Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

Ο Πρκλς βρήκε τον ιδεώδη υποψήφιο πρόεδρο της δημοκρατίας και σε καλεί να τον στηρίξεις!!!

Οι ψηφοφόροι του κόμματος ΛΑΟΣ ήταν και είναι κόπανοι.
Ως εκ τούτου ψήφισαν κάτι Βορίδηδες και κάτι Αδώνιδες και κάτι Πλεύρηδες και κάτι Βελόπουλους -και είδαμε τα χαΐρια τους.
Και όμως... Στις λίστες υποψηφίων του κόμματος ΛΑΟΣ υπήρχαν αξιόλογοι άνθρωποι που -κακώς, κάκιστα!- αγνοήθηκαν από τους ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι πάντοτε αφήνουν τους αξιόλογους στην απέξω...

Ένας εξ αυτών των αξιόλογων ανθρώπων, ίσως ο αξιολογότερος όλων, ακούει στο όνομα Δημοσθένης Τάκος-Γάκος.
Προεκλογική αφίσα του Δημοσθένη Τάκου-Γάκου,
αλιευθείσα σε παλαιότερο αφιερωματικό ποστ του simplemanthinking

Δεν ξέρω πόσους σταυρούς ελάμβανε ο Δημοσθένης Τάκος-Γάκος όταν κατέβαινε υποψήφιος με το ΛΑΟΣ, ξέρω όμως ότι αργότερα (πρόσφατα δηλαδή) απεχώρησε από το ΛΑΟΣ και συνεκρότησε τη δική του πολιτική κίνηση με την επωνυμία "Δημοκρατία Πολιτών". 
Ιδού η ιδρυτική διακήρυξη του εν λόγω πολιτικού φορέως -για όποιον ενδιαφέρεται (εξαιρετικώς πρωτοποριακά σκηνοθετημένο βιντεάκι).

Στις μέρες μας, ο Δημοσθένης Τάκος-Γάκος, αξιοποιώντας τόσο την εμπειρία του από το κόμμα ΛΑΟΣ όσο και την εν γένει εμπειρία του (ωστόσο φρονώ ως η θητεία του στο ΛΑΟΣ είναι που φωτίζει τη σκέψη του), αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον τόπο. 

Κεφάλαιο τόσο μεγάλο, ώστε........

Αυτοπροτείνεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει της κρίσιμης εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά πυρετωδώς ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την παρούσα  Βουλή για τη διαδοχή του νυν Πρόεδρου,  Κάρολου Παπούλια, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής κατατέθηκε επίσημα η πρώτη υποψηφιότητα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο εμπνευστής-συντονιστής και αρχηγός της πρωτοβουλίας «Δημοκρατία πολιτών»  Δημοσθένης Τάκος-Γάκος αξιώνει να είναι ο επόμενος ανώτατος άρχων της Ελλάδας.

Τι και αν το  Σύνταγμα και ο  Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως τις υποψηφιότητες τις καθορίζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, ο ίδιος «τολμά» να αυτοπροτείνεται και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής,  Ευάγγελο Μεϊμαράκη, «παρακαλεί να συμπεριληφθεί στους καταλόγους των υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας».

Να σημειωθεί πως αν και τους υποψηφίους τους προτείνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ψήφοι υπέρ προσώπων που δεν έχουν προταθεί δεν θεωρούνται άκυρες, εκτός από την 6η ψηφοφορία που θεωρούνται έγκυρες μόνο οι ψήφοι μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Μάλιστα, στο αίτημα που απέστειλε ο κ. Δημοσθένης Τάκος-Γάκος προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στις 19/9/2014, φροντίζει να γνωστοποιήσει πως εφόσον εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα θα αποδώσει δικαιοσύνη, πρόοδο και ευημερία στην «Ελλάδα της καρδιάς μας».

Ποιος είναι

Ο 58χρονος Θεσσαλονικιός που θέλει να «μετακομίσει» στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια έχει σπουδάσει Ηλεκτρολογία, Ψυχολογία και Θρησκεία (όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα που συνοδεύει την επιστολή υποψηφιότητάς του).

Είναι μέλος της Πανελλήνιας και Διεθνούς ομοσπονδίας Αντιστασιακών FIR και έχει τιμηθεί με αναμνηστικό μετάλλιο του Μακεδονικού Μετώπου 1916-1918. Πριν αυτοπροταθεί για το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε κάνει δύο –αποτυχημένες– προσπάθειες για να κερδίσει μια έδρα στο Κοινοβούλιο.

Στις εθνικές εκλογές, το 2009 και το 2012, έθεσε υποψηφιότητα ως βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ, όμως, δεν κατάφερε να εκλεγεί σε καμία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης, υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας τον Νοέμβριο του 2011, όμως ούτε κι εκεί κατάφερε να εκλεγεί. Ετσι, περίπου έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013, συγκρότησε τη δική του πολιτική κίνηση, την ονόμασε «Δημοκρατία πολιτών», αποφασίζοντας να θέσει και πάλι τον εαυτό του στην «εκλογική αρένα», αυτήν τη φορά για το ύπατο αξίωμα.

Αυτά γράφει η Άννα Καραβοκύρη στο ρεπορτάζ του paraskhnio.gr και το παρόν μπλογκ, συνεπαρμένο, κυριολεκτικά ενθουσιασμένο με την ιδέα να είναι ο Τάκος-Γάκος επόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας, καλεί άπαντες τους αναγνώστες του (και ειδικά εσένα, καλέ μου αναγνώστη), να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Τάκου-Γάκου.

TAKOS-GAKOS FOR PRESIDENT !
Soyons réalistes, demandons l' impossible !
Ήτοι, προς χάριν της δημοκρατίας μας,
Ας είμαστε ρεαλιστές, ας απαιτήσουμε το ακατόρθωτο!

Δηλαδή το να έχει η δημοκρατία μας τον πρόεδρο που της αξίζει!!!


2 σχόλια :

Mi-la-re,
mi-la-re-si