Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΠΑΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Όταν λέω "πάντα Σύριζα", το εννοώ κάπως έτσι, βέβαια...


Με είχε πιάσει που λες το άγχος:
Τι θα απογίνονταν οι αριστεροί ψηφοφόροι, που θα βάδιζε η δημοκρατία, που θα κατέληγε η ομάδα Ρόζα, το Κόκκινο, η ΔΕΑ, το Ξεκίνημα, το Τελείωμα, τι αποκούμπι θα είχε το προλεταριάτο, ο λαός, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι άποροι... έτσι και αυτοαναφλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόμενος εις τα εξ ων συνετέθη?

Τι θα έκαναν όλοι οι εν Ελλάδι καταπιεσμένοι και απόκληροι, αν άρχιζαν να μαλλιοτραβιούνται οι δικηγόροι, οι αρχιτέκτονες, οι καλοζωισμένοι, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, οι οικονομολόγοι, οι πανεπιστημιακοί, οι εισοδηματίες, οι χωροτάκτες-πολεοδόμοι, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι επιχειρηματίες, οι ηγέτες ΜΚΟ, οι ανώτεροι υπάλληλοι, και τα υπόλοιπα στελέχη που αποτελούν ταυτόχρονα και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ?

Τι σοκ θα πάθαιναν οι καταπιεσμένοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ξεζουμιζόμενοι και οι απόκληροι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες, αν διαλυόταν αυτό το μόρφωμα της φιλάνθρωπης αριστεράς των καλών ανθρώπων?
Θα ήταν μεγάλη η απώλεια!
Και τι θα απογίνονταν όλα αυτά τα στελέχη ΜΚΟ, όλοι αυτοί οι συντηρητικώς αριστεριστές απίθανοι ηγετίσκοι που μαζί με τις παρέες τους των 4-5 ατόμων αυτοαποκαλούνται "συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ" κι ας μην τους ξέρει ούτε η μάνα τους? Πως θα τους μάθαινε η μάνα τους?
Θα ήταν οικογενειακή τραγωδία!
Αλλά και οι πληττόμενοι από το ρατσισμό, τι θα έκαναν? (πλην των τσιγγάνων που είναι αντιαισθητικοί άνθρωποι και δεν μας αφορούν εμάς τους υπεράνω...)
Ποιός θα έκανε επερωτήσεις γι' αυτούς? Ποιός θα διοργάνωνε αντιρατσιστικά κάμπινγκ? Ποιός θα τύπωνε και ποιός θα κόλλαγε αντιρατσιστικές αφίσες?
Τι θα γίνονταν οι τυπογράφοι άμα σταμάταγαν να τυπώνονται αντιρατσιστικές αφίσες? Κλέφτες θα γίνονταν?
Θα ήταν μεγάλη η απώλεια, σου λέω!

Άσε και το άλλο:
Όσοι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο πως θα μετακομίσουν στο ΠΑΣΟΚ, πως θα μετακόμιζαν? Με αδειανά τα χέρια? Ούτε ένα καλούδι δεν θα τράταραν τους ΠΑΣΟΚους? Ούτε μια βουλευτική έδρα, σε περίπτωση ανάγκης?

Ευτυχώς, τα βρήκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και η καρδιά μου πήγε στη θέση της! Αλλά, μιλάμε, μέχρι να τα βρουν, είδα το Χώρο με τα μάτια μου!

Τελικά, όλοι μαζί οι ηγέτες και ηγετίσκοι των απίθανων συνιστωσών, θα ναυλώσουν, λέει, ένα πούλμαν (ή δύο, αν δεν χωράνε σε ένα) και θα πάνε όλοι μαζί να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάμε, ο Άρειος Πάγος θα γνωρίσει στιγμές δόξας: Για πρώτη φορά θα είναι γεμάτος με μια λαοθάλασσα ηγετών!

Οι προλετάριοι, οι καταπιεσμένοι, οι ξεζουμισμένοι, οι άκληροι και οι απόκληροι αυτής της χώρας, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι: Θα συνεχίσει να υπάρχει το φιλάνθρωπο κόμμα που θα τους υποστηρίζει με αφίσες και επερωτήσεις.
Κάποιοι βουλευτές του βέβαια θα μεταπηδήσουν στο ΠΑΣΟΚ (είναι νομοτέλεια), και θα μεταβληθούν σε χειροκροτητές των ΜΑΤ του κάθε Χρυσοχοϊδη, αλλά εντάξει, συμβαίνουν αυτά... Να φάνε ένα κομμάτι ψητό παραπάνω, οι άνθρωποι...
Συμβαίνουν αυτά...

