Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ
-Θα τη μπάρουμε τη μπόλη!


Και ενώ το Μνημόνιο πάει να γίνει 5 μηνών με τις γνωστές ευεργετικές του συνέπειες στον ψυχισμό των ραγιάδων (το χρήμα φέρνει άγχος, ουφ, φορτώσαμε στους διεθνείς αεριτζήδες την πηγή του άγχους μας), κι ενώ μια χαζοχαρούμενα στάσιμη και στατική κοινωνική μούχλα και μπόχα επιτρέπει στο θίασο του Παπανδρέου του Τρίτου -του μακρύτερου- να παριστάνει ακόμα την κυβέρνηση, μέσα σ' όλα είδανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και τα φαντάσματα...

Εις το πνευματικόν ευλόγιον pneymatiko.wordpress.com αναγινώσκω ότι ο σχωρεμένος ο πατήρ Παϊσιος εμφανίστηκε, λέει, σε τρία καλογεράκια εκεί πέρα και τους είπε συγκλονιστικά πράματα και αμέσως μετά ο μακαρίτης ο πατήρ Παϊσιος εξηφανίσθη -πιθανότατα επέστρεψε εις την γνωστήν ενασχόλησιν των νεκρών, ήτοι το ρεμβάζειν τα ραδίκια ανάποδα.

Και τα καλογεράκια, αντίς να τον παρακαλέσουνε τον πατηρ-φάντασμα να μείνει λίγο ακόμα μαζί τους, τον άφησαν να φύγει... Ενώ ίσως να επείθετο να μείνει αν του τραγουδούσαν ξερωγώ κάτι τέτοιο:

Αλλά ας δούμε τίνι τρόπω θέτει το ζήτημα το πνευματικόν ευλόγιον απ' όπου άντλησα την είδηση:
Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση πιστού στο xanthi-blogs οτι ο Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε πόλεμο στην Ελλάδα σε 3 μήνες. «Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το Άγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονη του Άγιου Παντελεήμωνος, ώσπου το συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία. Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει». Ο Γεροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.

Ο πιστός που αποκαλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ Μάκρο στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες “σήκωσαν” από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν.Ιωνίας.»

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβητούν τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας οτι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.» Το γεγονός οτι ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τον μοναχό, καθώς και το οτι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι Ρωσικό μοναστήρι δημιουργούν ερωτηματικά για την εγγυρότητα και σκοπιμότητα της μαρτυρίας.

Ο Γέροντας Παΐσιος έχει προβλέψει πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, «μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια», έχει πει, «για να ζούσα το γεγονός». Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο πατήρ Παΐσιος έχει πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλή γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν.

Παραθέτουμε και την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ. Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα”.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω εγώ, καλέ μου αναγνώστη, έχει δύο σκέλη:
Πρώτον, σου έχουν πάρει τον αέρα: Σε βλέπουνε που ακούς σα χάνος τις παπαριές που σου λέει ο κάθε παπατζής και οι συνοδοιπόροι του και τα δεξιά κι αριστερά δεκανίκια του, οπότε κάποιοι σ' έχουν πάρει για εντελώς σούργελο (μπορεί και να 'χουν δίκιο... δεν ξέρω) και είπαν να σε βάλουν να τρέχεις στα σούπερ μάρκετ πανικόβλητος.
Δεύτερον, επειδή δε σου έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό να βρεθείς σε 3 μήνες με τίποτα σάκκους αλεύρι και τίποτα εκατοντάδες κιλά λάδι που δε θα ξέρεις τι στον πούτσο να τα κάνεις, σου δίνω εδώ, προκαταβολικά, μια συνταγή για να φτιάχνεις ηπειρώτικη λαδόπιττα... μούρλια!!!
Είναι και νηστήσιμη, οπότε μην κολώνεις!!!
Θα ψηφίσεις πάλι Παπανδρέου σα μαλάκας, αλλά τουλάχιστον θα έχεις να τρως λαδόπιττα ηπειρώτικη!


