Σάββατο, Σεπτεμβρίου 27, 2008

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ...

Κάνοντας μια ευλογκότσαρκα στα ευλόγια που σπανίως επισκέπτομαι, αλίευσα δύο συλλεκτικά δικαστικά διαμαντάκια από το ευλόγιον του Γιάννη του Σουηδού.

Το πρώτο διαμαντάκιον αφορά μια σοφή και πλήρη δικαίου, απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Ναυπλίου στις 1/7/2008 (πριν ένα τρίμηνο, δηλαδή), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αγροτοκτηνοτρόφων της Αργολίδας για την ίδρυση σωματείου.
Η ίδρυση του εν λόγω σωματείου («Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας») ορθώς εκρίθη αντισυνταγματική (είπαμε: δεν θα το κάνουμε αμέρικαν μπαρ σ' αυτό τον τόπο), με σοφά και διαυγή επιχειρήματα, του τύπου:
"...η διάταξη του καταστατικού, με την οποία σκοπείται "η ταξική συνειδητοποίηση του αγρότη" αντίκειται ευθέως προς τη δημόσια τάξη, δεδομένου ότι πουθενά στην ελληνική νομοθεσία δεν επιχειρείται διάκριση του Ελληνικού λαού σε κοινωνικές τάξεις..."

Σοφόν! Σοφότατον το σκεπτικόν!
Για λεπτομερή περιγραφή αυτής της θεόπνευστης δικαστικής αποφάσεως, κλικ στο σχετικό άρθρο του Ριζοσπάστη.

Ε, είδαν οι Δανοί δικαστές τη θεόπνευστη αυτή απόφαση, και σου λέει "Εμείς τι κάνουμε εδώ στη Δανία? Μπρίκια κολλάμε"?
Αποφάσισαν λοιπόν (στα πλαίσια της ευγενούς δικαστικής άμιλλας) να χώσουν έξι μήνες φυλακή σε δύο μέλη της (υπόπτου) οργανώσεως "Fighters and Lovers". Τα δύο αυτά μέλη της προαναφερθείσης σκοτεινής οργανώσεως, υπέπεσαν στο σοβαρότατο αδίκημα του να τυπώσουν μπλουζάκια που υποστήριζαν το "Λαικό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης-PFLP" και το "FARC", το αντάρτικο στην Κολομβία. Τα χρήματα από τις πωλήσεις τα έστελναν, λέει, για ενίσχυση των οργανώσεων αυτών.
Όμως η Ευρωπαική ένωση έχει χαρακτηρίσει αυτές τις οργανώσεις τρομοκρατικές, και άπαξ και κοτζάμ Ε.Ε. τις έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές, τότε βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα, και τα χέρια των δικαστών λυμένα.
Διότι, τι μπλουζάκια και μάνδολες, εδώ μιλάμε για τρομοκράτες... και όσοι συμπαραστέκονται εις τους τρομοκράτες θα πατάσσονται ανηλεώς!
(Αχ, να'ξευρα σουηδικά, θα έκανα κλικ εδώ... και πόσο πιο ενημερωμένος θα ήμανε...
Ξεύρω όμως λίγα αγγλικούλια, οπότε βρήκα μια παμπάλαια -προ διετίας- άκρη επί του θέματος των δανέζικων τρομοκρατικών μπλουζακίων.
Εβοηθήθην και από αυτό εδώ, βέβαια...).

Και γενικώς με κάτι τέτοια ασχολούμαι τις ελεύθερες ώρες μου, αναλογιζόμενος αν ήντονε κόπανοι αυτοί που κατά καιρούς οραματίζοντο ένα καλύτερο μέλλον...

4 σχόλια :

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΩ... Ο ΠΟΛΣΕΜΑΝΕΝ ΑΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ! ΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΔΑΝΟΥΣ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ,
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ
    ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω... απ' το στόμα σου και στου Πόλσε τ' αυτί... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μέγας αγωνιστής λουκανικοπώλης μετά καντίνης(pölsevagnsförsäljare) Preben Mikkelsen (κλαψ), ήτο ο μεγαλύτερος ήρως σύμφωνα με την εφημερίδα της αριστεράς "Η Φλοξ".

    4 πήραν ένα χρόνο με αναστολή, 2 πήραν 6 μηνάκια στην ψειρού και ο Πρέμπεν θα μπορούσε να φάει 10(!) χρονάκια σύμφωνα με το άρθρο 114b του Δαν(ε)ικού αντιτρομοτέτοιου νόμου, αλλά τη γλίτωσε...

    Τώρα θα λανσάρουν και άρωμα για την ενίσχυση του FARC, με το όνομα ”Selva”(!).

    Μετά από αυτό υποκλίνομαι στους Δανούς αντιστασιακούς του Β' Π.Π. που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, αφού τέτοια επίδειξη φαντασίας δεν την περίμενα...

    Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στην Δανία όπου:

    1. Η Δανία έχει στρατεύματα στο Ιράκ

    2. Κυβερνα ο Anders Fogh Rasmusen που ηγείται του κόμματoς "Venstre"(αριστερά δλδ που είναι δεξιό), ενώ η κυρία Pia Kjaersgaard που είναι το alter ego του Καρατζαφέρη, παίρνει 13%, βγάζετε εύκολα τα συμπεράσματα σας ευκόλως.

    Παρενθετικά ο κύριος Μπερλουσκόνι θεωρεί τον κύριο Ράσμουσεν γκόμενο αρκετών κυβικών για να φυστικώσει την γυναίκα του.

    Όσο για τα Ελληνικά δικαστήρια δεν με εκπλήσσουν πλέον... Τουλάχιστον όχι μετά τον εισαγγελέα που έκανε κήρυγμα υπέρ βασιλείας στην υπόθεση ζιγκ ζαγκ με γλυκό νερατζάκι :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιεκτικότατος, αγαπητέ Πόλσε, περιεκτικότατος!!!
    Πάντως αν και ο Preben Mikkelsen φαίνεται ενδιαφέρων τύπος (θα το ψάξω), οι Δανοί αντιστασιακοί του Β'ΠΠ είναι όλα τα λεφτά!!!!! Πως να μην υποκλίνεται κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si