Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΗΛΑΔΗ...


Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου του «2011» των χριστιανών, οι Δελφοί, υποβιβασμένοι από το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών» σε «Πάτμο» της παρνασσίδος χώρας, θα έχουν την ατυχία να ακούσουν από τα στόματα 20 εντεταλμένων «διανοητών» μία ομοβροντία από επιστημονικοφανείς μπούρδες, οι οποίες, ελλείψει αντιλόγου, θ' αυτοπαρουσιασθούν ως «εργασίες τριήμερου συμποσίου» για το εάν έχει... «ιστορική συνέχεια» η... μαύρη «ακτινοβολία» της ολοσκότεινης εκείνης περιόδου που τους τελευταίους αιώνες καθιερώθηκε να περιγράφεται ως «Βυζάντιο».

Από τις 28 Ιουνίου, που το θεοκρατικό τσίρκο θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο «οικουμενικός» (!) αρχιθεοκράτης Νέας Ρώμης ή Ισταμπούλ Βαρθολομαίος, και επί έναν ολόκληρο μήνα, οι Δελφοί θα έχουν επίσης την ατυχία να δούνε και την προκλητική έκθεση 66 εκθεμάτων από το Μουσείο Μπενάκη, που έχουν να κάνουν με τα... ορθόδοξα προσκυνήματα μεταξύ 15ου και 19ου αιώνα (τέτοιο ενδιαφέρον θέμα!), αλλά και την ατυχία να ακούσουν επί τρεις συνεχείς ημέρες συναυλίες... βυζαντινής μουσικής εκεί που τον καιρό των Ελλήνων ακουγόταν ο απολλώνιος παιάν και ο διονυσιακός διθύραμβος.


Για περισσότερες λεπτομέρειες, κλικ εδώ.

3 σχόλια :

  1. Άλλη μια σκατοκατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια και γλύτωσαν(;) οι Δελφοί από το "ες έδαφος φέρειν", καταλαμβάνονται σήμερα με "ειρηνικά" μέσα, με την άδεια προφανώς του Υπουργείου Πολιτισμού (ναι ρε Πολιτισμού, γιατί γελάς;) και Τουρισμού (εδώ γελάμε όλοι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Benikos, μια από τις πολλές, αλλά ίσως από τις πιο βασικές!

    *Aldebaran, μην ξεχνάμε και ποιός είναι ο αρμόδιος υπουργός! Δεν υπάρχει ελπίδα, δηλαδή!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si