Συστατικά

* 1 κιλό λάδι
* 1 κιλό νερό
* 1 ποτήρι πορτοκαλάδα
* 1 κιλό ζάχαρη
* 1 κιλό αλεύρι
* 1/2 κιλου σιμιγδαλι
* σουσάμι
* αμύγδαλα ασπρισμένα


Οδηγίες

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, το νερό, την πορτοκαλάδα και τη ζάχαρη.
2. Μόλις πάρει να βράσει καλά ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το σιμιγδάλι.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει οπου και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
4. Σε μέτριο ταψάκι ρίχνουμε στον πάτο λιγο σουσαμάκι.
5. Αδειάζουμε το μίγμα της κατσαρόλας και χαράζουμε σε κομάτια.
6. Βάζουμε απο ενα αμύγδαλο σε κάθε κομάτι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσαμάκι.
7. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200 βαθμους περίπου μέχρι να πατώσει καλά η πίτα και να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

(Η συνταγή είναι από το πολύ καλό σαϊτ "Συνταγές της παρέας")

13 σχόλια :

  1. είναι ξεκάθαρη η πρόβλεψη, λέει σε 3 μήνες.
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΡΕ!

    πρτφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεύρι και λάδι; Χρήσιμα πολλαπλως!

    Μέχρι και ζύμη για πίτσες φτιάχνεις! (Διότι ο επερχόμενος πόλεμος θέλει καλοπέραση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *πρτφ, να υποθέσω δηλαδή ότι κι ο Παϊσιος είναι δικός μας?
    :-)

    *εργοδότα, μου ανοίγετε την όρεξη και με κάμνετε να ονειρεύομαι πολίτικο σις κεμπάπ!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τιποτα μιζες θα πεσανε για να ξεστοκαρει το μακρομπακαλικο! ειδικευονται σε κατι τετοια οι αγιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Νετρίνο, απαπαπαπαπα. εγω τετοια πραγματα αδυνατω να τα πιστεψω!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμα δε δω το μΠαΐσιο στη γιουτιούμπα δε μπιστεύω τίπτις...

    Τες πα, ελέγχεται επίσης η πληροφορία ότι τα καλογεράκια είδαν μάλλον το μπάτερ Χασίσι-ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει όλοι έχουν δικαίωμα να δουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ένα όραμα,μια οπτασία,ένα οτιδήποτε..και νομίζω προσωπικά ότι επειδή δεν είναι τυχαίο,κοίτα τι τίτλο σε ενέπνευσε ο Άγιος και η θεοφάνειά του,Ευλόγησον!!!έτσι θα πρέπει να ονομάσεις το άλλο,το blog που θα φέρνει και κάποιο αντίκρυσμα ντε!! μην μεμψιμοιρούμε Ευλόγησον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α! να χαθείς αμαρτωλέ και αντίχριστε να μιλάς για μίζες!
    Για το "ξανθόν γένος" είπε τίποτα ή αυτό είναι αλλουνού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *Σχολιαστά, αυτό με τον πάτερ Χασίσιο μάλλον εξηγεί τα πάντα!!!
    :-)

    *donasonora, είναι μια από τις καλύτερες ιδέες που έχω ακούσει τελευταία! Ήτοι το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!!
    :-)

    *Ελίτσα -εκ του Ελ-ίτσα?- υποψιάζομαι ότι τα περί ξανθού γένους τα φυλάει για την επόμενη τουρνέ του στον κόσμο των ζωντανών...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Στοχαστή

    Το μΠαΐσιο στη γιουντιούμπα θέλεις;
    Ορίστε. Αλλά, παρακαλώ, μην γελάσετε. Θα στείλει ο αποτέτοιος κεραυνό και θα μας κάψει:
    http://www.youtube.com/watch?v=B5Gow6daJ0U&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμ... γελάσατε κι ο αποτέτοιος έκανε το θαύμα του. Το βίντεο εξαφανίστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *Aldebaran, αν υποψιαστώ πως η χάρις του αποτέτοιου επηρεάζει και το ιντερνέτιον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πιστεύω ότι είναι συνωμοσία ώστε να εξαναγκασθεί ο γκοζμάκηζ σε αναγκαστική νηστεία είτε με λαδόπιττας είτε με:

    Χαλβά κουταλιού.

    Κρακεράκια λαδιού (προτείνεται και λίγο σιμιγδάλι για καλύτερη γεύση)

    Αρωματικό λαδόψωμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si