Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ

Στην αρχή ήταν ο Τζέφρι, ο οποίος ενώ έλεγε "λεφτά υπάρχουν", παράλληλα καλούσε το ΔΝΤ. Μετά είπε οργισμένος "διαψεύδω πως καλούσα το ΔΝΤ", και στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια.

Παράλληλα, διέδιδε παντού πως η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Μετά διέψευδε πως είπε διεφθαρμένη την Ελλάδα ("δεν το είπα εγώ, το είπε ο Καραμανλής" έλεγε ο Τζέφρι και οι προπαγανδιστές του), στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το είπε.

Τώρα ένας άχρηστος και ιταμός και αργυρώνητος και άθλιος αγγλοσάξωνας δημοσιογραφίσκος της πλάκας, τόλμησε να ισχυριστεί ότι η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Elena Panaritis, είπε για τον εαυτό της "I'm American, I'm not Greek".

Το διάβασα κι εγώ, χάρηκα, είπα "να μια πασόκα βουλευτίνα που λέει την αλήθεια", αλλά φευ, η χαρά μου κράτησε λίγο:

Η κυρία Panaritis θεώρησε σκόπιμο να στείλει στη Γκάρντιαν επιστολή διάψευσης όπου διαψεύδει όσα έγραψε ο αγγλοσάξωνας αργυρώνητος ξεπουλημένος ανθέλληνας δημοσιογράφος.

Ο οποίος, για να αποδείξει πόσο κάθαρμα είναι, υποθέτω ότι θα αξιοποιήσει το δημοσιογραφικό του κασετοφωνάκι και θα δημοσιοποιήσει στο youtube τον διάλογο που διεμείφθη, προκειμένου -το αγγλοσαξωνικό τέρας- να υπερασπιστεί τον ανεκδιήγητο εαυτό του.

Όπως και να 'χει, από την -μεταφρασμένη στα Ελληνικά- επιστολή της κυρίας Panaritis ξεχωρίζω τη φράση
Στο εν λόγω δημοσίευμα, μου αποδίδεται εσφαλμένα η δήλωση ότι «δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ από μένα. Αυτό που ειπώθηκε στην πραγματικότητα είναι ότι έχω ζήσει επί σειρά ετών στις ΗΠΑ και ότι οι υπολογιστές μου αγοράστηκαν εκεί.
Είναι μια φράση που με πείθει απολύτως, διότι -ως γνωστόν- οι υπολογιστές της Apple είναι δυσεύρετοι στην ελληνική αγορά. Όποιος θέλει Apple, είτε παραγγέλνει από τις ΗΠΑ είτε πετάγεται ως τις ΗΠΑ προκειμένου να προβεί στη σχετική αγορά υπολογιστού.

Επίσης με συγκινεί η φράση
Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν γεννήθηκα απλά Ελληνίδα, αλλά είμαι Ελληνίδα από επιλογή.
Δεν ξέρω τι παναπεί "ελληνίδα από επιλογή", αλλά οκέϋ, θα συγκινηθώ.

Πάνω απ' όλα όμως με συγκινεί η φράση
Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάνει μια γνήσια προσπάθεια να αντιστρέψει δεκαετίες κακής διακυβέρνησης.
Δεν είναι συγκινητικό, φίλε αναγνώστη, να διαπιστώνεις ότι υπάρχει κάπου στο σύμπαν έστω και ένας άνθρωπος -Αμερικάνος ή Έλληνας- ο οποίος είναι περήφανος που είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο το Τζέφρι? Συγκινητικό το βρίσκω -αποδεικνύει ότι ακόμα και ο έσχατος μπορεί να ελπίζει πως κάπου στο σύμπαν υπάρχει ένα πλάσμα που τον συμπονά...

Αει στο καλό, συγκινήθηκα πάλι -ασχέτως της μοίρας που θα έχει η διάψευση της Elena Panaritis.

4 σχόλια :

  1. Δηλ ρε φιλε τωρα με την διαψευση μπορουμε να ειμαστε εθνικα περηφανοι που μια Ελληνις πηρε τοσα ευσημα κ αναγνωριση για το ΔΝΤαρεστο εργο της στην λατινικη Αμερικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα: Θα πρέπει να εξετάσουμε μήπως τυχόν προ ετών η ίδια ήταν και περουβιανή κατ' επιλογή και μήπως τυχόν αργότερα της προέκυψε να γίνει Ελληνίς κατ' επιλογή...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκινήθηκα και εγώ.Τι να πούμε,σε ακούμε αλλά δεν προλαβαίνουμε να σχολιάσουμε.Αποκαλυπρικές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζούμε σε συγκινητικές εποχές...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si