Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ...

Μεταφερόμεθα νοητά στην αρχαία Αίγυπτο.
Δημοτικό σχολείο, μάθημα ιερογλυφικής ορθογραφίας.
Η δασκάλα υπαγορεύει και τα παιδάκια γράφουν ιερογλυφικά:
"Ο ένδοξος Φαραώ μας, Ραμσής Β’, γιός του Ώρου και της Ίσιδος, Θεός επί γης, το ίδιο δυνατός με τον Όσιρι, παντοδύναμος, πανέμορφος, αρρενωπότατος σαν τον..."
Από τα πίσω θρανία, ένας κουμπούρας μαθητής σηκώνει το χέρι του και ρωτάει:
"Κυρία, η λέξη "αρρενωπότατος" με πόσα αρχίδια γράφεται?"

Χτες έτυχε να ξανα-επισκεφτώ μια από τις πολλές ιστοσελίδες που εμπεριέχουν και αναλύουν "Το μυστήριο του ελληνικού αλφαβήτου".

Πάντα πίστευα ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι ένα μυστήριο, υπό την έννοια ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε μυστήρια πράματα. Μυστήρια πράματα, όπως αυτό εδώ.

Για κάποιους ανεξερεύνητους και αδιευκρίνιστους λόγους, κάθε φορά που αναφέρεται από κάποιον το συγκεκριμένο "μυστήριο του ελληνικού αλφαβήτου", έρχεται συνειρμικώς στη μνήμη μου το ανεκδοτάκιον με τα πιτσιρίκια που μαθαίνουν να γράφουν ιερογλυφικά.
Περίεργον πράμα οι συνειρμοί...

4 σχόλια :

 1. Έχει κάψει φλάντζα ο Ιαλυσσός ε;

  Πα, πα, πα...

  Ο Λιάκουρας που είναι γνωστός σερφαδόρος του παγκόσμιου αποχετευτικού διαδικτύου, πώς και δεν το αλίευσε ακόμη δια τας εκδόσεις του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόλσε, δεν αρκεί να το αλιεύσει ο Ελ-ιακό!
  Κανονικά, ένα τέτοιο μαργαριταρένιο μυστήριον, θα έπρεπε να διδάσκεται εις τα δόλια τα παιδάκια, από τας πρώτας τάξεις του δημοτικού!
  (Προτείνω έναρξιν σχετικής ευλογο-σταυροφορίας).
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, και το προωθούν άτομα τα οποία δεν είναι κλασικοί ΧΟΕ (χριστιανοί ορθόδοξοι ελλιναράδες) είναι φοβερό! Έχω την εντύπωση πως πολλοί έχουν πειστεί πως ισχύει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι, offshore, για ένα μυστήριο λόγο, τα μυστήρια πείθουν ακόμα και τους πιο μυστήριους ανθρώπους...
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si