στέκουν καλύτερα, αφού είναι και τα αρχικά, τα γνήσια τα οποία φαίνεται να είχαν ξεχάσει τόσο καιρό που στήριζαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Αλλα βέβαια όσοι τα στηρίζουν δεν έχουν πρότερο έντιμο βίο και αληθινές απόψεις. Υποστήριξαν αρκετές ανοησίες που αλλάζουν συν τω χρόνω οπότε τι μπορεί να κάνει ένα απλό αερικό που ψιθυρίζει ανεμολογίες; Θα αδιαφορήσω πραγματικά γιατί ότι κι αν έγινε, περιμένοντας μετά από 50 χρόνια μήπως και βγει καμιά σίγουρη αλήθεια. Θα αδιαφορήσω γιατί ότι κι αν έγινε, έγινε σε ένα κράτος στο οποίο ντρέπομαι να ανήκω έτσι όπως έχει εξελλιχθεί και καταντήσει. Δεν αναζητούμε την αλήθεια πλέον όπως πάντα έκανε ο τη ιδιότητα Έλληνας. Αναζητούμε αυτό που μπορεί να στηρίζει την εκάστοτε πίστη μας. Ως τότε πάντως, σίγουρα δε θα διαβάσω σύγχρονους ιστορικούς και ακόμη πιο σίγουρα δε θα ξεφυλίσω καν κατά παραγγελίαν ιστορικούς όπως ένα Παπαρηγόπουλο. Ουφ! Μακρυγορώ, αλλά με καίνε όλα αυτά. Θέλω να τα ξέρω όλα και τελικά δε γίνεται. Μόνο μισές αλήθειες από δω και μισές από κει. Μισά ψέματα από δω, μισά από κει. Ένας ωκεανός σύγχισης όπως προέβλεψε ο Χάξλεϊ. Θα βρω την άκρη μόνος μου χωρίς ιστορικούς παρέα με φίλους αναλυτές όπως εσύ.
    Καλησπέρα Περίκαλλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α) Ιωάννης Μεταξάς σε ραδιοφωνικό διάγγελμα για την κατάληψη της Κορυτσάς...
    β) Και γιατί να καταγγελθεί; Με το διάγγελμά του αυτό ο Μεταξάς παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την ήττα όλων εκείνων των ιδεών τις οποίες υποστήριζε στη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας και που επιχείρησε να επιβάλλει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του. Είναι η ομολογία της ιδεολογικής του ήττας και της ήττας του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5:33 μ.μ.

    χμμ, ο Μεταξάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστοί όλοι, αλλά εγώ τείνω να συμφωνήσω με το Β του Έρεβος...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε παιδιά, αλλά αν υπάρχει πολιτικός στη σύγχρονη Ελλάδα που παραδέχτηκε λάθη και έπραξε όπως έπρεπε, πρέπει κανονικά να του κάνουμε άγαλμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιο λογικό μου φέρνει το 2ο σκέλος της απάντησης του anemos.....για να εξηγηθεί ομως η μεταστροφή του δικτάτορα προς Αγγλία μεριά χρειάζεται "ψυχογράφημα" του θανόντος πράγμα που είναι κομμάτι δύσκολο!!(παράκληση οχι αλλο ομιλουντα κεφαλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επρόκειτο περί κρυπτοκομμουνιστού που δολίως είχε ενταχθεί εις τας τάξεις της εθνικοφρόνου παρατάξεως.

    Δυστυχώς απεβίωσε προτού τα στρατεύματα του Μακαριστού +Φύρερ+ τον τιμωρήσουν όπως του άξιζε.

    Μεθ' εκτιμήσεως,

    Μπάμπης Μπαλτακασάπογλου

    Απόστρατος Ταγμάτων Ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *loupasg, εντάξει, από μεθαύριο θα βάλω μια διασταύρωση θανάση παπακωνσταντίνου και μάλαμα (γωνία) και να δούμε αν θα σ' αρέσει περισσότερο!
    (το εννοώ!!!)
    :-)

    *Πόλσε, μην υποτιμάμε το γεγονός ότι εκείνη την εποχή τα όρια μεταξύ του έτσι και του γιουβέτσι ήταν ακόμα ρευστά... Βέβαια ο έτσι μόνο ρευστός δεν ήταν, αλλά οι ιδέες?
    :-)

    *Άνεμε, η δουλειά τους είναι να τα κάνουν όλα έκτρωμα και να τους κάνουμε άγαλμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μα... γιατι χαιρεται ο κοσμος

    και χαμογελά πατερα...?

    ο δικτατορας ειναι τυραννος και η μετανοια του εχει αξια μονο οσον αφορα τη μελλουσα ζωή.

    132 χιλαδες ΟΧΙ να ειχε πει, παει χερι χερι με την παπαρηγα η οποια προχτες δικαιολογησε απολυτα το τειχος του βερολινου

    αντε, παμ' παρκάτ'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si