Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

Ο ΚΟΜΗΤΗΣ

"...οι αρχαίοι Ελληνες όχι μόνο είχαν εντοπίσει την ύπαρξη του κομήτη, αλλά είχαν διαπιστώσει ότι είναι τακτικός επισκέπτης μας και μάλιστα είχαν καταφέρει να υπολογίσουν χρονικά την εμφάνιση του".

Αυτά έγραφε πέρσι η εφημερίδα "Το Βήμα" σχετικά με τον κομήτη του Χάλεϊ, ο οποίος μας είχε πλησιάσει εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '80. 

Και επειδή η εμφάνιση του κομήτη κοντά στη γη θεωρείται από πολλούς ως προμήνυμα αλλαγών, υπήρχαν εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80 διάφοροι που περίμεναν πως εξαιτίας του κομήτη θα συμβούν ραγδαίες αλλαγές στη γη. 

Πίπες, βέβαια, αναγνώστη μου: 
Αν εξαιρέσεις το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος και των δορυφόρων του, την εμφάνιση του aids και την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο, ελάχιστα άλλα συνταρακτικά πράγματα συνέβησαν με αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του '80. 

Όπως άλλωστε και η προηγούμενη εμφάνιση του κομήτη το 1910, τίποτα κακό δεν έφερε -αν εξαιρέσει κανείς κάτι ψιλο-παγκόσμιους πολέμους και τέτοια. 

Τελοσπάντων, για να επιστρέψουμε στις παραμονές του 1986 όπου πολλοί αναρωτιόντουσαν τι δεινά θα φέρει η εμφάνιση του κομήτη, ανάμεσα στους πολλούς υπήρχε και μια διεθνής πλην ολιγομελής χριστιανική σέχτα με ενδιαφέροντα τρόπο ζωής, η οποία πίστευε πως καλού-κακού θα έπρεπε να γράψει τραγουδάκια σαν το παρακάτω: 

Watch out for 666
Επί τη βάσει των προηγούμενων αναφορών μας, θα μπορούσε κάποιος να το αφιερώσει στα λιγοστά εναπομείναντα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικά στους πολίτες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si