Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

ΛΙΓΟ ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕ ΑΓΩΝΑ!

Και ενώ καθόμασταν σε γνωστό ουζερί της Καισαριανής και γονατίζαμε αλύπητα κάτι μεζεδάκια και κάτι τσίπουρα, ο Λευτεράκης με κοίταξε με παράπονο και είπε:

-Συντ, δεν το περίμενα από σένα! Τόσες μέρες πέρασαν, και ακόμα δεν άσκησες κριτική στην προκήρυξη του «Επαναστατικού αγώνα». Αφού διαφωνείς που διαφωνείς, γιατί δεν εκφράζεις τη διαφωνία σου, ώστε να επωφεληθούν οι μάζες?
-Να κάτσω δηλαδή και να γράψω αυτά που λέω σε σένα, κι αυτά που μου λες εσύ όταν με διορθώνεις?
-Ακριβώς ρε Συντ!
-Και να απευθυνθώ στον «Επαναστατικό αγώνα» δηλαδή? Εγώ λέω πως καλύτερα θα ήταν να απευθυνθώ προς όσους διάβασαν την προκήρυξη.
-Και τι να τους πεις?
-Να τους πω ότι κακώς κάθονται και γίνονται καταναλωτές και θεατές προκηρύξεων. Ότι κακώς μπαίνουν στη θέση των οπαδών (ή των αντιπάλων) του θρυλικού στρατηγού Κουροπάτκιν.
-Τι στα κομμάτια είναι πάλι αυτός?
-Δώσε μου λίγο το λάπτοπ, να μπω στο μπλογκ του Αθεόφοβου (και πρόσεξε μη ρίξεις τσίπουρο στα πλήκτρα)!
-Εσύ να προσέξεις, που μου το έχεις γεμίσει με καπνό απ' τα στριφτά σου!
-Λοιπόν, το βρήκα:

Αρχικά λοιπόν πρέπει να ξέρετε, που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρετε εκτός από αυτούς που ασχολούνται με την ιστορία , τι έγινε στη μάχη του Mukden-Σημερινή Σεν-Γιάν της Κίνας που κράτησε κοντά 20 μέρες, από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου του 1905.
Εκεί έγινε η σημαντικότερη μάχη του Ρωσοϊαπωνικού πολέμου.

Ο Ρώσος στρατηγός Κουροπάτκιν είχε εξαπλώσει τη στρατιά του σε 80 χιλιόμετρα κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Από την άλλη πλευρά της γραμμής ήσαν οι Ιάπωνες με τον στρατάρχη Ογιάμα.Αυτός έστειλε αρχικά στα δεξιά του 3 μεραρχίες, αλλά στις 3 Μαρτίου έστειλε στρατεύματα στα αριστερά του για να υπερφαλαγγίσει την δεξιά πλευρά των Ρώσων.

Οι δύο στρατιές προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα να υπερφαλαγγίσει η μία την άλλη σε ένα μήκος 10 χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής.
Τελικά ο Κουροπάτκιν,ουσιαστικά ηττημένος,συνέπτυξε την στρατιά του 100 χιλιόμετρα βορειότερα έχοντας χάσει 90000 άνδρες από τους οποίους οι 30000 αιχμάλωτοι.
Αλλά και οι Γιαπωνέζοι έχοντας χάσει 40000 άνδρες δεν μπορούσαν να τον καταδιώξουν.

Στην Αθήνα τώρα οι Έλληνες, και ιδίως οι απόστρατοι αξιωματικοί, παρακολουθούσαν τα γεγονότα με ενδιαφέρον και στο καφενείο του Ζαχαράτου στο Σύνταγμα γινόντουσαν ομηρικές συζητήσεις και διαφωνίες σχετικά με ποια τακτική έπρεπε να ακολουθήσουν οι Ρώσοι για να κερδίσουν.
Όπως καταλαβαίνετε τα νέα στην Αθήνα έφταναν μετά από μέρες που είχαν γίνει οι διάφορες μάχες αλλά ορισμένοι θαμώνες απτόητοι, άσχετα από αυτό, συνιστούσαν από την Αθήνα στον Κουροπάτκιν να στείλει τα στρατεύματα του δεξιότερα!
Η φράση λοιπόν –Δεξιότερα Κουροπάτκιν- έμεινε στη ιστορία και χρησιμοποιείται για όλους τους ανόητους που συμβουλεύουν από μόνοι τους εκεί που δεν τους ζήτησαν την συμβουλή τους είτε εκεί που δεν πρόκειται να εισακουστεί.


-Χαχαχαχα! Ωραίος ο Αθεόφοβος, έτσι Συντ?
-Οι μόνοι που δεν είναι ωραίοι, είναι όσοι λένε «δεξιότερα Κουροπάτκιν». Έτσι νομίζω, Λευτεράκη. Επίσης, ουδόλως ωραίοι είναι όσοι θεωρούν τον εαυτό τους ως ένα νέο είδος Κουροπάτκιν, κάτι σαν μοναχικοί Κουροπάτκιν, ας πούμε.
-Κατάλαβα… Πάλι με την κοινωνία του θεάματος τα έχεις…
-Αφού ρε συ Λευτεράκη, το όλο ζήτημα είναι για γέλια.

-Μια και λες για γέλια, έχεις δει το βιντεάκι με την πραγματική προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα? Μιλάμε για τη γνήσια προκήρυξη, όχι αυτή που δημοσίεψε το "ποντίκι"! Κάνε μου πάσα το λάπτοπ και κάτσε να στη βρω, έχει τρελλό γέλιο! Ωπα, το βρήκα το βιντεάκιον! Κάνε κλικ για να το δεις!
-Χαχαχαχα!!!! Να'σαι καλά ρε Λευτεράκη που μου ανοίγεις τα μάτια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si