Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2008

ΚΟΤΛΕ ΡΙΓΑΝΟΛΑΔΟ

Τον Αυτόνοο τον είχα πρωτοσυναντήσει το καλοκαίρι στον Όλυμπο, στα Προμήθεια. Καλημέρες, καλησπέρες κλπ. Τον ξανασυνάντησα σε μια ιεροπραξία στο Ολυμπιείο, το Δεκέμβρη. Από τότε έχουμε συναντηθεί κάμποσες φορές (με κατάληξη τραγική για τα ποτά που βρέθηκαν μπροστά μας -τα εξουθενώσαμε).

Ένα από τα πράγματα που θαυμάζω σε αυτό το παληκάρι, είναι ο χειρισμός του γραπτού λόγου.

Κάποια πρόσφατη νύχτα, στη διάρκεια ενός καννιβαλικού δείπνου σε γνωστή ταβέρνα, ανάμεσα σε δυνάμει λουκούλλεια κρεατικά και κρασιά, μας παρουσίασε μια τυπωμένη σελίδα με ένα κείμενο. Όλοι οι παρόντες το θεωρήσαμε άψογο.
Ως εκ τούτου, θεώρησα σκόπιμο να τον πείσω να μου παραχωρήσει (ίνα δημοσιεύσω εδώ) αυτό το όμορφο και ολοζώντανο και σφύζον κείμενο.
Βουαλά:

ΚΟΤΛΕ ΡΙΓΑΝΟΛΑΔΟ
Σαύρα λαμπερή, στο δίκροκο τριφύλλι αγνώστου σπιράλ, δεν χάνει επιτόπιο πλοκάμι, πάνθηρα Ιωάννη ντριν, συνεπάγεται κλατς τετράγωνο διατιμήσεως. Βερμούδα η ανεμοθύελλα με τερηδόνα σαρακοστής, ελαφρώς ανυσματική, τινάζεται για βαθμό ρέζους πλαγκτόν. Μόλις πολύωρος σάκος ταχείας κυκλοφορίας με καταπληκτικά σφάλματα αρχαιολόγου, σίγουρα ποτό με παγάκια. Ξαφνικά τραγουδιέται το καμουφλάζ με καλαμποκάλευρο και περνάει μία εβδομάδα γεμάτη αναμάρτητους. Κυνηγετική περίοδος εν τω μεταξύ και βγήκαμε στο βουνό να χτυπήσουμε χυμούς από σέρφινγκ. Ισιώνει μισό πεζοδρόμιο λέπια ο εισπράκτορας και πιάνει απότομα επιληψία τη βιομηχανία. Εκεί κοντά, ο οικοπεδούχος ρυμουλκούσε ένα αγωνιστικό συνταξιοδοτικό με τραγανά καρμπυρατέρ. Εξακολουθεί δε, καλικάντζαρος από τρικυμιώδες γυψοσανίδι με πράσινες μπούκλες, να καλλιεργεί λαχανικούς ρυθμούς. Κι έτσι ανέβηκε η μετοχή της θεραπείας για λέπρα.

Τότε, ένα ολόκληρο κοπάδι φυματίωσης, έκανε μανούβρα σε αγιογραφία με άντερα. Σκοτεινιάζει η λαίμαργη κοκκινωπή πρεσβυωπία και αρχίζει ο κόσμος να έχει θαλασσοταραχή στις μασχάλες. Ήταν με βεβαιότητα σα μουρουνέλαιο που ουρλιάζει γιατροσόφια. Άσε που ο μπακάλης αστραγάλων, χορεύει βαλς με ένα σωρό ευτράπελα κοντάρια, εδώ και μισό σμήνος θριάμβους. Πιθανόν να τραντάχτηκε ο διπλανός φάρος από τις αντωνυμίες, αλλά και πάλι, δεν είδα κάποιον ξυλοκόπο στο αμπραγιάζ, οπότε μάλλον έχει συνάχι ή παχυσαρκία και όχι ότι η μηδενική ορατότητα φωλιάζει μαζί με στρογγυλά ένζυμα, αλλιώς είναι δεξιόστροφα τα ζαρκάδια.

Αρχίζει να γδύνεται η πάπρικα, όπως μια ομαδική εξέγερση σφουγγαριών, με ταβέρνα και ελεύθερη διπλωματία. Κάποια μικροέξοδα για σιωπή κλαδιών, αυλακώνανε το οξυζενέ από τα δαφνοκέρασα. Δεν προλαβαίνει ζάρωμα, οπότε μην ζωγραφίσει οκτώ μυρωδιές κατάκαρδα και επομένως βγαίνει προκήρυξη για τραυματισμένα τούνελ. Ο πάπυρος που ψευδίζει τουλούμπες, ανάβει το τζάκι με θάλασσα και μοντάρει υλικά ψωμιά. Ξαφνιασμένο το ηφαίστειο, βγάζει πάπυρο ίσα με μισό τριάρι γόνδολες. Όλες για εστιατόριο. Εν τω μεταξύ είχε ραβδίσει δαγκάνες με χορδές ξηρόλιθου και όλα τα βαγόνια έχουν ιδεολογικό πυρετό. Τι να κάνει ο στρατοδίκης, φυσάει μια τσιχλόφουσκα από νικέλιο, με το δεξί τακούνι γεμάτο λίπος. Δίνεται αμέσως παραγγελία για αεροπορικό μηνίσκο και ξεκινάει ένα ολόκληρο κοπάδι φασόλια για την άλλη άκρη του ρολογιού, με επιφώνημα. Επειδή όμως λαβαίνει μέρος στο διαγωνισμό ζελατίνας, μία σπάνια ράτσα φαβορίτας, ο χρησοθήρας αποβιβάσθηκε στα θεωρητικά ζουμπούλια, γεμάτος βότσαλα από βυζιά.

