Κυριακή, Ιουνίου 07, 2009

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!!!!

Τα εκλογικά αποτελέσματα ξεπέρασαν και τις καλύτερες προσδοκίες μου!
Και να γιατί:

α) Κρυφοκοίταζα την αποχή, λόγω ιδεολογικής συμπάθειας. Δεν την επέλεξα τελικά -για λόγους τακτικής, αλλά έσκισε: Πάνω από 45% παίρνει. Σε λίγο καιρό, προβλέπω να ψηφίζουν καμιά 500αριά άτομα όλα κι όλα.

β) Το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Όλα δείχνουν πως θα πάρει πάνω από 0,4%, ποσοστό που λογικά οι τυπάδες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να το θεωρούν μεγάλο σουξέ. (Βέβαια κατανάλωσαν δυσανάλογα πολλούς τόνους χαρτιού για να τσιμπήσουν αυτό το 0,4%, αλλά χαλάλι τους... Σε 120 χρόνια, αν συνεχίσουν με τέτοιο ανοδικό ρυθμό, τους βλέπω να πιάνουν τρελλά ποσοστά, της τάξεως του 3% -έστω κι αν χρειαστεί να καταναλώσουν τεράστιες ποσότητες χαρτοπολτού, χαρτόμαζας κλπ).

γ) Για το κόμμα που τελικά προτίμησα (το τρομερό ΕΕΚ), είχα βάλει ως ελάχιστο πλαφόν το 0,10%. Όλα δείχνουν πως αυτό το ελάχιστο πλαφόν θα ξεπεραστεί κατά 10% τουλάχιστον: Τα ποσοστά του κόμματος κυμαίνονται γύρω στο 0,11% (επομένως επιτρέπεται να θριαμβολογώ).

δ) Κάτι άτομα που τα θεωρούσα σοβαρά, συνεργάστηκαν με κάτι άλλα άτομα που δεν γνωρίζω αν είναι σοβαρά, και σχημάτισαν το κόμμα "Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας". Μόλις σήμερα (μέσα στο παραβάν) έμαθα την ύπαρξη του εν λόγω κινήματος. Βρίσκω παρήγορο το ότι μας ξεπέρασαν (εμάς του ΕΕΚ), παίρνοντας 0,15%.
Από την άλλη όμως, βρίσκω ανησυχητικό το γεγονός ότι τα σταλινικά απολιθώματα του Μ-Λ ΚΚΕ παίρνουν 0,25%.
Είναι όντως ανησυχητικό να βλέπεις πως μόνο του το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει όσο το ΕΕΚ και το άλλο της άμεσης δημοκρατίας και του ΕΑΡ μαζί...

ε) Οι χρυσαύγουλοι τον ήπιανε, παίρνοντας μόλις το 1/3 του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών. Ωραία φάση το Κόμμα των κυνηγών: Έχει στη σήμα του την αγαπημένη μου Αρτέμιδα. Με τη χάρη της, όλα δείχνουν πως ο ένας στους 80 ψηφοφόρους (1,25%) ψήφισε το εν λόγω κόμμα.
Καλά είναι, ειδικά εφόσον τον ήπιαν οι χρυσαύγουλοι. Άσε που οι κυνηγοί πέρασαν και τους Παπαθεμελήδο-Ζουράρηδες, πράγμα εξόχως θετικόν!

Κάτι τέτοια κοιτάω εγώ στις εκλογές. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το ΠΑΣΟΚ και τις κάλτσες του Γουπαπα, ή με τη ΝΔ και τον καημό της, ή με το Λάος ή με το ΚΚΕ.
Έχουμε και μια αισθητική ρε γαμώτο, δε θα τη χαλάσουμε τώρα στα γεράματα...

Λίγο με το ΣΥΡΙΖΑ λυπήθηκα που τον ψιλο-ήπιε, αλλά ας πρόσεχε:
Έτυχε να είμαι στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα (καμιά πεντακοσαριά ή χιλιάδα άτομα όλα κι όλα) κι επειδή κάποια δόση ο Τσίπρας αμόλησε μια μπαρούφα του στυλ "Χαιρετίζω τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στα χρονικά της ανανεωτικής αριστεράς", το έχαψαν και το πίστεψαν, και νόμιζαν πως πάνε καλά.
Ας πρόσεχαν... Ας έβλεπαν αυτό που είδα εγώ.

Επίσης, λυπήθηκα κάπως που το κεντροδεξιό κόμμα "Οικολόγοι-πράσινοι" βγάζει ευρωβουλευτή (και δη τον συγκεκριμένο), αλλά εντάξει, υπάρχουν και χειρότερα:
Ας πούμε, εδώ ο μεγάλος πεύκος θα αποτελέσει δείγμα νεοέλληνος στην ευρωβουλή... τι να λέμε τώρα για τον Τρεμόπουλο...

