Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

Αντικαπιταλιστικό Μπρούσκο

Αντικαπιταλιστικό "Μπρούσκο"

Νοερά μεταφερόμαστε ενάμισι χρόνο πριν. Τότε που μια κοσμογονική εξέλιξη στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς φαινόταν να είναι στα σπάργανα.

Γράφαμε τότε: 

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, και αναμφίβολα γέμισε με αισιοδοξία όσους αγωνιούν για το μέλλον της εν Ελλάδι αντικαπιταλιστικής αριστεράς!

Το ΕΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρχισαν διαβουλεύσεις!!! 
Ολόκληρη η σχετική δημοσίευση υπάρχει εδώ, και αν μη τι άλλο είμαι περήφανος επειδή τούτο εδώ το ταπεινό μπλογκ είχε τη διορατικότητα να επισημάνει το επείγον του πράγματος, χρησιμοποιώντας τα εξής λόγια: 

μου φαίνεται πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι "συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου", διότι ως γνωστόν εδώ ο κόσμος καίγεται και το πράγμα επείγει, ο κόσμος πεθαίνει, ως εκ τούτου επιβάλλεται να συνεχιστεί ο διάλογος.

Όμως από τότε έχει περάσει ενάμισης χρόνος, διάολε! Και ζούμε και στην εποχή του ίντερνετ, διάολε! Και το πράγμα επείγει, διάολε!!! Κι εμάς εδώ μας έχει φάει η αγωνία: Σε ποιά στον πούτσο  φάση βρίσκεται ο διάλογος ανάμεσα στο ΕΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Το στον πούτσο συζητάνε ενάμισι χρόνο τώρα? 

Ώσπου ξαφνικά πληροφορηθήκαμε πως: 

Στις 18 Δεκεμβρίου, έγινε συνάντηση και συζήτηση μεταξύ αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, για να συζητηθεί η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “αναβαθμισμένη κοινή δράση και πολιτική κι εκλογική συνεργασία (εν όψει της ισχυρής πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών) των δυνάμεων και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς”, κατά την διατύπωση της ίδιας της πρότασης.

Βέβαια, όπως θα διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντας ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΕΚ, ο διάλογος δείχνει να μην πηγαίνει καλά. Το μέλλον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δείχνει νεφελώδες.

Όμως δε βαριέσαι, χρόνος υπάρχει. 
Άλλωστε ζητήματα όπως ο διάλογος μεταξύ ΕΕΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι παίξε-γέλασε, δε λύνονται έτσι στο πιτς-φιτίλι. Χρειάζονται χρόνια, ίσως και δεκαετίες ζύμωσης προκειμένου να παρθεί η σωστή απόφαση. 

Γι' αυτό η ανακοίνωση του ΕΕΚ καταλήγει: 

Η εμπεριστατωμένη απάντησή μας στα διακυβευόμενα θα δοθεί συλλογικά από την Έκτακτη Συνδιάσκεψη του ΕΕΚ.

Έτσι είναι, καλέ μου αναγνώστη. Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δώσει λύση, με λίγα λόγια -και ίσως στο επόμενο επεισόδιο του σίριαλ ο σεναριογράφος να έχει αποφασίσει την αποδοχή της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη συνδιάσκεψη του ΕΕΚ και να επακολουθήσει μια συνδιάσκεψη -της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή τη φορά- που θα απορρίψει την αποδοχή της πρότασης και θα προτείνει να συνεχιστεί ο διάλογος προκειμένου να απορριφθεί η παλιά πρόταση και να συνταχθεί νέα που θα τεθεί σε νέα συζήτηση.

Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, μην και χάσετε τη συγκλονιστική συνέχεια!!!

Τραγούδι δημώδες. 
Γιώργος Τζαμαρας τζαμάρων






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si