Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ

Νταξ, δεν είναι ψέμματα πως στο ΟΑΚΑ μαζεύονται 60.000 νοματαίοι όποτε παίζουνε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Ίσως επειδή ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά μόνο από ένα κανάλι και ποτέ από δύο κανάλια -ήγουν το Σκάϊ και το Σταρ.

Ωστόσο δεν λησμονώ το παλαιόν γνωμικόν που λέγει πως "Ουφ, στην Ελλάδα η επανάσταση θα ξεκινήσει με αφορμή ένα ανύπαρκτο πέναλτι".

Επομένως, ελπίζω.

2 σχόλια :

  1. Μια παρατήρηση στο SUPER GALLOP. Έχεις ένα ορθογραφικό λαθάκι που βέβαια γίνεται πολλές φορές. Το Γουδή είναι με η σωστά γιατί δεν έχει σχέση με αυτό με το γουδοχέρι αλλά πήρε το όνομά του από κάποιο κο Γουδή που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τι έκανε ακριβώς ιστορικά γιατί πάνε πολλά χρόνια που το είχα ψάξει. Τυχαίνει να είναι και η γειτονιά μου και όλοι εδώ οι κάτοικοι περιμένουμε να υποδεχτούμε τον Τζέφρι και Σια με τις τιμές που του αρμόζουν. Όλοι μας ελπίζουμε να γίνει το Γουδή αυτό που ήταν κάποτε γιατί τώρα έχει υποβαθμιστεί η γειτονιά μας μιας και έχουν κάνει εδώ την φωλιά τους τα ΜΑΤ που καλό θα ήταν να τα στείλουμε και αυτά διακοπές παρέα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nassis, όπως καταλαβαίνεις, μοιραζόμαστε τα ίδια ευγενή οράματα για το μέλλον!
    :-)
    Τώρα για τη λέξη Γουδί ή Γουδή, κι εγώ πιστεύω πως το σωστό είναι με "η", αλλά έχω μεγαλώσει στην εποχή που όλοι το έγραφαν με "ι".
    Αλλά πιστεύω πως πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για το Μπουρνάζι, το Χαϊδάρι, το Μπογιάτι, το Τατόϊ και άλλα -πιθανόν λόγω κάποιου παλιού ιδιοκτήτη, συνήθως.
    Πάντως ναι, για το Γουδή έχεις δίκιο, ωστόσο με "η" χάνει τη μεταφορική του έννοια το σύνθημα "Οι προδότες στο Γουδί" -που είναι πιο ποιητικά διφορούμενο, ε?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si