Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2008

Ο ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ
(φόρος τιμής στον Θεόδωρο Πάγκαλο)


Θυμάμαι όταν ήμανε πιτσιρικάς, που ο Λεωνίδας ο Χρηστάκης είχε αναστείλει την έκδοση του "Ιδεοδρόμιου", με σκεπτικό του τύπου ότι "όχι γαμώ το κέρατό μου, δε μπορεί να θέλει να γραφτεί συνδρομητής του εντύπου μου και ο Θ. Πάγκαλος..."

Είχαμε γελάσει πολύ τότε με το γελοίο τον πάγκαλο... (Τώρα πως συμβιβάζονται οι έννοιες "γελοίος" και "πάγκαλος", είναι άλλο ζήτημα).

Γιά όσους αγνοούν, ο Πάγκαλος είναι ένας γκιοζηςκαρά που παριστάνει τον αντιπρόσωπο του έθνους. Οι απόψεις του, φιλοξενούνται τελευταίως σε φασιστότοπους.

Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι συνάδελφοι του Πάγκαλου, βγάλανε κι αυτοί ανακοίνωση, που αν μη τι άλλο έχει την πλάκα της...

Μόνο ο Τσουκάτος δεν έβγαλε ανακοίνωση, γαμώ την πουτάνα μου... Να μας πει αν ήταν -ή όχι- λεηλατική πρακτική οι μίζες από τη Ζήμενς...
Μπορεί και ο Σημίτης να μας έλεγε αν οι μίζες ήταν λεηλασία...
Τίποτα για Σοδομημένα ομόλογα...

Τελικά, η αλήθεια ποτέ δεν πρόκειται να είναι πλήρης...

3 σχόλια :

  1. Σύντροφε, ο Πάγκαλος είναι κεφάλαιο για τη χώρα! Μην ξεχνάς ότι φέρει τα γονίδια του παππού του, του αείμνηστου δικτάτορα Πάγκαλου! Ίδια τρέλα μιλάμε. Κι εκείνος μ' ένα λόχο τη μισή Βουλγαρία κατέλαβε. Κι ας μην ήταν η ΚΤΕ και θα σου έλεγα εγώ που θα είχαμε φτάσει τώρα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, αν ενθυμούμαι καλά, εις την Βουλγαρίαν είχε μπουκάρει ο Μεταξάς και ουχί ο Πάγκαλος...

    Αλλά ούτως ή αλλέως, η τρέλλα των και η επικινδυνότης των ήτο και είναι κοινή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξανατσέκαρα και η μνήμη μου δεν μ' απάτησε τελικά:

    "Τον Οκτώβριο του 1926 δημιουργήθηκε μια μικροσυμπλοκή μεταξύ βουλγαρικών και ελληνικών σωμάτων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Πάγκαλος αμέσως διέταξε την είσοδο ελληνικών στρατευμάτων στη Βουλγαρία. Η προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων, όπως ήταν φυσικό αναχαιτίστηκε από την Κοινωνία των Εθνών, η οποία με ψήφισμά της δικαίωσε τη Βουλγαρία και υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει ως πολεμική αποζημίωση 30 εκατομμύρια βουλγαρικά λέβα, δηλαδή 50 χιλιάδες χρυσές λίρες. Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό των κακών χειρισμών της δικτατορίας Πάγκαλου στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και έμεινε στην ιστορία ως «Επεισόδιο του Πετριτσίου».

    Είπαμε, δεν είπαμε? Κεφάλαιο ο Πάγκαλος κι ο κάθε Πάγκαλος! Τρέλα με κορδέλα χρειάζεται ο τόπος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si