Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

Ο υιός, η υιογενής και οι χυμοί

Θεωρώ αρκετά παρήγορο και αισιόδοξο το γεγονός ότι αναζητώντας  στο google τη φράση "Πρόκειται λοιπόν για ασθένεια υιογενή",  έλαβα μόλις 117 αποτελέσματα.

Ήγουν, μέχρι στιγμής, μόλις 117 μπλογκ και σάιτ (του ελληναράδικου, εννοείται, χώρου) αναδημοσιεύουν ένα σημαντικό και επίκαιρο πόνημα του (προφανώς) ιατρού-επιδημιολόγου κυρίου Ιωάννου Λαμπροπούλου, ο οποίος από σεμνότητα προφανώς, αρκείται να δηλώνει "Συγγραφέας-Ερευνητής". 

Το πόνημα του εν λόγω συγγραφέως-ερευνητού, έχει ως αντικείμενο τη μετάδοση του έμπολα. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφεύς: 

...πρέπει  να μιλήσουμε και λίγο για την ουσία  και την επικινδυνότητα του υιού “έμπολα” και να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια,  για να καταλάβουμε ποιοί παίζουν με την ζωή μας και την νοημοσύνη μας.

Πρόκειται λοιπόν για ασθένεια υιογενή, που πάει να πεί με απλά λόγια, πως δεν προλαμβάνεται με εμβολιασμό  και δεν θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Κάνει λοιπόν τον λεγόμενο κύκλο του ο υιός και περνάει.  Αυτό σημαίνει πως τον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Και σε άλλο σημείο προσθέτει: 

Πρόκειται  λοιπόν για  άλλη μία υιογενή λοίμωξη, που την ονόμασαν “έμπολα”  που ένας φυσιολογικός άνθρωπος που τρέφεται κανονικά  και δεν έχει ιατρικά βεβαρημένο ιστορικό,  μπορεί να την αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ίωση.  Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο, από τα αντισώματα που θα δημιουργήσει ο ίδιος ο οργανισμός. Και τίποτα δεν μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό περισσότερο,  από την καλή διατροφή, τους φρέσκους  χυμούς και τις βιταμίνες.

117 φορές, 117 ελληναράδες, αναδημοσιεύουν το όμορφο επιστημονικό κείμενο του κ. Λαμπρόπουλου έτσι ακριβώς: Με τον έμπολα να είναι "υιός" που δημιουργεί μια ασθένεια "υιογενή" -η οποία προλαμβάνεται απλώς με καλή διατροφή, φρέσκους χυμούς και βιταμίνες.

Ω, ναι αναγνώστη μου, εμπιστεύομαι τυφλά τους ελληναράδες που μιλούν για τον υιό τον υιογενή και για τον υιό του θεού τον μονογενή. 

Μόνο μην κάνει καμιά εμφάνιση προς τα δω ο έμπολα και μην τους πετύχει να πίνουν χυμούς ζμπαραλία (εις την παραλία, ανόητε αναγνώστα)... διότι τους βλέπω να μας μεταλαμπαδεύουν τη γνώση τους σε χρόνο ρεκόρ... 

Τελος πάντων, βάζε κι εσύ καθημερινά στο google τη φράση "Πρόκειται λοιπόν για ασθένεια υιογενή", (όπως τη γράφω: μέσα στα εισαγωγικά) και μείνε ενήμερος σχετικά με το πόσο αυξάνεται καθημερινά ο κίνδυνος ενδεχόμενης επιδημίας έμπολα στην Ελλάδα. 


2 σχόλια :

  1. Δηλαδή εγώ, που αντί για τον "ιό Έμπολα" θα γράψω για τον "υιό Μπόμπολα", θα θεωρηθώ ελληναράς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)
    Ουδείς λόγος ανησυχίας, Aldebaran!
    Φορείς του υιού Μπόμπολα δεν είναι οι ελληναράδες αλλά το Έθνος και οι αναγνώστες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si