Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2009

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΕΝΗ

Μου το'χε στείλει προ ημερών (με μέηλ υπό τον τίτλο "Πάντα υπάρχει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας") μια φίλη, η Εριάννα, την οποία και θερμά ευχαριστώ.
Διότι ναι, διάολε, το τέρας της ανεργίας δεν είναι ανίκητο!
Μεθοδικότητα και εφευρετικότητα χρειάζεται, και η νίκη θα είναι δική μας!!!

Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστος υπάλληλος. Τα τέλη αυτά είναι £1 για τα αυτοκίνητα ($ 1,40), £5 για λεωφορεία (περίπου $ 7).

Τότε, μια μέρα, μετά από 35 χρόνια που ποτέ δεν έλειψε μια ημέρα από την εργασία, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε. Έτσι η Διαχείριση του ζωολογικού κήπου κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να τους στείλουνε άλλον υπάλληλο στάθμευσης.

Το Συμβούλιο έκανε κάποια έρευνα και απάντησαν ότι το πάρκινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος ήταν υπάλληλος του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξε ποτέ στην κατάσταση μισθοδοσίας του Δήμου.

Εν τω μεταξύ, αραγμένος στη βίλα του, κάπου στις ακτές της Ισπανίας (ή κάποιο τέτοιο σενάριο), είναι ένας άνθρωπος που είχε προφανώς εγκαταστήσει ένα μηχάνημα εισιτήριων εντελώς μόνος του. Και στη συνέχεια, απλώς άρχισε να εμφανίζεται κάθε μέρα, μαζεύοντας τα τέλη στάθμευσης, υπολογίζεται περίπου 560 δολάρια την ημέρα - για 35 χρόνια.

Υποθέτοντας 7 ημέρες την εβδομάδα, το ποσό αυτό ανέρχεται σε πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια!

Και κανείς δεν γνωρίζει καν το όνομά του.


*************
Κάτι τέτοια διαβάζω και φτιάχνομαι!!!

3 σχόλια :

  1. Εδώ δεν χρειάζεται να περιμένεις 35 χρόνια και να μη σε ξέρει κανένας. Παίρνεις την κομματική ταυτότητα και ορμάς. Όσο πιο πολύ "γκαρίζεις" για το κόμμα τόσο καλλίτερα. Σιγά τι κονόμησε ο άνθρωπος, κοίταξε γύρω σου Περίκαλε τους χθεσινούς εξαθλιωμένους τεμπέληδες και θα διαπιστώσεις ότι και σ' αυτόν τον τομέα τους "φάγαμε τους κουτόφραγκους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάνα δεν μου κολλάν τα ένσημα, χεχε...

    Ωραίος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Φώντα, η κομματική ταυτότητα προϋποθέτει ότι ο κομπιναδόρος θα είναι επώνυμος -Εμένα, αντίθετα, πάντα μου άρεσαν περισσότερο οι αφανείς και ανώνυμοι εργάτες της τέχνης των συνδυασμών... :-)

    *Λόλα, ορθώς εντοπίζεις ότι πρόκειται για μια ακόμα μορφή ανασφάλιστης εργασίας!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si