8 σχόλια :

  1. Δεν παίζεσαι (δεν ξέρω πώς να το γράψω στα αρχαιο-καθαρευουσο- τέτοια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ....
    "Ου γαρ παίζεσαι", ίσως... LOL

    Αλλά γιατί δεν παίζομαι καλέ? :-)
    Καλύτεροι είναι οι εκλογολόγοι στα κανάλια?

    Άκου και άλλη ανάλυση: Το κόμμα ΟΑΚΚΕ έχασε περίπου το 40% της δύναμής του:
    Από 0,08% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, έπεσε στο 0,05% φέτος.
    Από την άλλη, το κόμμα ΑΣΚΕ, έχασε κι αυτό σημαντικό ποσοστό:
    Από 0,19% στις προηγούμενες εκλογές, παίρνει μόλις 0,11% φέτος.
    Πρόσεξε τώρα:
    Τα exit poll δεν το διευκρινίζουν, αλλά εγώ με τις κεραίες μου το εντόπισα:
    Υπάρχει μια σημαντική μετακίνηση ψηφοφόρων από το ΟΑΚΚΕ και το ΑΣΚΕ, προς το ένδοξο και τιμημένο ΕΕΚ!!!

    Έχουμε ρεύμα σου λέω!!!! Άσχετα αν τα exit poll απαξιούν ν' ασχοληθούν με το ζήτημα...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μεγάλος Πεύκος"!!!!

    Άπαιχτος!!!!

    Άντε και κάναν Πλάτανο (Που κάνει και μεγαλύτερη σκιά) το 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to megalo pefko,opws kai ola ta swmata asfaleias einai mazi mas:

    Αρχική
    Επίκαιρη ερώτηση: Άρση Απορρήτου στο Διαδίκτυο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΘΕΜΑ: ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    Με την ταχεία ανάπτυξη του διαδικτύου, πέρα από όσα θετικά αναφύονται αναφορικά με την ελεύθερη ενημέρωση, συχνότατα παρατηρείται το γεγονός να εξυβρίζονται άτομα, κατά κύριο λόγο δημόσια πρόσωπα, από ανυπόστατα δημοσιεύματα που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους. Με το ισχύον νομικό καθεστώς Ν. 2225/94, δυνατότητα άρσης απορρήτου δεν υπάρχει για τις περιπτώσεις των πλημμελημάτων και άρα της συκοφαντικής δυσφήμισης και των λοιπών αδικημάτων κατά της τιμής, με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι θιγόμενοι να μην μπορούν να αντιδράσουν. Παράλληλα, σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπως το indymedia, πέρα από τις συνεχείς συκοφαντίες, υπάρχει και ευθεία πρόκληση σε τέλεση εγκλημάτων. Ιδιαιτέρως μετά το Π.Δ. 47/05 είναι πλέον αδύνατον να προστατευθεί ακόμα και ο καταναλωτής που θα πέσει θύμα απάτης σε βαθμό πλημμελήματος. Γενικότερα ο πολίτης προστατεύεται από τα εγκλήματα στο διαδίκτυο μόνο όταν πρόκειται για κακουργήματα και οποιοσδήποτε διαπράττει εγκληματικές συμπεριφορές πλημμεληματικού χαρακτήρα μένει ουσιαστικά ατιμώρητος

    Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

    Πώς σκοπεύετε να προστατεύσετε τους πολίτες από συκοφαντικά δημοσιεύματα και άλλες αξιόποινες συμπεριφορές πλημμεληματικού χαρακτήρα που τελούνται στο διαδίκτυο, και ειδικώς εάν προτίθεσθε να επιτρέψετε την άρση του απορρήτου όταν πρόκειται όχι μόνο για κακουργήματα αλλά και για απλά πλημμελήματα;

    Αθήνα 10.03.2009
    Ο ερωτών βουλευτής

    Αθανάσιος Πλεύρης
    Βουλευτής Α’ Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόλσε,
    ανησυχώ βαθιά.... Λές να την καταντήσουμε (όχι εμείς δηλαδή, αλλά οι συνάνθρωποί μας) δάσος την ευρωβουλή?

    pateronoufrios,
    μιλάς για τη φράση
    "ο πολίτης προστατεύεται από τα εγκλήματα στο διαδίκτυο μόνο όταν πρόκειται για κακουργήματα και οποιοσδήποτε διαπράττει εγκληματικές συμπεριφορές πλημμεληματικού χαρακτήρα μένει ουσιαστικά ατιμώρητος"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομιμότης,τάξις,ασφάλεια τέκνον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα βρίσκεις κάπου έτοιμα ή τα αναλύεις μόνος σου; Περιττό να σου πω πως δεν ήξερα την ύπαρξη μερικών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχαχα!!! offshore, όντως, μερικά από τα μικρά κόμματα, θα έλεγε κανείς πως πασχίζουν για να κρατήσουν την ύπαρξή τους μυστική!!! LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si