Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2008

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥ Νο1

Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα πως πρέπει κάπως να τιμήσω τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την εξής βαθυστόχαστη και δημοκρατικότατη δήλωσή του, η οποία περιλαμβάνεται στην επιστολή του προς τον Γιωργάκιον:

... η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της.


Φρονώ πως με την παραπάνω δήλωση μαθαίνουμε σημαντικά πράγματα:
α) Ένα δημοψήφισμα πρέπει να αποφεύγεται σαν χολέρα, επειδή είναι μακρόσυρτη διαδικασία.
β) Ένα δημοψήφισμα που θα δείξει τη θέληση του ελληνικού λαού, κινδυνεύει να αποδυναμώσει τη θέση της Ελλάδας.
γ) Ένα δημοψήφισμα πρέπει να το μισούμε περισσότερο από τις αμαρτίες μας, επειδή "εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία" (σε αντίθεση με τη σύνθεση της Βουλής, που -προφανώς- ΔΕΝ εξαρτήθηκε από την πολιτική συγκυρία της εποχής όπου διενεργήθηκαν εκλογές)
δ) Ένα δημοψήφισμα πρέπει να αποφεύγεται, επειδή η δημοκρατικότητά μας είναι τόόόσο μεγάλη, ώστε να μην εμπιστευόμαστε την κρίση του λαού.

Κατόπιν των ανωτέρω, αισθάνομαι υποχρεωμένος να απονείμω στον κύριο Σημίτη το βραβείο Μαυρογυαλούρου: Ένα καλαίσθητο πόστερ από μια ιστορική σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου.


Το απονέμω με βαθιά συγκίνηση, όντας πλέον πεπεισμένος ότι για τον κύριο Σημίτη η θέληση του κυρίαρχου λαού είναι πάνω απ' όλα.

3 σχόλια :

  1. i energia tou afti itan paratrabigmeni alla kai o Giorgakis na ton diagrapsei! ekane kai prothipourgos o antropos, den nomizo na ehei xanaginei! Bahalo i politiki stin Ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαυρογιαλούρος μάλιστα και εμφανώς.
    ελλάς 21 αιώνος.
    είναι και οι άλλοι με τα μαύρα ρούχα,όλο το χρόνο,
    λες και πήγαν για τιμή στον Ήρωα των Νέμεα αγώνων και κόλλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *offshore, εγώ δεν είμαι με κανέναν τους :-)
    θα ήθελα να τους διαγράψω όλους :-)
    αλλά αυτή η ξεκάθαρη δήλωση του Σημίτη για τα δημοψηφίσματα, πολύ με συγκίνησε! :-)

    *xytos, για τους μαυροπουκαμισάδες της Κρήτης μιλάς, ή για το παπαδαριόν? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si