Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Αγάπες κι έρωτες στην Ελλάδα της κρίσης

Μεγάλο σουξέ ο Σεραφείμ, βρε αναγνώστη μου.

Προ τριημέρου, ένας από τους πλέον ενάρετους και ηθικούς πολίτες του Πειραιά, ένας καλός Πειραιώτης χριστιανός δηλαδή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παρευρέθη σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια που έκλεισε ο Σεραφείμ ως μητροπολίτης Πειραιά.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ενάρετος χριστιανός πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, είπε:

"Σεβασμιώτατε και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και μακροζωία και να συνεχίσεις το τεράστιο έργο σου.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο τεράστια προτερήματα:

Στην εργατικότητά σου.

Καθημερινά παράγεις ένα τεράστιο έργο για την Πειραϊκή Εκκλησία, για τον Πειραιά, για τους πολίτες, για τους πιστούς.

Και το δεύτερο, ο ανατρεπτικός σου λόγος, που πάντα έχει καλοπροαίρετα κριτήρια, λες τα πράγματα με το όνομά τους, ταράζεις τα ήρεμα νερά και έτσι ο απλός πολίτης, ο πιστός, καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω του, τί μπορεί να περιμένει και τί μπορεί να κάνει.

Σεβασμιώτατε Σεραφείμ συνέχισε έτσι. Μην αλλάξεις τίποτα. Εμείς έτσι σε αγαπάμε και έτσι σε στηρίζουμε".
Μια εικόνα γεμάτη πνευματικότητα


Όμως, όπως βλέπω στο ekklisiaonline.gr υπήρξε και ένας άλλος, (πιθανότατα λιγότερο ενάρετος από τον Μαρινάκη) άνθρωπος, ο οποίος, ίσως συνεπαρμένος από την επέτειο 10 χρόνων ποιμαντορίας του Σεραφείμ στη μητρόπολη Πειραιώς, συνέγραψε την εξής ερωτική επιστολή: 

 "Κατ’ αρχήν, συγχωρείστε με αν δεν σας αποκαλώ με τον τίτλο που αρμόζει στο αξίωμα σας, αλλά δεν γνωρίζω τους Εκκλησιαστικούς τύπους.

Ακούω και διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι σας απασχολεί το θέμα του ομοφυλόφιλου έρωτα, και ομολογώ ότι σε αυτό έχουμε κάποια κοινά.

Όχι μόνο σε αυτό όμως. Είμαι και εγώ, ένας μουσάτος, αρρενωπός, εύγλωττος και δραστήριος άντρας όπως και εσείς. Με άλλα λόγια, ταιριάζουμε.

Αγαπητέ πάτερ, επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ ότι εδώ και καιρό σας βλέπω από την τηλεόραση, στο διαδίκτυο, και ομολογώ ότι έχω παρεισφρήσει και πολύ συχνά ανάμεσα στους πιστούς που ρουφάνε γονυπετείς τα κηρύγματα σας, όπως μια ερωτευμένη νεανίσκη καταπίνει λαίμαργα τους χυμούς του πρώτου έρωτα της.

Έτσι και εγώ, παρασυρμένος από την λαύρα λόγια σας, ζαλισμένος από την θρησκευτική κατάνυξη, έρμαιο των αμαρτωλών μου πόθων, σας έχω ερωτευτεί κεραυνοβόλα.

Πάτερ, τι λέτε; Θα μου δώσετε μια ευκαιρία να πιούμε ένα καφέ;

Παναγιώτης, ένας άντρας που λιώνει για σας όπως κανένας άλλος μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. Δεν θέλω να γίνω χυδαίος, αλλά επειδή στα ερωτικά η ειλικρίνεια είναι το Α και το Ω, πρέπει να σας αναφέρω ότι τον έχω 18άρη και χοντρό, και είμαι αποκλειστικά ενεργητικός με αδυναμία να φοράει ο σύντροφος μου ακριβά γυναικεία εσώρουχα. Αν το μέγεθος μου δεν επαρκεί, να είστε απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω, και δεν θα πικραθώ αν με απορρίψετε.

Να είστε πάντα καλά και συνεχίστε σας παρακαλώ να μιλάτε δημοσίως για τον ομοφυλόφιλο έρωτα, είναι και αυτό ένα υποκατάστατο για τις μοναχικές μου νύχτες, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ωραία που περνάω μόνος μου καθώς σας σκέφτομαι να γράφετε και να μιλάτε με γλαφυρές λεπτομέρειες για το τι κάνουν τα άτακτα αγόρια τα βράδια, ένα θέμα για το οποίο γνωρίζετε τόσα πολλά".


Βέβαια, ακριβώς την ίδια μέρα, υπήρξε και η παρέμβαση Μπουτάρη, σύμφωνα με τον οποίο "ο Σεραφείμ είναι για ξύλο". 

Παρέμβαση στην οποία ο Σεραφείμ απάντησε σήμερα, δικαιώνοντας απόλυτα τον έρωτα του Χατζηστεφάνου. Διότι ενώ ολόκληρη η απάντηση του Σεραφείμ προς τον Μπουτάρη είναι ένα έπος ισλαμοφοβίας, στο κεντρικότερο σημείο του έπους δεσπόζει το ερώτημα: 

Διερωτῶμαι, θά τολμᾶ (σσ: ο Μπουτάρης) νά διοργανώνει καί τότε τά «Thessaloniki Pride»;

Τι καημός κι αυτός... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si