Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΚΟΥΪΣΛΙΝΓΚΣ

Οι Κουϊσλινγκς του Ιράκ τα κατάφεραν να σπάσουν κι αυτό το ρεκόρ:

Σύμφωνα με κείμενο της ηλεκτρονικής Καθημερινής:

Περίπου 1.000 κρατούμενοι βρίσκονται στην πτέρυγα των μελλοθανάτων στο Ιράκ και από αυτούς οι 150 έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προσφυγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Τον Ιούλιο του 2009, πιστεύουμε ότι 1.000 κρατούμενοι βρίσκονταν στην πτέρυγα των μελλοθανάτων, εκ των οποίων οι 150 είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προσφυγής ή κάθε μέτρο επιείκειας», επισημαίνεται στην έκθεση της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η χρήση της θανατικής ποινής στο Ιράκ δεν διακρίνεται από διαφάνεια», συνεχίζει η Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι κατάδικοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τη χρήση βασανιστηρίων κατά την ανάκρισή τους και την εξασφάλιση ομολογιών με τη χρήση βίας.

ύμφωνα με την έκθεση, 31 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, από τον Ιανουάριο.

Οι εκτελέσεις αυτές καθιστούν το Ιράκ μία από τις χώρες «με τα υψηλότερα ποσοστά εκτελέσεων στον κόσμο», καταλήγει η διεθνής οργάνωση.


Μια χαρά, δηλαδή. Ο εκδημοκρατισμός του Ιράκ συνεχίζεται (ίσως να έχουν ξεμείνει στο Ιράκ τίποτα ξέμπαρκοι επιθεωρητές-επίτροποι επιτροπών του ΟΗΕ που ψάχνουν ακόμα για "όπλα μαζικής καταστροφής"... και ίσως καμαρώνουν).

Εν τω μεταξύ, έχω και το jungle report στα πανηγύρια του για μια ακόμα απόφαση, άλλων επιτρόπων του ΟΗΕ.
Αυτή τη φορά, οι επίτροποι ασχολήθηκαν με την Ελλάδα.

Είναι ανεκδιήγητο να υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα εμπιστεύονται τον ΟΗΕ. Που να τον θεωρούν σύμμαχό τους.
Ετοιμάζω το διαβατήριό μου.

Θα πάω στη Νομανσλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si