Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤ' ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ (ξορκισμένοι να 'ναι οι κουφάλες!!!)

Δεν είναι ότι καθυστέρησα να βάλω τη συνέχεια του προηγούμενου θέματος. Δεν καθυστέρησα τυχαία. Μια φωνούλα εντός μου, με προειδοποιούσε για την επερχόμενη καταστροφή. Με προειδοποιούσε ότι αυτά που σκόπευα να περιγράψω, σύντομα θα γίνονταν στάχτη και μπούρμπερη. Όπερ και εγένετο. Όχι ότι έγινε καμιά βιβλική καταστροφή (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά και αυτό που έγινε είναι να σου μαυρίζει την ψυχή...

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, η εν λόγω περιοχή έχει αρκετά από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φιλέτου. Εύμορφο πράσινο, εύκολη πρόσβαση, στρατόπεδα που πρόκειται να απομακρυνθούν... Ήδη ο δήμαρχος Βύρωνα (ο γνωστός, αυτός που θέλει να δημιουργήσει ομάδες ρουφιανοπολιτών δημοτών) θέλει να μεταφέρει εκεί το δημαρχείο. Ήδη η εκκλησία θέλει να κάνει εκεί κοντά κάτι εκκλησιαστικά τέρατα.

Βέβαια, αυτά δεν πρόκειται να γίνουν έτσι εύκολα! Θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα της Φιλοδασικής... Και η φιλοδασική δεν αστειεύεται σε τέτοια ζητήματα. Ούτε οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είναι αξιοπρόσεκτα ενεργοί!

Μην τον φοβάστε λοιπόν τον Υμηττό. Δεν κινδυνεύει, όχι άμεσα τουλάχιστον, όχι στο συγκεκριμένο σημείο τουλάχιστον. Αντίθετα, να φοβάστε το λόφο με το Σταυρό (ακριβώς απέναντι, δηλαδή) στον οποίο, όλως περιέργως, "μεταδόθηκε" η φωτιά και έκανε στάχτη και μπούρμπερη την μια πλευρά του, αυτήν όπου συμπτωματικά γειτονεύει με ένα μοναστήρι (του οποίου είναι ιδιοκτησία) και με ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο...
Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν, αλλά το ζήτημα είναι προσωπικό: Αποτελεί, χρόνια τώρα, προσωπικό μου χώρο περιπάτου! Δεν θα τους επιτρέψω το παραμικρό!!!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους, η συνέχεια του "Στα όρη στ' άγρια βουνά" αναβάλλεται επ' αόριστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si