Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΑΣ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ!!!

Καλά όλα αυτά που λέμε εδώ, καλά όλα τα προεκλογικά και η επικαιρότητα και τα σου'πα-μου'πες, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας!
Ναι, κύριοι! Πάνω απ' όλα στη ζωή μετράει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων! Μην λησμονούμε αυτή τη βασική αρχή!
Και η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η φιλαλληλία, δεν έχουν -δεν μπορεί να έχουν- σύνορα!

Αφορμή γι' αυτές τις σκέψεις, αποτέλεσε πρόσφατο συγκινητικό ποστ που διάβασα στο ευλόγιον του Αθεόφοβου. Επρόκειτο για ποστ - γροθιά στο στομάχι. Για ποστ που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα, θυμίζοντάς μας ότι δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας!

Νομίζω πως πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι για την επίλυση αυτού του ανθρωπίνου δράματος! (Προσωπικά, δηλώνω με παρρησία πως θα πράξω ότι μπορώ!)

Αντιγράφω το ποστ από το ευλόγιον του Αθεόφοβου:

ΔΙΔΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
.
.

Μόλις έλαβα το παρακάτω e-mail και ενώ είχα προγραμματίσει να δημοσιεύσω ένα ποστ με θέμα ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ Η ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ ; θεώρησα ότι το πρόβλημα που θέτει το e-mail είναι αμέσου προτεραιότητας και πρέπει να δοθεί πάραυτα μια αξιοπρεπής λύση.
Δυστυχώς καθαρά προσωπικοί λόγοι που έχουν να κάνουν με την σύζυγο μου δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω, παρά την διακαή επιθυμία μου, την επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.
Σας παραθέτω το e-mail όπως ακριβώς το έλαβα και κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να το προωθήσετε και εσείς..

.
Αγαπητοί φίλοι,
.
Η σύζυγος ενός φίλου συμμετέχει σε μια ομάδα που βρίσκει οικογένειες για ορφανά του πολέμου από το Κόσοβο.
.
Μας ενημέρωσε ότι υπάρχει η περίπτωση δύο ορφανών από το Kovic και μας ζήτησε να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα σε όσους γνωρίζουμε.
.
Ζητείται λοιπόν οικογένεια ή/και εργένης που έχει σπίτι και είναι διατεθειμένος/ή να υιοθετήσει/φιλοξενήσει τα δίδυμα για κάποιο χρονικό διάστημα.
.
Κάθε κατάλυμα είναι αποδεκτό για αυτά τα παιδιά που δεν έχουν κανένα λόγο να επιστρέψουν στο Κόσοβο (ούτε σπίτι, ούτε οικογένεια) και στερούνται όλων των βασικών για εμάς ανέσεων (ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα κλπ.)
.
Γνωρίζοντας ότι είναι σαφώς πιό δύσκολο να βρεθεί σπίτι για δύο από ότι για ένα, εάν δεν μπορείτε να βοηθήσετε οι ίδιοι, προωθήστε αυτό το email σε όσο κόσμο γνωρίζετε και ίσως να είναι σε θέση να βοηθήσει.
.
Σας στέλνω και μια φωτογραφία των διδύμων

2 σχόλια :

Mi-la-re,
mi-la-re-si