Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

Αποκλειστικό: Το απόρρητο σχέδιο για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος

Εδώ και λίγες ώρες έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση απαίτησε να διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αρχικά η κυβερνητική αυτή πρόταση συνάντησε την κάθετη αντίθεση της τρόικας.

Ύστερα από συγκλονιστικά σκληρές διαπραγματεύσεις κυριολεκτικά πάνω στην κόψη του ξυραφιού, κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της τρόικας, με τους τροϊκανούς να αποδέχονται την απαίτηση (που αποτελούσε κόκκινη γραμμή) της κυβέρνησης για διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στα χειμαζόμενα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Στη συνέχεια, άρχισε νέος γύρος διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συγκεκριμενοποίηση του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόϊκας κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο διανομής του πλεονάσματος που βρήκε σύμφωνη τόσο την τρόικα όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο βασίζεται κυρίως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αλλά και στις φιλολαϊκές απαιτήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και μέλους της Ελιάς Ευ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, από έναν φωτογραφικό φάκελο που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επελέγη μια φωτογραφικού τύπου λιτή και περιεκτική σύνοψη του τελικού σχεδίου για τη συγκεκριμενοποίηση του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si