Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2013

Ασκήσεις μουσικής ακριβείας

Η ιδέα μου και η πρότασή μου για αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο, απαιτεί ακρίβεια. Και μάλιστα ακρίβεια μουσική. Και μάλιστα μουσική ακρίβεια μινιμαλιστικού μεγαλείου. 

Εάν η μουσική έχει να κάνει με τις Μούσες, και αν οι Μούσες έχουν να κάνουν με τη μύηση και την αναζήτηση, τότε ναι, αναμφίβολα, εδώ που 'χει φτάσει το πράμα, αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για μουσικές ασκήσεις ακριβείας υπό την έννοια των ασκήσεων αυτοσυνειδησίας έξω και πέρα από τη βαβούρα -την εσωτερική αλλά και του πλήθους. 

Έτσι όπως καθόρισε το δρόμο του όλου ζητήματος ο John Cage μέσα από το μνημειώδες σουξεδάκι του που φέρει τον τίτλο "4'33".

Ας το ακούσουμε σε μια αξιοπρόσεκτη εκτέλεση:



Δεν είναι μαγικό? 
Δεν σε συνεπήρε ο υποβόσκων ρυθμός του? 
Δεν είναι το ατμοαφαιρικότερο κομμάτι όλων των εποχών? 
Αισθαντικό αλλά και άγριο, ατίθασο και ανέμελο αλλά και σοφό? 

Ε, λέω να το ακούω όλο το ΠΣΚ προκειμένου να εμπεδώσω τον μαγευτικό ρυθμό του!!!
(Σοβαρολογώ).


1 σχόλιο :

  1. Η κολεκτίβα εργασίας «Το παγκάκι» διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Δημιουργικές αντιστάσεις και Αντεξουσία» το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 6μ.μ.
    Θέμα: Εγχειρήματα δημιουργικών αντιστάσεων, απόπειρες εργατικής αυτοδιαχείρισης στην πράξη, ένας ακόμα τρόπος αγώνα για τον επιδιωκόμενο κοινωνικό μετασχηματισμό.Διεύθυνση: Γ.Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι Τηλέφωνο: 2130009927.

    Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 6:00 μμ
    ΕΜΠΡΟΣ
    Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si