Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

ΑΝΗΛΙΚΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ"...

Εις το φύλλον υπ' αριθμ. 852 (της 4/2/2009) της εφημερίδος "Εργατική Αλληλεγγύη", δημοσιεύεται το εξής ενδιαφέρον κειμενάκιον (με το οποίο συμβαίνει να συμφωνώ σχεδόν καθ' ολοκληρίαν) :

Γ.Π., γονιός ανήλικης "τρομοκράτισσας"

Έντεκα ανήλικα παιδιά στη Λάρισα κατηγορούνται σαν τρομοκράτες. Διάβασα το κατηγορητήριο κατά των παιδιών: «Συγκρότησαν ομάδα προσώπων (οργάνωση) που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση... που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες...Υπόταξαν την κατ΄ ιδίαν βούλησή τους στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης... κατείχαν ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως, με τα οποία παρεμβάλλονταν στους ασυρμάτους της αστυνομίας. Η ομάδα είχε δυνατότητα να εναλλάσσεται και ν΄ αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή...»

Ρώτησα τους δικηγόρους:-Υπάρχουν κάποια στοιχεία και τα λένε αυτά; Οι δικηγόροι απάντησαν: OΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ρώτησα: Πως τα λένε τότε αυτά; Οι δικηγόροι ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΜΕ ΕΥΛΟΓΟ ΥΦΟΣ.

Ποιο είναι το νόημα αυτής της υπόθεσης; Απευθύνονται όχι μόνο στα παιδιά, όχι μόνο στους γονείς, αλλά σ΄ όλους τους πολίτες. Μας λένε κατάμουτρα: Καθίστε καλά! Είμαστε εξουσία και κάνουμε ό,τι θέλουμε! Παρανομούμε, καταχρόμαστε τη θέση μας! Σας καταστρέφουμε τα παιδιά! Μην κουνιέστε! Σκύψτε το κεφάλι και ίσως έτσι αλλάξουμε το κατηγορητήριο και καταδικάσουμε τα παιδιά σας σε μικρότερες ποινές. Εδώ δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη! Εδώ λειτουργεί η εξουσία! Η ανεξέλεγκτη εξουσία!

Πρέπει να τους απαντήσουμε.Όλοι οι δημοκράτες πολίτες πρέπει να δώσουμε απάντηση: Δεν είμαστε «κάφροι»! Είμαστε πολίτες! Έχουμε δικαιώματα!

Απαιτούμε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη! Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει κοινωνία! Πάρτε πίσω το κατηγορητήριο. Αφήστε τους συλληφθέντες. Τιμωρήστε τους εγκληματίες. ΤΩΡΑ...

Κατηγορούν τα παιδιά μας για τρομοκράτες με ανύπαρκτα στοιχεία. Προσπαθούν να τα καταστρέψουν για πολιτικές επιδιώξεις. Παρακαλώ πάρτε θέση.Συμπαρασταθείτε. Το θέμα αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας Πρέπει να τους κολλήσουμε στον τοίχο. Δεν πρέπει;


Ως απλός μπλόγκερ που φέρει το παρατσούκλιον "prkls", αναδημοσιεύω το παραπάνω κειμενάκιον-επιστολή, επειδή τυχαίνει να είμαι της γνώμης ότι εις το ακροτελεύτιον ερώτημα της επιστολής, η απάντησίς μας οφείλει να είναι εμφατικώς καταφατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si