Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Εξαιρετικό ποστ από τον Σχολιαστή, για ένα ζήτημα που δεν είχα πάρει χαμπάρι εκεί που ήμανε!
Αφορά εκείνη εκεί τη συμπαθή τάξη εκείνων εκεί των γλοιωδών ανθρώπων που παριστάνουν πως πασχίζουν για την ενημέρωσή μας:

Από τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης εγώ θα ήθελα επισημάνω δύο παράπλευρες απώλειες:
Η πρώτη απώλεια αφορά την έντυπη εξημέρωση: Ο τύπος ξεφτιλίστηκε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αντιγράφω το σχόλιο του Νίκου Δήμου από τη Lifo: “Εκτός από την «Καθημερινή» (το πρόλαβε) όλες οι άλλες κυριακάτικες που είδα αναφέρονται στη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν (δεν έγινε). Μερικές μάλιστα, όπως το «Βήμα» και το «Έθνος», γράφουν και λεπτομέρειες. Π.χ., το «Βήμα» σε τετράστηλο άρθρο με τίτλο «Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα» λέει ότι «η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα του φακέλου «ελληνοτουρκικές σχέσεις»». Όλες περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο την αρνητική στάση των Τούρκων - λες και είχε πέσει «γραμμή». (Μήπως;)”
Επειδή δεν παρακολουθούν όλοι την επικαιρότητα, εγώ να υπενθυμίσω ότι ο κουμπάρος Ερντογάν ΔΕΝ ΗΡΘΕ στην Ελλάδα χτες. Το οποίο σημαίνει ότι η «είδηση» στις κερατιάτικες κυριακάτικες εφημερίδες είχε γραφεί από πριν. Ναι. Αυτό. Ξεκινάω λοιπόν τα συμπεράσματα γιατί δεν κρατιέμαι:
1. Προφανώς όλοι τους έχουν πάρει γραμμή ότι κανείς δεν τους διαβάζει. Τις κερατιάτικες ο κόσμος τις αγοράζει για τις ταινίες.
2. Εδώ και αρκετό καιρό προβληματιζόμουν με την ποιότητα των άρθρων. Μου φαινόταν πως ή εγώ είχα γίνει ξαφνικά πολύ έξυπνος με αποτέλεσμα να βαριέμαι τα άρθρα τους ή αυτοί το έχουν ρίξει στη φτήνια. Δυστυχώς, για μένα, αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι δεν συνέβη το πρώτο…
3. Πίστευα ότι κάποιες εφημερίδες είναι πιο σοβαρές από κάποιες άλλες. Δεν ισχύει.
4. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις (ή τουρκοελληνικές αν προτιμάτε) είναι τόσο, μα τόσο προβλέψιμες. Εδώ που τα λέμε αν είχε έρθει ο κουμπάρος στην Αθήνα οι ψευδοπροφήτες δημοσιογράφοι θα είχαν πέσει 100% μέσα.
5. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε εφημερίδες, τουλάχιστον όσοι έχετε δίκτυον. Η ενημέρωση που προσφέρουν είναι προτηγανισμένη και προβλέψιμη.

Η συνέχεια του ποστ (που όπως πάντα είναι καλογραμμένο: Να διαβάζετε Σχολιαστή!), υπάρχει εις το ευλόγιον http://osholiastis.blogspot.com/

Άλλα προτεινόμενα σχετικά:
Πολσεμάνιος
Καλτσόβρακος

Αρχίζω να αναθεωρώ τις απόψεις μου για την ωφελιμότητα των ταξιδιών...
Εμείς οι ταξιδιάρηδες, ενίοτε χάνουμε τα καλύτερα τζέρτζελα και τις καλύτερες φάσεις!
(αν κρίνω από κάτι αφίσες που είδα στο δρόμο, έχασα και τα "Μεθυσμένα ξωτικά" στα Προπύλαια, που να πάρει!)

2 σχόλια :

  1. ***Η πρώτη απώλεια αφορά την έντυπη εξημέρωση:***

    Έντυπη εΞημέρωση; Ενδιαφέρον! (Αλλα -φεύ!- ουτοπικον! Σιγα μη γίνουν ποτε άνθρωποι τα αφεντικα των ΜΜΕ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα!!!!
    Μπα, αυτοί θα είναι πάντα ατύπως άγριοι στα παζάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si