Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Με αφορμή το δημοψήφισμα που δεν θα γίνει

Το είχαμε γράψει τις προάλλες:

Τώρα βέβαια αν θες τη δική μου γνώμη, καλέ μου αναγνώστη, όσο κι αν συμφωνώ (έως και κατά γράμμα) με την παραπάνω άποψη του Καζάκη, ή μάλλον ακριβώς επειδή συμφωνώ έως και κατά γράμμα, μου φαίνεται έως και απόλυτα απίθανο να οργανώσει τελικά δημοψήφισμα ο Τζέφρι.
Πιο πιθανό είναι να οργανώσει καμιά προβοκάτσια τύπου Μαρφίν -ή μεγαλύτερη.
Θα ήταν παράξενο για τον χαρακτήρα του να δεχτεί ν' αφουγκραστεί τη λαϊκή γνώμη και θέληση.
Πιο πιθανό θεωρώ το να θελήσει να καταστείλει την έκφρασή της.
Είτε ο ίδιος αυτοπροσώπως είτε μέσω άλλων παραγόντων του σκοταδιού.

Το δημοψήφισμα θα ήταν έντιμη λύση. Ως εκ τούτου, ο Τζέφρι ΔΕΝ επρόκειτο να κάνει δημοψήφισμα -κι ας δήλωνε το αντίθετο. Παπανδρέου και έντιμες λύσεις είναι έννοιες ασύμβατες.

Μια μπλόφα ήταν όλη η υπόθεση, όχι βέβαια εμπνευσμένη από τον ίδιο τον Τζέφρι (έμπνευση και Τζέφρι είναι έννοιες ασύμβατες).
Πιθανότατα εμπνευστής της όλης μπλόφας ήταν κάποιος αδερφός του -με την ευρεία έννοια του όρου.

Μιλώντας για αδερφό του Τζέφρι, ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα κάποιου κειμένου που έγραψε προ ετών ένας -κατά σάρκαν- αδερφός του Τζέφρι: Ο Νίκος.
«Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…»
Το παραπάνω κείμενο επιστολής, είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό "Νεμεcis" της Λιάνας Κανέλλη, και το υπάρχει αναδημοσιευμένο στο ίντερνετ (ας πούμε, εδώ).
Όταν ο συγγραφέας του κειμένου -ο Νίκος- λέει "Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση", προφανώς εννοεί ότι στήνει μια παράσταση όπως και οι άλλοι της οικογένειας στήνουν μια παράσταση...

Ε, στις μέρες μας επρόκειτο για παράσταση υποτιθέμενου δημοψηφίσματος.

Αλλά μια και αναφερθήκαμε στη λέξη "νέμεσις", ας παρατηρήσουμε πως η λατινική γραφή της, "nemesis", αποτελεί αναγραμματισμό της λέξης "Siemens".

Ω, είναι σοφοί η αναγραμματισμοί λέξεων!
(Και πιθανότατα, κάποια καλή μοίρα οδήγησε τη Λιάνα στην έμπνευση του να χρησιμοποιήσει τη γραφή "nemecis", με c και όχι με s).

Ω, πόσα μπορούν να μας αποκαλύψουν οι αναγραμματισμοί!!!
Σκέφτηκες ποτέ, αναγνώστη μου, τον τριπλό αναγραμματισμό ΓΑΙΑ-ΑΓΙΑ-ΑΙΓΑ???

Ή, έστω, σκέφτηκες ποτέ πως ο αναγραμματισμός του ονόματος ANDREAS PAPANDREOU είναι "RAPED ANUS ON PARADE"?
(Κάνοντας κλικ εδώ, ας πούμε, ευγενή μου αναγνώστη, θα δεις πως το ζήτημα έχει διεγείρει το ενδιαφέρον διεθνώς -άσχετα αν εμείς εδώ κοιμόμαστε ακόμα...)

Κι επειδή το παγκόσμιο κοινό ενδιαφέρεται για την ευρύτερη οικογένεια, ας σημειώσουμε πως ο αναγραμματισμός του ονόματος "GEORGE PAPANDREOU" είναι "A rude pee porno gag".
(Να, κάνε κλικ εδώ αν δε με πιστεύεις πως διεθνώς γίνονται αναγραμματισμοί προκειμένου να διακριβωθεί τι στα κομμάτια ρόλο παίζει αυτή η οικογένεια).

Ας διαλογιστούμε πάνω σε αυτόν τον τελευταίο αναγραμματισμό και ας το συνδυάσουμε με την τελευταία μπλόφα του Gap...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si