Παραγγέλνω ένα σάντουιτς από μεδούλι, τυλιγμένο σε γυάλινα ψαλίδια και το πετάω σε ένα πεινασμένο χαλκό, για να το λιθοβολήσει. καβαλάει τότε τη μεσημβρία και καλπάζει με το διάφραγμα σκνίπα στα μεγαβάτ. Φωνή λαού, ταξινόμηση παύλας. Γιάννενα - Λονδίνο, με πειραγμένο κομοδίνο, γάτα τα Φαρενάιτ τίγκα στην ανάποδη περίληψη δέντρου. Κηροζίνη με κουκούτσια χαλάλι σου! Η σωματοφυλακή χτενίζεται ασημένια ζωντοχήρα, ήταν πάνω-κάτω φάτνη στο λάβαρο μυζήθρας, που απορροφά στρωμένο μια ολόκληρη μεταγλώττιση ντιβάνι. Ύστερα, εξαλείφει μισό στρέμμα ψιχάλες και τις κάνει σερπαντίνα. Φυσικά δεν έμεινε ξεκούμπωτη η παρκετίνη, αφού ίδρωσε ένα λιβάδι σιδηροπρίονα με μηχανοστάσιο βλεφαρίδας.

Μεγάλη σκασίλα ο κυματοθραύστης για πρωτοετής, καθότι του δελέασε κεχριμπάρι στην επόμενη τρίχορδη στροφή και γέμισε βιταμίνες όλο το κοντράστ. Ανατολικά από το παπιγιόν, κάπου μισή εκμηδένιση πιρόγα φράουλα, παπουτσώνεται μαλλιαρό το ζέπελιν, σε κραυγαλέο άλλο ένα. Παρατάχτηκε επί τόπου μεζές το τηλεγραφόξυλο σε επιληψία και δώστου πετάλι, κυριολεκτικά ξεκοιλιασμένο βότανο, πρηνηδόν άφθαρτα. Και επειδή είμαι μέντιουμ κατηφορικού τοτέμ, λύθηκαν τα κορδόνια στο προφίλ αρσενικού κρίκου και αρματώθηκα με 7 γεμιστήρες μοναστήρια πιρουέτας. Διπλό πρωτοπαλίκαρο με προίκα λαρυγγίτιδα σημαδούρας, πετιέται ξαφνικά από ένα ζευγάρι γρηγοράδας, μήπως μαγέψει τα ασβεστολιθικά πετρώματα. Ρίχνει σφουγγάρισμα στο επιτόπιο πριν γκαζώσει τη μάπα του, νυφούλα κυλινδροπρέσας. Ήταν τυχερό σαν μεθαύριο, ενώ έστεκε τετράφυλλος τζαζίστας για πάνω από 8 πεύκα. Μάνι-μάνι ρεφάρει και μισό ζικ-ζακ επιχορηγία για φυσοκάλαμα, ταυτόχρονα με την όπισθεν διαβόητης γκριμάτσας, σε ελάχιστο καπλαμά. Υποβοηθούμενο σπανακότριχο μπιτόνι για τα καλά, εγγύηση στη ρυτίδα, πέφτει από τετραπλό μάξιμουμ, ανεπιτυχώς καταπληκτικά, μέχρι που παλαντζάρει δευτεροπαθές σκαρπίνι και χαρήκαμε. Επειδή πρέπει να τηρούνται τα πορτατίφ, πέντε κιλά νηστική προπέλα επιτραπέζιο. Πάλι καλά που είναι νεότατα τα αφρισμένα σκερπάνια λυχνίας. Νάσου και εξανθήματα στο ταμπούρο, θα κοιμήθηκε η οδοντόκρεμα πριν από τετράγωνο ερωτηματικό βελανίδι.

Ευχαριστώ που ορυκτέλαιο,
ειλικρινά αλεξίπτωτο το σύμπαν τρίλιζα
jajavax@yahoo.com

2 σχόλια :

  1. λακτισθείς λίθος λύανε κοίλον κελάρυσμα συσηφου ενδελέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Και να το πω πιο απλά : Ανθρακικό τα μπαούλα ηλεκτρισμού για τσιχλόφουσκα εξίσωση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si