Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(προς πρωθυπουργόν)


Βρε Καραμανλάκο τζάνεμ, βρε παλουκάρι μου, τι μαθαίνω βρε?
Θες να κάνεις εκλογές βρε?
Βρε τζάνεμ, συμπάθα με βρε, αλλά κορόϊδο θα πιαστείς!

Διότι κοίτα πως έχει η φάση:
Καταφέρατε να καεί η Ηλεία, να καεί η Πάρνηθα, να καεί η Πεντέλη, να καεί η Χαλκιδική, θα τσιμεντώσετε και τον Υμηττό βρε τζάνεμ...
Ε, να μη βγάλετε και τίποτα για τον κόπο σας?

Πρόσεξε τώρα, θα στα πω εμπιστευτικά να μην τ' ακούσει ο Τσουκάτος, ο Νεονάκης και οι λοιποί δημοκρατικοί συνάδελφοί σας:
Κάηκαν τα δέντρα, οκέϋ?
Με τι θα τα αντικαταστήσουμε βρε τζάνεμ?
Θα αντικαταστήσουμε τα κωλόδεντρα με κωλόδεντρα? Θα αντικαταστήσουμε τα άτιμα τα πεύκα (που φταίνε επειδή καίγονται, ως είπε και ο φιλόσοφος) με άλλα άτιμα πεύκα?

Τι μίζα μπορεί να αφήσει η αναδάσωση βρε τζάνεμ?
Ψίχουλα!
(Με αυτή την έννοια, καλά κάνεις να κάνεις εκλογές. Δεν έχει μάσα η αναδάσωση! Κάτι ήξεραν οι προηγούμενοι, οι της δημοκρατικής παράταξης, και δεν έκαναν αναδασώσεις).

Άκου όμως, και στο λέω εσένα, γιατί αν τ' ακούσουν οι ΠΑΣΟΚοι θα ορμήσουν:

Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας, που προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, έρχονται οι Βρετανοί επιστήμονες να μας σώσουν από τις εκπομπές του άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζουν πως ένα δάσος από 100.000 «τεχνητά δέντρα» θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε 10 με 20 χρόνια προκειμένου να απορροφήσουν τις εκπομπές άνθρακα και να αποτρέψουν τις κλιματικές αλλαγές.

«Τα τεχνητά δέντρα βρίσκονται ήδη σε πρωτότυπο στάδιο, με αρκετά ανεπτυγμένο σχεδιασμό ως προς τον αυτοματισμό τους και τα μέρη που θα τα απαρτίζουν» υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Δρ Φοξ, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαζική τους παραγωγή θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η λειτουργία των τεχνητών δέντρων

Τα εν λόγω δέντρα θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα μέσω ενός φίλτρου. Αυτό το φίλτρο στη συνέχεια θα αποκολλάται από το δέντρο και θα αποθηκεύεται. Η τεχνολογία αναμένεται να έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να συνδυάζεται με την υποδομή της αποθήκευσης του άνθρακα.

Ο Δρ Φοξ υποστηρίζει πως το πρωτότυπο τεχνητό δέντρο είναι περίπου ίσου μεγέθους με ένα κοντέινερ πλοίου και θα μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα μεσαίου μεγέθους αληθινό δέντρο.


Ε, από αυτά τα 100.000 δέντρα, βάλε τη Ντόρα να κανονίσει τα 2.000 να φυτευτούν εν Ελλάδι.
Πιάσε κομπιουτεράκι τώρα.
2.000 Χ κάνα εκατονταχίλιαρο το ένα
= 200.000.000

Ε, η μίζα να μην είναι 3%?

Με πιάνεις? 6 μύρια θα μοιραστείτε!

Ενώ αν είναι στα πράγματα οι άλλοι, ίσως πάρουν παραπάνω. Έχουν και κοτζάμ Τσουκάτο ως προϋπηρεσία, μη συνυπολογίσω τους Νεονάκηδες. Άκου που σου λέω: Ως ερασιτέχνες μιζαδόροι, θα έρθετε φτηνότεροι στους ξένους οίκους!!! Αλλά σε κάθε περίπτωση... Μιλάμε για τρελλά φράγκα! Θα τα χάσετε?

Μην κάνεις εκλογές, σε παρακαλώ. Θα λυπηθώ να σας δω να πένεστε. Σας κόβω φατσικά... δεν έχετε χορτάσει ακόμα. Ενώ οι άλλοι, φαίνονται, έχουν τον αέρα του χορτάτου ακόμα.

Και στο φινάλε, σκέψου και την υστεροφημία:
Ο θείος σου θα έχει μείνει στην ιστορία ως "εθνάρχης" επειδή έκανε την Αθήνα μπουρδέλο,
εσύ θα γίνεις εθνάρχης επειδή θα έχεις κάνει μπουρδέλο τα βουνά!
Ξεκίνησαν τη μπουρδελοποίηση των βουνών οι άλλοι με τις ανεμογεννήτριες, ας την ολοκληρώσεις εσύ με τις διοξειδιορουφήχτρες!

Θα γράψεις ιστορία σου λέω! Αρκεί να μην κάνεις εκλογές!

Οι Διοξειδιάδες νύμφες να είναι μαζί σου.

Υμέτερος,
Συντ Ακατανόμαστος

4 σχόλια :

  1. 3% μίζα; Τρία τοις εκατό; Τροία; Τρεία; Τρυία; Πας καλά ρε Περίκαλλε; Αν το είχες εσύ θα το είχες ρίξει έξω το μαγαζί φίλε...

    Ξεκίνα από 15% και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα να φανώ συντηρητικός απευθυνόμενος στον αρχηγό της συντηρητικής παρατάξεως...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να τους τα λέτε από δω, σημαίνει ότι δεν τους τα λέτε εκ του σύνεγγυς. Και αν δεν τους τα λέτε εκ του σύνεγγυς, αφενός κρίμα στα νιάτα, την τσαχπινιά, το μπόι και το ταλέντο σου καλέ, αφετέρου, μάλλον καλύτερα, γιατί αν αναλαμβάνατε τον τομέα της φορολογίας, θα αναγκαζόμουν να πάω στο οικόπεδό μου στον Άρη να καλλιεργώ πατάτες...
    Τα σέβη μου, in any case...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, πως να τους τα πω εκ του σύνεγγυς? Είναι βλέπεις και ακριβοθώρητοι...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si