Ειδικά όταν είναι ασαφή τα όρια ανάμεσα στη λέξη "αριστερά" και στη φράση "η αριστερά του κεφάλαιου".
Ειδικά όταν επικρατούν φράσεις και επαναστατικές αναλύσεις του στυλ "η αριστερά που ονειρεύτηκε τον κόσμο σαν έργο τέχνης" αφενός, και "ο κόσμος που ονειρεύτηκε την αριστερά σαν έργο τέχνης" αφετέρου.
Η πρώτη περίπτωση δημιουργεί γκαλερίστες-αντικέρ, η δεύτερη περίπτωση δημιουργεί καταναλωτές έργων τέχνης: Οι πρώτοι πουλάνε, οι δεύτεροι αγοράζουν-ψηφίζουν.
Έτσι είναι αυτά τα πράματα.

Καλά πάμε, σου λέω. Αφού έχουμε την πολυτέλεια να γελάμε ακόμα ασχολούμενοι με όλους αυτούς τους απίθανους, καλά πάμε.

Και, βεβαίως, όλα αυτά τα γράφω ενώ με ένα ρίγος ετοιμάζω τη λίστα ρυθμικών συνθημάτων που θα δοκιμάσω να λανσάρω στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των λαοπρόβλητων ηγετών:

-Κάντε-πιο-ψηλό-Τον-Λυ-κα-βηττό!
-Ένα-μπατζάκι-στα-πα-ντε-λόνια!
-Όχι-σουσάμι-στα-πα-στέλια!
-Τα-τανκς-να-γίνουν-γιώ-τα-χι!!!
-Φτιάξτε-καρφίτσες-χωρίς-κε-φάλια!!!
-Έξω-τα-σπόρια-απ'-τα-κα-ρπού-ζια!!!
-Η-Κρήτη-Να-γίνει-χερσό-νη-σος!!!
-Κούρε-μα-στους-κα-ρα-φλούς!!!


και διάφορα σχετικά, που ελπίζω να τα υιοθετήσουν οι απίθανοι στην επόμενη συνδιάσκεψή τους.

Επί του πιεστηρίου:
Ωχ-ωχ!!! Τι μαθαίνω? Ξανα-διαφώνησαν, λέει!!! Αυτή τη φορά σκοπεύουν να μαλλιοτραβηχτούν επειδή διαφωνούν πάλι!
Μια συνιστώσα, λέει, απαιτεί να είναι δικός της ο οδηγός του πούλμαν!!!
Αναμένονται νέες εξελίξεις!

6 σχόλια :

  1. Προφανώς δεν έχετε εμπεδώσει το παρακάτω Ιερό Βίδεο αγαπητέ Περίκαλλε;

    Να εδώ

    Δεν έχει σημασία εάν ο μπαμπεύς σου (Αιολική διάλεκτος), σου έχει δώσει μια εταιρία μελετών να παίζεις (δεν ξέρω τι έχει σπουδάσει ο Τσίπρας, αλλά εάν ΔΕΝ έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με επιστήμη πολιτικού μηχανικού - αρχιτέκτονα - τοπογράφου πολύ θα γελάσω).

    Σημασία έχει να μπορείς να διαχειρίζεσαι τάσεις και συνιστώσες.

    Η κατάσταση είναι πραγματικός κλαυσίγελος. Θέλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να βγάζει κανείς τα μάτια του με τέτοια τέχνη που σπάνια πια βλέπουμε στα Ελληνικά γήπεδα.

    Πάντως επειδή βλέπω ψωμί από χαβαλεδιάρικης απόψεως (το γονίδιο χαβ φυγείν αδύνατον), αποφάσισα να φτιάξω συνιστώσα.

    Έρχεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντρόφιμε και συναγωνιστά Πόλσε,
    εννοείται ότι είμαι μέσα σε ένα τέτοιο εγχείρημα!!!
    Αν μαζέψουμε 4-5 ακόμα, ήτοι σύνολον 6-7 άτομα, θα είμαστε μια από τις μαζικότερες συνιστώσες!!!
    Μιλάμε, μια ενδεκάδα είναι λίγη, διότι η ομάδα θέλει βάθος στον πάγκο: Οι συνιστώσες πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δεκαεξάδα!!!

    Επομένως, η συνεισφορά μας στο κίνημα θα είναι σημαντική!

    Αλλά χρειαζόμαστε και ένα πιασάρικο όνομα για τη συνιστώσα.
    Προτείνω το "Σαράντα παληκάρια".
    Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :-)
    Μεγαλώνει το ρεύμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ (ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΗ ΠΟΣΟΣΟΣΤΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΛΕΜΕ)

    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγαλώνει η συνιστώσααααααα!!!!!!!
    Τρέμε "ομάδα Ρόζα"!!!!!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si