Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕ Ο ΜΩΡΙΑΣ?
(θα δείξει ποιές είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις)



Με αυτόν τον θριαμβευτικό τίτλο κυκλοφόρησε χτες το Βήμα.
Στο σχετικό άρθρο, μεταξύ άλλων αναφέρει:
Και όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάπου εκεί η συζήτηση φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή. Από εκείνο το σημείο άνοιξε η επιμήκυνση, προσφέρθηκε η ανταλλαγή των παλαιών τίτλων με νέους, πιο μακροχρόνιους, μειώθηκαν τα επιτόκια, προβλέφθηκε η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και περιελήφθη αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ. Ωστόσο κατέστη σαφές στον έλληνα πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση όλων αυτών είναι η αυστηρή εφαρμογή, σύμφωνα με το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα, όλων των μέτρων και των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια αυτών που έγραψε η Κοριέρε ντελα Σέρα σχετικά με την Ακρόπολη και καναδυό νησάκια(κλικ εδώ).

Το ενδιαφέρον βέβαια, βρίσκεται στη δυναμική απάντηση του λαοπρόβλητου Ηγέτη, ο οποίος φέρεται να ύψωσε τους τόνους και να είπε:
«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε»!!!

Κοινώς, τους είπε:
"Βρείτε μου άλλα, ισοδύναμα πράγματα, τα οποία μπορούν να γίνουν".

Κι όπως καταλαβαίνεις καλέ μου αναγνώστη, ο λαοπρόβλητος Ηγέτης κατάφερε να μην πουλήσει την Πελοπόννησο -ούτε καν την Ακρόπολη.

Αντί γι' αυτό, συμφώνησε σε άλλα, ισοδύναμα μέτρα.

Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος.

2 σχόλια :

  1. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον Γεώργιο Β΄ Παπανδρέου Γ΄ τον επωνομαζόμενο και "ελάχιστο" πως τα νησιά, η Πελοπόννησος αλλά και ολόκληρη η χώρα έχουν μπει ενέχυρο από τον Μάϊο του 2010 με την πρώτη δανειακή συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή όταν ο εκλαμπρότατος Ηγέτης των πιστών είπε "Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται" εννούσε απλώς ότι το ενέχυρο δεν έχει νόημα να ξαναμπεί ενέχυρο?
    :-(
    Κρίμα... και πήγα να πιστέψω ότι είναι πατριώτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si