Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2009

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
(φράξια ηδονιστών)

Το απαρέμφατο "βομβάζειν" συνεχίζει να είναι "φθέγμα επί τω διασύρειν και τωθάζειν λεγόμενον".
Όπου "φθέγμα" σημαίνει "φράση-θόρυβος", το "διασύρειν" το ξέρουμε, ενώ το "τωθάζειν" πρέπει να εξηγήσουμε ότι σημαίνει "το να περιγελάς κάποιον, να του κάνεις "μπουμ" και να χέζεται πάνω του".

"Βομβάζω" ουχί εκ του "βόμβες βάζω" αλλά εκ του "βόμβος -κάνω βόμβο", που σημαίνει "ψόφός τις -προξενώ ψόψον τινα -και κάνω τον άλλο να χέζεται πάνω του".
(Οι αρχαίοι ημών "ψόφο" έλεγαν τον ακανόνιστο θόρυβο, το "μπουμ", που λέμε σήμερα. "Ψοφοδεή" έλεγαν αυτόν που χεζόταν πάνω του όταν άκουγε νταβαντούρι, κρότου-λάμψης κλπ).

"Ονοματοπεποίηται δε η λέξις κατά μίμησιν της γενομένης φωνής ("μπουμ") και μας προκύπτει το "βομβάζειν" και ο "βομβασμός".
Δηλαδή "βομβασμός" είναι το να κάνεις "μπουμ" και να χέζεται πάνω του ο κάθε... ψοφοδεής.

Είπα να ψάξω αν οι αρχαίοι ήξεραν να φτιάχνουν βομβίτσες, και μου προέκυψαν αυτά.

Θα μπορούσα να το ψάξω παραπάνω. Κάτι παραπάνω θα έβρισκα, διότι κάτι θα ήξεραν, δε μπορεί: Είπαμε, "αν οι Έλληνες σκέφτηκαν κάτι, θα το δείτε να συμβαίνει στις μέρες μας".
Όμως βαριέμαι να το ψάξω παραπάνω.
Μερικά πράγματα είναι δεδομένα.

Πάντα η κοινωνία χλεύαζε την εξουσία, και πάντα θα τη χλευάζει, μέχρι να αποτινάξει από πάνω της η κοινωνία αυτόν το ζυγό. Όπως ο λεπρός ονειρεύεται να αποτινάξει από πάνω του τη λέπρα.

Οπότε, τι κάνουμε με τα πιτσιρίκια?
Χώστε τους ισόβια εκεί πέρα (εκατοντηκονταπεντάκις ισόβια) να τελειώνουμε. Τα παιδιά μας είναι: Άμα δεν τους χώσουμε ισόβια, πως θα πηδάμε την παραδουλεύτρα χωρίς να μας καρφώσουν στη μάνα τους? Ε?
Πως θα τα χοντροπιάνετε από την κάθε πολυεθνική άμα το κάθε κωλοπαίδι σας έχει την αυθάδεια να σας λέει "Πατέρα σε είδα να τα παίρνεις για το κάθε Σι-Φορ-Άϊ" ή το άλλο "πατέρα σε είδα να προσκυνάς και να παίρνεις πίπα από τον αμερικάνο πρεσβευτή"?
Πως θα βοθροκυλιόσαστε στη διαφθορά, με τα μαλακισμένα να παίρνουν μάτι και να σας καταγγέλλουν βομβάζοντας? Θα αφήσετε τα μαλακισμένα να σας καταγγέλλουν που κυλιόσαστε στη λάσςςςςςπη?
Σκεφτείτε την υστεροφημία σας, λέμε! Χώστε τους 150άκις ισόβια να τελειώνουμε.
Κανείς δεν θα ήθελε να μάθει τη διαφθορά σας. (μας?)

Είπαμε: "Αν η εξουσία διαφθείρει, τότε η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα".
Έχετε τα κανάλια. Την απόλυτη εξουσία.
Πως το λέει ο υπουργός μας: "Τα χοντροτσεπώσαμε και θα τα ξαναχοντροτσεπώσουμε, και οι άλλοι τα χοντροτσέπωσαν -άσε που τα χοντροτσέπωσαν και οι αμφισβητίες- αλλά όλα έγιναν στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όλα έγιναν με συνταγματική τάξη".
Έχετε την τηλεόραση: Είστε η απόλυτη εξουσία. Κουμαντάρετε τα μυαλά.
Έχετε αναγάγει τη χυδαιότητα σε εθνικό ύμνο.

Οπότε χώστε τους εκεί πέρα 150 φορές ισόβια, να'χετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Ουφ πια με τα γαμημένα πιτσιρίκια που καταγγέλλουν ότι ακόμα και ο ηλιθιότερος βουλευτής έχει κάνει μεγάλα ντηλς...

Α, και να τα επικηρύξετε με 8 δις δολάρια: Το νούμερο το είδα στον ύπνο μου, και μου φαίνεται σημαδιακό και πιασάρικο.

ΥΓ: Παρ' όλα αυτά, συνεχίζω να θέλω να τα πλακώσω στις κλωτσές τα κωλόπαιδα. Κολλημένος εγώ στα δικά μου, συνεχίζω -και θα συνεχίζω- να απορρίπτω τη μορφή του αγώνα τους, κυρίως επειδή υποψιάζομαι ότι η κοινωνία συνεχίζει να είναι ταξική. Και τα εν λόγω άτομα ανήκουν σε άλλη τάξη από αυτή που ανήκω εγώ. (Αν μπορούν τα πιτσιρίκια να ανήκουν σε τάξη πέραν αυτών του λυκείου). Όχι, δεν είμαι μαζί τους. Είμαι αλλού. Έχω άλλα όνειρα. Τα αγαπάω και τα θαυμάζω για τον ηρωισμό τους, αλλά δεν πρόκειται να βαρέσω μαλακία για πάρτη τους. Ήτοι, δε με καυλώνουν. Και το να μη με καυλώνουν (εμένα τον ευκολοκαύλωτο) είναι κακό σημάδι.

