Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2008

ΕΠΗΞΑΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΕΣ...

Παλαιότερα, κάτι παραπλήσιο μου είχαν κάνει κι εμένα για ένα φεγγάρι. (Αγνοώ τους λόγους - Εν πάση περιπτώσει, το όλο θέμα είχε χάπυ εντ).

Τώρα το έκαναν σε ένα από τα μπλογκς της Λουκίας Ρικάκη. Αντιγράφω από το in.gr:
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα κριτήρια με τα οποία κρίνεται ως «απρεπές» το blog που έχει δημιουργήσει η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη.

Όποιος επιχειρήσει να μπει στο ιστολόγιο youmymirror.blogspot.com, διαβάζει ένα κείμενο-προειδοποίηση της Google, το οποίο αναφέρει: «Προειδοποίηση περιεχομένου: Ορισμένοι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου επικοινώνησαν με την Google, επειδή θεωρούν ότι το περιεχόμενό του είναι απρεπές. Γενικά, η Google ούτε αναθεωρεί ούτε επιδοκιμάζει το περιεχόμενο αυτού ή οποιουδήποτε ιστολογίου».

Εν συνεχεία, οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν δύο επιλογές: είτε να επιλέξουν την εντολή «Κατανοώ και επιθυμώ να συνεχίσω» είτε την εντολή «Δεν επιθυμώ να συνεχίσω».

Σύμφωνα με τα Νέα, το θέμα άρχισε μετά την απόφαση ορισμένων επισκεπτών του Διαδικτύου -κακόβουλα ή για πλάκα, όπως λέει η σκηνοθέτις- να «λογοκρίνουν» το blog, διαφωνώντας με το περιεχόμενό του.

«Αφού γίνεται η συλλογή των flag (εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αντιδρούν στο περιεχόμενο ενός blog), εν συνεχεία αποφασίζεται η απαιτούμενη ενέργεια. Πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης ακόμα και όταν ένα blog περιέχει αύθαδες περιεχόμενο ή μη δημοφιλείς θέσεις. Συνειδητοποιούμε πως αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και λυπούμαστε για την ενόχληση που προκαλεί» δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

«Δεν έχω καμία αντίρρηση με την πρακτική της Google να διατηρεί ένα φίλτρο μέσα από το οποίο θα διακρίνει ποια blog περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο. Η διαφωνία μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζω πόσοι έκριναν το περιεχόμενο ως απρεπές, όπως επίσης και ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους της εταιρείας» σχολιάζει η σκηνοθέτις.

Ανάμεσα στις ιστορίες που αναρτήθηκαν, υπάρχει και μία η οποία συνοδεύεται από ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι γλουτοί μιας γυναίκας, όπως επίσης και η ψηφιακή αναπαράσταση ενός ανήλικου ντυμένου κοριτσιού. Αυτές οι εικόνες πιθανότατα προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων επισκεπτών.


Πάντα πίστευα ότι η λέξη "επισκέπτομαι" εμπεριέχει στη ρίζα της τη λέξη "σκέπτομαι". Ως εκ τούτου, τους συγκεκριμένους άτομους δεν θα τους ονόμαζα -ακριβώς- "επισκέπτες". Θα τους ονόμαζα (ξερωγώ) "μουσαφίρηδες" (πράγμα επίσης προβληματικό, εφόσον η λέξη "μουσαφίρης" μου θυμίζει συνειρμικά τη λέξη "μούσα". Τέλοσπάντων...)
Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι κακό πράμα η ύπαρξη τέτοιων επισκεπτών-μουσαφιραίων, γιατί υποδηλώνει και υπογραμμίζει το (γνωστό) γεγονός ότι ανάμεσά μας κυκλοφορούν κινούμενες όρθιες μάζες στόκων, έχοντες μία από τας εξής δύο μορφάς: Είτε του καλοκάγαθου βλακός που παίζει με το ψαλίδι, είτε του κακανάγαθου βλακός - σχιζοφρενούς λογοκριτού με το ψαλίδι.
Φανταζομαι ότι ήδη κοιμούνται ήσυχοι τώρα που κατήγγειλαν ακόμη μία απρέπεια!! με αυτον το τόσο 'ευπρεπή' τρόπο..Και η ομορφιά στη ζωη τους που κατοικεί άραγε?? την προσπερνούν φαντάζομαι γρήγορα μην τους κάψει το βλεμμα..Τόση ομορφια γυρω μας ειναι απρέπεια δεν κάνει να την κοιτάζουμε... γιατί μετά θα πρέπει ανάλογα να αλλάξουμε τη ζωη μας..μάλλον θλιβερός είναι ο ύπνος τους,παρόλα αυτα τους ευχόμεθα όνειρα γλυκά..

όπως το θέτει η ίδια η Λουκία Ρικάκη στο εν λόγω μπλογκ της.

2 σχόλια :

  1. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΚΑΛΛΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΩΜΕΝΗ ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΗΡΘΕ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΚΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην είμαστε τόσο επιφυλακτικοί, Αθηνά... (Άλλωστε, εγώ προσωπικά πολύ την συμπαθώ καλλιτεχνικώς).
    Αλλά το μείζον ζήτημα είναι οι διάφοροι κόπανοι που αφειδώς πατάνε κουμπάκια, είτε για χαβαλέ είτε για λογοκρισία. Με αυτούς είναι που κάτι πρέπει να κάνουμε...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si