Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2012

Οι κυρίες Λουκά της δημοκρατίας

Καλό μου ημερολόγιο,
χτες ήταν μια μέρα αποκαλυπτική αφενός και διασκεδαστική αφετέρου.
Αποκαλυπτική επειδή -επιτέλους- αποκαλύφτηκε το άγριο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής -σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων, βέβαια- και διασκεδαστική επειδή -επιτέλους- έκαναν την εμφάνισή τους οι "κυρίες Λουκά" της δημοκρατίας και δη της μπιμπισιώτικης δημοκρατίας.

Διότι, συνέβη το εξής σοβαρό συμβάν (παρουσιασμένο από το Σκάϊ) :

Ηχητικό ντοκουμέντο από συνάντηση μελών της Χρυσής Αυγής την περασμένη εβδομάδα μετέδωσε το ραδιόφωνο του BBC κατά το οποίο φέρεται να γίνεται αναφορά σε επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη από νέα μέλη του κόμματος.
Ο ομιλητής, που δεν κατονομάζεται στην εκπομπή του BBC, ακούγεται να λέει: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες καλησπέρα. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα γι’ αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στις ειδήσεις. Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για κάποια από τα νέα μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι μόνο για φωνές, για μαγκιές και για τέτοια. Τρεις απ’ αυτούς τον χτυπούσαν για μισή ώρα και δεν κατάφεραν ούτε να κάνουν ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του. Ντροπή! Τρία μέλη της Χρυσής Αυγής εξαγριωμένα και δεν κατάφεραν ούτε καν να του σπάσουν τα γυαλιά. Πού χτύπαγαν»;
Ενώ το enikos.gr παραθέτει το ηχητικό ντοκουμέντο του όλου πράγματος, μαζί με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 
Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;

Αυτά τα ωραία συνέβησαν χτες καλέ μου αναγνώστη, και υποψιάζομαι ότι από τούδε και στο εξής θα πρέπει να προσέχω τι γράφω εδώ μέσα, διότι "άνθρωπος ξενέρωτος ξύλο απελέκητο" που λένε, κι αν αρχίσει ο αντιφασιστικός αγώνας να ξεπέφτει σε επίπεδα γελοιότητας και γραφικότητας τύπου υστερικών κραυγών της κυρίας Λουκά, τότε την κάτσαμε: Θα ακούει ο μέσος, στοιχειωδώς ευφυής άνθρωπος, τη λέξη "αντιφασίστας" και θα βάζει τα γέλια.

Τέλος με τραγουδάκι.
Πανούσης, Μουσικές Ταξιαρχίες, One song for Calavrita Place.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si