Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

ΠΑΣΟΚOΠΙΤΤΑ
-μια συνταγή τίγκα στα λιπαρά
-Από το ανέκδοτο βιβλίο μου "Μαγειρεύοντας με τον πρκλς"


Την ιδέα για την παρακάτω συνταγή, την εμπνεύστηκα βλέποντας αυτό το συνθηματίδιον:

Πείνα έρχεται, οπότε καλό είναι να μας βρει προετοιμασμένους.

ΠΑΣΟΚΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Μισό κιλό λάδι λαδώματος
250 γρ. μιζέλαιο
100 γρ. προεκλογικά φούμαρα
300 γρ. λεφτά υπάρχουν
Ένα μεταλλικό συρτάρι από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
Θαλασσινό νερό από ένα υποβρύχιο Τσοχατζό
Ένα παλούκι από το στέγαστρο Καλατράβα
Δύο δομημένα ομόλογα
Τρεις μετοχές Γενικών Αποθηκών
Ένας Πασόκος της γειτονιάς
Δυο μέτρα καλώδιο της Ζίμενς
Ένα Σι φορ Άϊ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το μιζέλαιο μέσα στο μεταλλικό συρτάρι από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το λάδι λαδώματος και το θαλασσινό νερό από το υποβρύχιο Τσοχατζό. Ψιλοκόβουμε τα προεκλογικά φούμαρα και τα λεφτά που υπάρχουν. Τα αναμειγνύουμε. Το μίγμα το κοπανάμε με το παλούκι από το στέγαστρο Καλατράβα ωσότου γίνει μια εύπλαστη μάζα. Στρώνουμε τα δυο δομημένα ομόλογα μέσα σε μικρό ταψάκι και πάνω τους απλώνουμε το προαναφερθέν μίγμα. Από πάνω, απλώνουμε τις τρεις μετοχές Γενικών Αποθηκών. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και περιμένουμε να ροδίσει.
Εν τω μεταξύ, δένουμε τον Πασόκο της γειτονιάς με το καλώδιο της Ζίμενς και τον πετάμε μέσα στο μεταλλικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπου λογικά θα έχει κοχλάσει το μιζέλαιο, το λάδι λαδώματος και το θαλασσινό νερό από το υποβρύχιο Τσοχατζό.
(Προαιρετικά, μπορούμε προηγουμένως, για καλύτερο αποτέλεσμα, να κοπανήσουμε με το στέγαστρο Καλατράβα τον πασόκο, ώστε να γίνει πιο τρυφερός).
Αφήνουμε τον Πασόκο να βράσει μέσα στο ζουμί του ταμείου του ΠΑΣΟΚ.
Μόλις μας ειδοποιήσει το Σι Φορ Άϊ ότι έχει ροδίσει το ταψί που είναι στο φούρνο, το βγάζουμε και το περιχύνουμε με το ζουμί από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, που λογικά θα έχει πλέον κοχλάσει εντελώς.

(Σημείωση: Τον πασόκο που περισσεύει, δεν τον πετάμε!!! Τον κρατάμε στον καταψύκτη, για να του βάλουμε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα χριστούγεννα)

Δοκίμασέ το καλέ μου αναγνώστη, και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!!!

2 σχόλια :

  1. Καλησπέρα.Καλή η συνταγή,με πάει κατ'ευθείαν πίσω στην παράδοση και τα παραμύθια.Στην πετρόσουπα.Που πιστεύω ότι είναι μια παραλλαγή του δικού μας,του άπληστου Βασιλιά Μίδα,που ότι έπιανε γινόταν χρυσός.Τι σου είναι αυτή η παράδοση.Να είσαι καλά,γελάσαμε και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Donasonora, δεν έχεις κι άδικο για τη σχέση πετρόσουπας-Μίδα!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si