Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

Τι σου είναι η ζωή...

Υπάρχει ένα πολύ καλό σάιτ. Το ellinikahoaxes.gr.
Σκοπός του (όπως φαίνεται άλλωστε κι απ' τ' όνομά του) είναι να καταρρίπτει ελληνικά hoaxes.
Τα περιεχόμενα του εν λόγω σάιτ είναι μια χαρά. Χρήσιμα και ωφέλιμα σε κάθε σοβαρό άνθρωπο.
Σημειωθήτω ότι, στους παλιόκαιρους που ζούμε, με μια μεγάλη μάζα συμπατριωτών μας να έχει φάει πετριά με το ζήτημα των ψεκασμών, ευνόητο είναι ότι το ellinikahoaxes.gr κάλλιστα πράττει καταρρίπτοντας κάθε τόσο αυτή την ιστορία που συμπυκνώνεται στην κραυγή "μας ψεκάζουν!".

Πρόσεξε τώρα τι κουφάλα είναι η ζωή:

Εκεί γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, κυκλοφόρησε στο ελληνόγλωσσο ίντερνετ μια ανυπόστατη φήμη που έλεγε πως ένα έγκυρο αμερικάνικο σάιτ μετεωρολογίας προβλέπει ότι η Ελλάδα θα θαφτεί στο χιόνι από τις 28 Δεκεμβρίου και μετά.
Η είδηση ήταν μούφα, βέβαια, αλλά έγινε το σύνηθες: Ένα σάιτ που ειδικεύεται στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων την έγραψε πρώτο, και χιλιάδες κόπανοι μπλόγκερς την αναπαρήγαγαν μέχρι που φράκαρε το ελληνόγλωσσο ίντερνετ από τη μούφα είδηση.

Έπιασε δουλειά λοιπόν το ellinikahoaxes.gr, λοιπόν, και δίχως μεγάλη δυσκολία κατέρριψε τη μούφα είδηση. Και μπράβο του.

Και, άξαφνα, εκεί στα τέλη του Δεκεμβρίου ήρθαν τα χιόνια...

Άντε εσύ τώρα να πείσεις τους πετροβολημένους συνανθρώπους μας που κραυγάζουν "γειτόνοι μας ψεκάζουνε!!!"... Άντε εσύ τώρα να τους πείσεις ότι το πράγμα έχει αλλιώτικα, με την παλιοζωή που μπλέξαμε και που δικαιώνει τις ανυπόστατες φήμες...

Μάλαμας, Ο θεός







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si