Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2009

ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑΙ ΜΟΡΦΑΙ

1) Ο ΑΓΝΟΣΘΕΝΗΣ ή ΑΓΝΟΙΟΣΘΕΝΗΣ

Ο Αγνοσθένης θρυλείται και παραφιλολογείται πως ήτο αρχαίος ημών πρόγονος, φιλόσοφος, ιδρυτής της μαθημυθικής σχολής. Η σχολή του ησχολείτο με την μάθηση μύθων της, εξ ου και ονομάστηκε μαθημυθική σχολή.
Ο Αγνοσθένης αρχικά λεγόταν Φρανσουά, όταν όμως άρχισε να το φιλοσοφεί το πράμα, επέλεξε το όνομα Αγνοσθένης για να καταδείξει την αγνότητα του φιλοσοφικού του σθένους. Οι αντίπαλοί του τον έλεγαν Αγνωσθένη, για να κατεδείξουν ότι το φιλοσοφικό του σθένος έμελλε να μείνει παγκοσμίως άγνωστο, όπερ και εγένετο. Τη σχολή του την ονόμαζαν περιπαικτικώς "αμαθημυθική σχολή", και ο Αγνοσθένης -ή Αγνωσθένης- πολύ τσαντιζόταν όταν το άκουγε.
Κάποια μέρα, εκεί που ο Αγνοσθένης επισκεύαζε μια σεπτή κρήνη οκτάκρουνο που είχαν χαλάσει τα επτά σεπτά της όγδοα, τον επισκέφτηκε ο Ερμής ντυμένος Έλβις Πρίσλεϋ κι έτσι όπως ο Αγνοσθένης ήταν απασχολημένος με τα υδραυλικά του, ο Ερμής έκατσε δίπλα του και σκάλισε σ' ένα πυρότουβλο την εξής φράση:
"Αγνόσθενες, τσάκω την πληροφορία: Στο μέλλον θα φοριέται πολύ το 0 και το 1. Σε αυτά θα βασίζονται οι πληροφορίες του μέλλοντος".
Και μ' έναν αυλό του Πανός, ο Ερμής άρχισε να παίζει τη μελωδία "But I can't help fallin' in love with you"... μέχρι που εξαφανίστηκε ολοσχερώς από το οπτικό πεδίο του φιλοσόφου.
Όταν ο φιλόσοφος τελείωσε την εργασία του έχοντας κάνει την οκτάκρουνο να είναι δεκάκρουνος, έντρομος είδε τη φράση στο πυρότουβλο και λιποθύμησε. Αργότερα έστειλε το πυρότουβλο στο μαντείο των Δελφών, της Δωδώνης και των Διδύμων, μη μπορώντας να κατανοήσει τι στα κομμάτια σήμαιναν τα σύμβολα 0 και 1. Τα μαντεία απάντησαν σοφώς αλλά ασαφώς, ο Αγνοσθένης μπερδεύτηκε, και αποφάσισε να τσοντάρει τα μυστηριώδη σύμβολα στο όνομά του:
Μετέτρεψε το Αγνοσθένης σε ΑγνοΙΟσθένης, και άρχισε να γράφει τραγούδια ΟΙ! και γενικά θλιμμένες μιξολυδικές πανκομπαλλάντες.

Σήμερα θεωρείται από μερικούς ως πρωτοπόρος μελετητής της πληροφορικής και των πυρότουβλων. Οι διδαχές του πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρητική πλατφόρμα από το εκκλησιαστικό ρεύμα του Μονοφυσητισμού αλλά και από εκείνο του Μονορουφητισμού.

Δυστυχώς, με το πέρασμα των αιώνων, τόσο το έργο όσο και το ίδιο το όνομα του Αγνοιοσθένους χάθηκαν και ξεχάστηκαν. Οι ιδέες του όμως, όπως όλα δείχνουν, ζουν και βασιλεύουν ως τις μέρες μας.

6 σχόλια :

  1. Ούτε θεολόγος να ήσουν! Πού τα βρίσκεις όλα αυτά τα θρησκευτικά;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεχεχεχεχε...
    Άλλα τα βρίσκω εγώ, άλλα με βρίσκουν αυτά... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερόν! :D

    Να βάλετε σήμα Creative Commons στο βλόγιον μην σας βουθήξει τα κείμενα ο Λιακουρεύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, Πόλσε, το αντίθετο:
    Ο τρελλλός χαβαλές θα ήταν να αντιγράψει τα συγκεκριμένα κείμενα, ώστε η αξιοπιστία του να ανέβει πατόκορφα!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4:01 μ.μ.

    Χαχα, τρομερές εμπνεύσεις βλέπω στον χώρο, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ... ευχαριστώ...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si