Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Μπόχουμ δέρνουμε?

Εδώ και ελάχιστες ώρες έχω ανακαλύψει τα νέα μου ινδάλματα.
Τα νέα μου ινδάλματα είναι όλοι εκείνοι των ΜΚΟ και της άκρας αριστεράς και της αναρχίας και του νεοφιλελευθερισμού και του cosmopollitan και του ουμανισμού. 

Διότι, κοίτα τι έγινε:
Αν η είδηση αφορούσε ξερωγώ έναν χριστιανορθόδοξο καλόγερα ελληνικής καταγωγής, το σύμπαν τους θα είχε σειστεί συθέμελα. Καταδίκες, οργή, αναλύσεις, χαμός, τα κοινωνικά δίκτυα θα είχαν πάρει φωτιά, τα κανάλια μπουρλότο, οι πένες θα φλέγονταν, τα μικρόφωνα θα είχαν ανάψει.

Ενώ τώρα η είδηση λέει τα εξής: 
Ένας 52χρονος Γάλλος, μέλος του καθολικού τάγματος των Φραγκισκανών, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελίες ότι ασελγούσε σε βάρος τεσσάρων ανήλικων προσφυγόπουλων...

Οπότε, για τους αλληλέγγυους το ζήτημα γίνεται περίπλοκο. Τόσο περίπλοκο όσο το πνεύμα της γνωστής παλιότερης διαφήμισης: 
Εξ ου και η σχεδόν ολοσχερής απουσία αναλύσεων και κραυγών και σούσουρου και κραξίματος και πανικού και σου'πα - μου'πες. Άμα ο καλόγερος ήταν ελληνικής καταγωγής χριστιανορθόδοξος, έστω βρε αδερφέ, και Ρώσος να 'ταν, και Ρουμάνος μη σου πω, αν ήταν χριστιανορθόδοξος πάντως, τότε εντάξει. Το θέμα θα γνώριζε στιγμές δόξας. 

Τώρα όμως που δεν είναι ελληνικής καταγωγής και ούτε καν είναι χριστιανορθόδοξος, δε λέει. Δεν έχει τα φόντα να γίνει ο στόχος που θα ενώσει σε μέτωπο εναντίον του τους εν Ελλάδι μουκουόδες, αριστεριστές, αναρχικούς, νεοφιλελέρες, κοσμοπολίτες, ουμανιστές και τους υπόλοιπους. 

Αντιμτωπίζεται ως Μπόχουμ. 

Και αυτή η αντιμετώπιση έχει πλάκα, αν τη σκεφτεί κανείς.




2 σχόλια :

  1. Είναι πια πασιφανές πασίδηλο και μη σου πω και πασιγνωστο πως στην πλειοψηφία τους οι αναφερόμενοι (ειδικά μάλιστα οι προσφάτως ανακαλύψαντες, ως trend, την αλήθεια προαναφερόμενοι) δεν λειτουργούν καθόλου μα καθόλου βάσει αρχών (ώ μα τι έκπληξη) αλλά βάσει ιδεοληψιών και αντί- οτι τους έχει κάτσει κάπως-ακόμα καλύτερα αν ετσι λένε τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι, ζούμε σε εποχή όπου αν κάποιος δεν είναι αντι-κάτι δε βλέπει προκοπή... Αλλά το αντι-κάτι πρέπει να είναι και του συρμού, αλλιώς δουλειά δε γίνεται. Το αντι-κάτι προκειμένου να είναι του συρμού, πρέπει να έχει λαϊκό έρεισμα, διατηρώντας βέβαια για τον εαυτό του την πολυτέλεια να πιστεύει πως είναι ενάντια στα "κάτι" του συρμού που έχουν λαϊκό έρεισμα.
      Απλή αλήθεια που μεταμφιέζεται σε μπέρδεμα μεγάλο, και από αυτή τη μεταμφίεση προκύπτουν όλα αυτά τα ενδιαφέροντα "Μπόχουμ δέρνουμε?".

      Διαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si