ΥΓ2: Βρε μάστορη, βρε αγόρι μου, βρε Χρυσοχοϊδη μου, το ξέρω ότι είσαι οπαδός των Ζαπατίστας -οι Ζαπατίστας δεν το ξέρουν, αλλά οκέυ, αλλά βρε παληκάρι μου, γιόμισες Ζαπατίστας τα Εξάρχεια βρε συ... Έλεος! Σε κάθε γωνιά κι από ένας Ζαπατίστας με μάσκα? Και να 'ταν μόνο με μάσκα... Οπλοφόροι με μάσκα σου λέω, με τα όπλα φόρα-παρτίδα!!!
Μιλάμε, οι εμβάτσοι έχουσι στήσει αντάρτικο!
Το καταλαβαίνω ότι τα παιδιά κάθονται στο αγιάζι και δαγκώνουν το καβλί τους και κρυώνουν και φοράνε μάσκα, αλλά βρε συ όταν τα κρατικά όργανα κρύβουν το πρόσωπό τους, ποτέ δεν το κάνουν για καλό.
Έχω άδικο βρε Μιχάλη μου?
Πες τους βρε να βγάλουν τις μάσκες...
Αστυνόμο της γειτονιάς δεν θέλεις? Ε, φτιάχτονε να πάει στο διάολο, αλλά φτιάχτονε χωρίς μάσκα, γιατί η μάσκα τρομάζει όταν τη φοράει η εξουσία.
Πίστεψέ με, τρομάζουν τις γιαγιάδες, και είναι κρίμα.
Σου λέει η γιαγιά "ποιός ξέρει τι κάθαρμα κρύβεται κάτω από τη μάσκα" κι άντε τώρα εγώ να της εξηγήσω εάν και κατά πόσον είναι de facto ή δεν είναι de facto κάθαρμα κάποιος που ασκεί αυτό το επάγγελμα... έχουν αρχίσει να ψυλλιάζονται και οι γιαγιάδες τι σημαίνει κράτος και τι εξουσία, κι εγώ σε ρόλο πυροσβέστη με βενζίνη... καταλαβαίνεις...
Με καταλαβαίνεις, ελπίζω...
Είναι φρικτό πράμα μια διαδήλωση γιαγιάδων που να κοπανάει με ομπρέλες τους μασκοφόρους αλήτες... και από παρεξήγηση, θα βαρέσουν οι γιαγιάδες και τους δικούς σου μασκοφόρους, που είναι συντριπτικά απείρως περισσότεροι (και ως οπλοφόροι, προκαλούν απείρως περισσότερο τρόμο)...
Θα πέσει πολύ ξύλο εκ μέρους των γιαγιάδων σου λέω υπουργέ μου... Λιώμα θα τους κάνουν!

Διότι, Μιχάλη μου, μπορεί να θες να πείσεις ότι είσαι αμείλικτος αντίπαλος των πιτσιρικάδων, αλλά είναι οφθαλμοφανές:
Τις γιαγιάδες και τους παπούδες φοβάσαι.
Άμα οι εν λόγω γιαγιαδοπαπούδες τσαμπουκαλευτούν, τότε χλωμό το βλέπω το μέλλον σου -που δε με αφορά- και πολύ χειρότερο βλέπω το μέλλον αυτού που εκπροσωπείς... Ειδικά αν έχουν τους πιτσιρικάδες συμμάχους...
(Πράγμα που δεν θέλεις, βέβαια, εξ ου και η υπόνοια που έχω, σχετικά με το στημένο του πράγματος...)

7 σχόλια :

  1. Από τη ΣΟΥΔΑ (Σουϊδα);
    Ιδού και:
    Βομβεί και περιβομβεί (Σιμοκράτης -Ιστ. 2. 2) "ως δε το Περσικόν περιεβόμβει τρανέστερον, παρεδριμύττετο το πολέμιον" Βόμβος δε ο ήχος των μελισσών. βόμβος, ψόφος τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρεβος, Oxia, έτσι... έτσι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψοφοδεή(δικα) όντα με μαλάκυνση ακόμη και στον μυελό των οστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνωμοσία φρυκτωριών των πυρσών καλύτερα :-)

    Ψιλοδιαφωνώ με το πνεύμα αλλά εξαιρετικό.

    ΥΓ: Πάντως τα ονόματα μου βγάζουν το ίδιο γέλιο με τους αντιστασιακούς Iουδαίους στο life of Brian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Φώντα, τι, ο μυελός των οστών θα έμενε απόξω? 'Η το έχουν ή δεν το έχουν!

    *Πανδίων, μπροστά σε όλη αυτή την ουτοπικώς χειμαρρώδη επιλογή ποιητικών ονομάτων, νομίζω ότι το "Life of Brian" αποτελεί απλώς προφητικό κακέκτυπο!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουφαθηκα λεμε! :)
    (σε χρεωνω τα ακουστικα)

    α, ενα λαθακι: εκατοντηκονταπεντηκοντάκις ειναι.. ολιγον τι μακρουλον, αλλα ταιριαζει στον πρεσβευτη :ΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si